Reklama

Reklama

Ohňostroj márnosti

  • Česko Ohňostroj marnosti (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Sherman McCoy, úspěšný muž z Wall Streetu, má přepychový dům, rodinu a milenku Marii. Jednoho dne ji veze z letiště a na dálničním nájezdu omylem zahne do Bronxu. Tváří v tvář světu bídy a zločinu propadnou oba hysterii. Zatímco Sherman odstraňuje z cesty překážku, přiblíží se k autu dvojice černochů. Marie zpanikaří a jednoho z nich vozem porazí. Na policii však nehodu nenahlásí. Všichni, kdo s nehodou přišli do kontaktu, se ji snaží "nafouknout" a vytěžit z ní co nejvíc pro sebe. Nikomu nejde o spravedlnost, ale o manipulaci s fakty ve vlastní prospěch. Sherman je obviněn a málem odsouzen. Díky Petrovi, kterého přece jen začne zajímat pravda, však skutečnost vyjde najevo. Život všech je ovšem zásadně poznamenán... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ako satira je Ohňostroj márnosti funkčý, z dramaturgického hľadiska to však drhne. Prvá polovica je asi lepšia, čiže plynulejšia, tá druhá chaotickejšia, čo ale mohol byť aj zámer. Chybou bolo zaradiť záverečný patetický preslov na súde, ktorý mal akože prehovoriť do duše všetkým prítomným cynikom, ale dosť o tom pochybujem. O čo účinnejšie boli záverečné scény, kedy smotanu lízal zase niekto iný. Najviac si zapamätáte Morgana Freemana ako sudcu a miestneho afroamerického kňaza z niekoľkými fakt hustými zlatými reťazami. Zvyšok by sa musel dať ostrihať alebo si nechať urobiť lepší účes, pozerať sa na Willisovu začínajúcu prehadzovačku z tohto obdobia je doslova utrpenie. Nezaostávajú ale ani Hanksove kudrlinky. No a že to točil De Palma, tak na to si spomeniete iba pri jednom na dve polovice rozdelenom obraze. ()

jednaveta 

všetky recenzie používateľa

Podle knížky by se zdálo, že Tom Wolfe a Brian De Palma jsou si souzeni - až na to, že De Palma je snad poprvé ve své kariéře nepochopitelně mírnější než obvykle a dokonce jaksi krotce dobrácký, takže se žahavá zlomyslnost předlohy rozpustila v pohodovém komedii (což je bohužel žánr, který tedy rozhodně není Mistrova parketa). ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Taký sľubný rozjazd mal tento film a vyvŕbilo sa to do takej rozťahanej nudy. Kto film vypne po prvej tretine, môže dať aj štryri hviezdy, lebo videl iba to lepšie. No potom prichádza hľadanie viny a trestu pre vinníka aj pre spoločnosť, ale v takej nešťastnej forme, že som ledva dopozeral a udelil slabšie tri. ()

Rodin 

všetky recenzie používateľa

Já se obávám, že Brian nečetl knihu. Zřejmě aby se nenechal zviklat. Ale to měl. To měl. Film obsahuje slušné množství vtipných scén (namátkou vycházka se psem), nicméně kde je nějaký psychologický přesah? Na to, že jde o dvouhodinový biják, je s podivem, jak málo z předlohy se na plátno podařilo přenést. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Nepovedlo se to tak, jak se očekávalo. Silné herecké trio Hanks, Willis a Griffith odvedlo své standardy, ale do svých rolí nedalo naprosto nic navíc. Film postupně ztratil na své původní myšlence, respektive se od ní odklonil, a zůstala jen velmi chabá satira. De Palma tentokrát herecké obsazení vlastně ani moc dobře neodhadl. Ti tři k sobě moc neladí. Neladí to pak ani filmu jako celku, ale zase režijně se opět nedá napsat, že by to bylo přímo profláklé. De Palma pokaždé nenatočí film, o kterém kritika uznale hovoří, film nenadchl a propadl. Ze zapomnění ho čas od času vytáhne právě to hvězdné obsazení, pro které se film vyplatí vidět, a nějaký ten scenáristický a režijní nápad se taky najde. 60% ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (24)

  • Melanie Griffith si počas niekoľkodňovej prestávky počas natáčania nechala v New Yorku zväčšiť prsia, a potom pokračovala v natáčaní v Los Angeles. To vyvolalo určité obavy, že jej nové scény sa nebudú zhodovať s tými predchádzajúcimi. (m.a.t.o.)
  • Scéna zo súdnej budovy, zobrazujúca nepokoje v spomalenom zábere, bola natočená v Essex County Courthouse v Newarku, New Jersey. Z filmu bola nakoniec vystrihnutá po negatívnych reakciách na testovacej projekcii. (m.a.t.o.)
  • Morgan Freeman priznal, že nikdy tento film nikdy nevidel a už počas natáčania tušil, že pôjde o komerčný prepadák. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama