Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 12 (2012) (séria)


Katastrofa na letisku O´Hare v Chicagu (S12E07)

(epizóda)
  • Česko Neštěstí na O'Harově letišti (viac)

Obsahy(1)

25. mája 1979 štartoval z medzinárodného letiska O´Hare v Chicagu let 191 spoločnosti American Airlines do Los Angeles. Tesne po odpútaní sa od štartovacej dráhy však lietadlu McDonnell Douglas DS-10-10 vypadol z ľavého krídla motor číslo jeden, vážne poškodil krídlo a spôsobil rotáciu celého stroja, ktorý sa vo vzduchu obrátil o 112 stupňov. Krátko nato sa stroj letiaci hore kolesami zrútil na hangár v neďalekom otvorenom poli. Pri havárii zahynulo všetkých 271 ľudí na palube a dvaja ľudia za zemi. Motor sa uvoľnil a vypadol pre poškodený pylón, ktorý ho pútal ku krídlu, a pylón sa poškodil pri chybnej manipulácii počas údržby. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mrazivá časť v tom, že existuje fotografia padajúceho lietadla letiaceho na boku tesne pred pádom. A hlavne preto, že pasažieri na palube videli priamo čo ich čaká, nakoľko na lietadle boli pre nich nainštalované kamery, aby mali pohľad pilota. ()

Sa.sa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To musí být paráda startuješ z ranveje, upadne ti motor a to vše v přímém přenosu... Njn prostě běžný den... Další jobovka napájení zapisovačů bylo z levého motoru, který upadnul, takže poslední slovo na pásce bylo "Sakra..." :( Ty vole další super mechanici co opravdu umí měnit motory na letadle...!! To snad není možný, ale jak ukazuje tento díl bohužel realita... ()

Reklama

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • V epizóde sú zmienené 2 rôzne lety lietadlom typu DC-10, ktoré mali oba vážne problémy s dverami nákladového priestoru. Oboma týmito letmi, z ktorých jeden skončil katastrofou, sa zaoberala epizóda Behind Closed Doors. (ČSFD)

Reklama

Reklama