Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cher Horowitzová (Alicia Silverstone) je typická americká tínedžerka z Beverly Hills. Spolu so svojou kamarátkou Dionne (Stacey Dash) majú plnú hlavu nákupov a za nemenej dôležitú podstatu vo svojom živote považujú obľúbenosť u spolužiakov. Cher je síce najobľúbenejšie a najznámejšie dievča na škole, nie je to však také ľahké. Cher to však našťastie zvláda s absolútnym prehľadom a okrem školy si nájde čas aj na rôzne zábavky. Keď do ich triedy príde nová spolužiačka Tai (Brittany Murphy), Cher ju nahovorí na zmenu imidžu. Chce, aby Tai nemala problémy ľudí, ktorí nič neznamenajú. Netuší však, že svojou snahou môže Tai zmeniť viac, než si želá. Svet Cher sa začne oveľa viac komplikovať vo chvíli, keď doňho vstúpia dvaja atraktívni chlapci - jeden je jej nový spolužiak Christian (Justin Walker), druhý, nemenej príťažlivý, je jej bývalý nevlastný brat Josh (Paul Rudd). A Cher náhle zistí, že najväčším problémom je niekto, koho tak dokonale ignorovala a nechápala. Ak totiž zrazu príde láska, je proti nej... Bezmocná! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (148)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

slečna Cher, povedzte nám, čo si vy myslíte o....takto nejak funguje americký školský systém. Pre mňa ako Slováka prekvapenie, keďže ja som na strednej počúval, nabifli sa to a to.....Mladé američanky nezaujíma nič iné ako móda, chalani, spoločenské postavenie a nové auto od bohatého otecka. Nakoniec ale niekoho, s kým by nemuseli iba premielať drby o tom, kto s kým a kedy, ale kto ich bude iba chápať také, aké sú. Pomerne realisticky zobrazené prostredie a chovanie amerických stredoškolákov v Kalifornii. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Voľná a veľmi podarená adaptácia románu "Emma" od Jane Austen, ktorá vtipne prenáša dej do prostredia strednej školy v Beverly Hills koncom 20. storočia. Je to veľmi zábavné a trefné satirické nahliadnutie do sveta dospievajúcej mládeže hlavne z bohatej vrstvy, ktorému vládne povrchnosť, móda a kde tá najdôležitejšia vec na svete je mať perfektne zladený outfit. Je to svet, vykreslený milo prehnaným spôsobom, s množstvom popkultúrnych odkazov, v ktorom postavy, ako tragické obete módy, trávia svoj voľný čas prevažne nákupmi v luxusných obchodoch. Alicia Silverstone je vo svojej role, na prvý pohľad hlúpej blondínky, ale v konečnom dôsledku vôbec nie hlúpej, absolútne dokonalá a neodolateľná. Niekomu by mohol tento film pripadať banálny a povrchný, ale ja tvrdím: "As if!" Je to len šikovné klamanie telom. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

Dej: Príznačné meno hlavnej hrdinky, bohatej Cher, len poukazuje na výnimočnosť jej osoby. Svojím, síce sebeckým, správaním si dokáže získať obdiv celej školy. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou riešia typické nástrahy puberty, ktoré sa im vďaka schopnosti Cher darí ľahko zvládať. Problém však nastane, keď do triedy zavíta nová spolužiačka. Stávajú sa z nich najlepšie kamarátky, ale ako to už býva, rozdelia ich chlapci. Tu stráca postupne Cher obdiv tínedžerov zo školy, hlavný záujem preberá nová spolužiačka. Vtedy Cher pochopí, že okrem nej majú už všetci prvé lásky za sebou, len ona je stále sama. Nakoniec sama zistí, že jej nevlastný brat je ten, po ktorom tak túži. Hodnotenie: Možno sa pýtate, že prečo toľko hluku pre takýto film. Jednoducho preto, lebo svojím nevtieravým humorom, plynule bežiacim dejom a príjemným prostredím, ma odtrhol od presýtenej vážne sa tváriacej produkcie, a dokázal mi vykúzliť úsmev na perách. Plusom je aj sympatická herečka A. Silverstone. Tento kúsok si dokážem pozrieť každý rok, znova a znova. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Romantická stredoškolská blbinka o náprave jednej pipinky podľa tisíckrát obohranej dejovej schémy, no dá sa pri tom vypnúť a oddýchnuť. Ku cti slúži aj to, že dejová linka nenudí a dokonca by sa tu našlo aj niekoľko vydarených vtipných scénok. To najlepšie je však očarujúca mladučká A. Silverstone (nad ktorou tu zaslintá nejeden chlap) a príjemná deväťdesiatková atmosféra - ach, tá nostalgia. Priemer. 60/100 ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Uplne nahodou jsme to zahledla v nedeli dopoledne v telce a nejak jsem u toho vydrzela se na to koukat... Vzhledem k tomu, ze jsme cetla Emmu od Austenove, tak me ta podobnost hned napadla :) Alicii jsme vubec nepoznala, jsem si jen rikala, ze je mi nejaka povedoma, ale to jsem taky necekala, ze ten film je az tak moc stary! Cekala jsem tak 10-13 let, ale 18 let me dostalo, coz jsme si jen uvedomila, jak moc stara jsem ja. Nenarocne podivani na nedelni dopoledne pri vareni pro zensky, nic vic, ale svuj ucel to splnilo... verim, ze kdyz to za 5 let zase dopoledne uvidim, ze u toho klidne budu zase neco delat :) PS: Ty paralery, jak pretavili udalosti z dob 18 stoleni do soucasnosti byly kouzelne (ten obrazek si vyfotila ty - v originale namalovala, looser = skatebodista - tehdy farmar...) ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (26)

  • Režisérka Amy Heckerling si ve filmu zahrála družičku na svatbě slečny Geistové. Je také jedna z žen, které chytají kytici od nevěsty. (ČSFD)
  • Kapela, která hraje na párty, je bostonská skupina Mighty Mighty Bosstones. (ČSFD)
  • Oba filmy, které Christian a Cher sledují na videu - Někdo to rád horké (1959) a Spartakus (1960), jsou narážkou na Christianovu sexuální orientaci. V prvním z nich se setkáme s muži převlečenými za ženy. Druhý obsahuje scénu, kdy se jeden muž snaží svést druhého. Dalším náznakem je i kniha, kterou Christian čte - Junky od Williama Burroughse, který byl homosexuál. (ČSFD)

Reklama

Reklama