Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Brazílske dažďové pralesy sú rovnako krásne aj nebezpečné. Nežijú tu totiž len prekrásne motýle a vtáky, ale i jeden z najväčších a najútočnejších hadov na svete - anakonda. Do tohto tajuplného sveta prichádza štáb dokumentaristov, ktorý vediú antropológ Steven Cale (Eric Stolz) a mladá režisérka Terri Floresová (Jennifer Lopez). Dúfajú, že sa im podarí objaviť kmeň Indiánov Širišama. Filmová partia vyloví po pár míľach svojej riskantnej cesty tajomného stroskotanca Paula Saronea (John Voight), ktorý tu žije už niekoľko rokov. Jeho bohaté znalosti o indiánoch ich presvedčia, aby ho nasledovali. Ale len bezohľadný Sarone pozná skutočný cieľ ich cesty - už roky pátra po legendárnej dvanásťmetrovej anakonde, kvôli ktorej je ochotný obetovať kohokoľvek a čokoľvek... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (400)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Omotajú vás ako vášnivé milenky. Zrazu počujete praskanie. Praskanie kostí. VAŠICH kostí." Spoiler. Legendy o obrích anakondách nie sú výmyslom scenáristov. Od nepamäti sa plazivo zákerne šíria povodím Amazónie (dokonca o nich písal John Fawcett) a keby ste sa tam vybrali, určite vám najbližší starec za polliter hnusného piva v zapľuvanej krčme porozpráva o 20-metrových veľhadoch. Pravda, dôkazy neexistujú. V minulosti rôzne ZOO vypísali odmeny za hmatateľné dôkazy o existencii obrovských anakond. Odmenu nevyplatili ani raz. A film? Vynikajúca syčiaca výprava za dobrodružstvom, ktorá sa ako to už chodí (plazí) zmení v boj o holý život uprostred temne mútneho povodia fascinujúcej veľrieky, kde vám ozaj nikto nepomôže. Podtrhuje to režisér Luis Llosa (Špecialista), ktorý vie, čo chce a ako to dosiahnuť. Dusnú "prírodnú" výpravu (rieka, vodopád, džungľa) skvele dokresľuje pár pozoruhodných architektonických objavov, aké by ste možno v džungli nečakali. K tomu plno parádne si to užívajúcich hercov (Stoltz, Voight, Trejo, Castellanos), niekoľko pôsobivých drobností (požieranie nasnímané zvnútra, diera v krku, ohnutá puška) a digitálne/animatronické/živé hady. Vďaka tomu sa hneď lepšie ignorujú prehrešky voči logike (prečo Voight zachráni Stoltza, keď sa ho pavúkom v dýchacej trubici snažil zabiť?). Sadnite si na tento ošarpaný - ale stále účelu funkčný - hausbót. Ale pozor, hmlisté noci tu bývajú nepokojné. Čo sa čísel týka, film bol vydávaný za hit, ale zas až také ružové to nebolo, pri rozpočte 45 miliónov nie je celosvetová tržba 71 fakt žiadny zázrak. . Kino Považan 1997 (2x) ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

V dobe vzniku som nemal pocit, že je to niečo extra, no po dvadsiatich piatich rokoch musím uznať, že tento film nie je vôbec taký zlý a toto hodnotenie si nezaslúži. V prvom rade musím pochváliť technickú stránku, pretože Anakonda aj po skoro tridsiatich rokoch vyzerá veľmi dobre a vizuálne efekty sú stále celkom v pohode v kombinácii s animatronickým modelom sa pekne dopĺňajú. Dnešné survival horory sa spoliehajú hlavne na CGI a vyzerá to strašne. Za ďalšie chválim príbeh a casting a znova ho porovnám s dnešným horormi. Zatiaľ čo dnes vidíme všade teenagerov a no name tváre, tu sme dostali niekoľko známych xsichtov ako JLo, Ice Cube, Owen Wilson, Dannny Trejo, či nechutný, ale perfektný Jon Voight. Atmosféra, kamera, hudba, či brazílske dažďové pralesy sú super. Videl som zle filmy a ešte horšie a Anakonde musím po rokoch s prižmúrenými očami zvýšiť o chlp hodnotenie, pretože aj dnes ma stále čo ponúknuť a oproti iným filmom sa nej čas moc nepodpísal. 75% - 4* ()

Reklama

HateBreeder 

všetky recenzie používateľa

Dosti prumerny horor se zviratkem, ktery drzi nad vodou jedine krasna J.LO a celkem dobrej bastard v podani Jona Voighta. Anakonda nevypada spatne, ale objevuje se na scene tak casto, ze uz se nejen neleknete, ale zacnete se spise zajimat o okolni krajinu nez o hada. Herecke vykony nic moc, Jeniffer hraje jaks taks, ale myslim, ze do filmu nebyla obsazena aby neco hrala :) No a Voight hraje zas jednoho ze svych "zlych chlapku" ale nehraje ho spatne, jeho mrknuti okem je vskutku dabelske. No co se dejovosti tyce - docela dobra nuda, clovek se tu prestane bavit po pulce filmu, nema to tempo, ani se vam to nesnazi zabrnkat na nervy, proste nic spolecneho byt jen s naznakem Hororu. Film pusobi spise jako nejaky dokument o amazonske dzungli, ve ktere se skryva had, ktery je sice velky a zravy ale to je u nej tak nejak akceptabilni a normalni. Me tento film proste nenadchl a nebyt krasne Jennifer tak prijde i o druhou hvezdu. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Randy Edelman: 1. Main Title [4:45] ,2. Watching and Waiting [4:43] ,3. Night Attack [2:47] ,4. This Must Be Heaven [1:39] ,5. Down River [2:43] ,6. Seduction [3:27] ,7. Travelogue [2:45] ,8. Baiting the Line [2:47] ,9. My Beautiful Anna... (conda) [2:54] ,10. The Totem's Sacred Ground [2:26] ,11. Sarone's Last Stand [3:00], ()

gabin(a) odpad!

všetky recenzie používateľa

Slogan na plakátě nelže. To mi teda fakt ten dech vyrazilo! Chtěla jsem si dokázat, že dokážu překonat svou fobii z hadů, obzvláště tlustých a vlastně se mi to i povedlo. Anakondě jsem fandila, byla tam nejlepší. Škoda, že nesežrala Lopezovou. Nebo jo? Já jsem to totiž nedokoukala, takový masochista zase nejsem. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Když Terry (Jennifer Lopez) střílí na anakondu, drží v ruce odstřelovačku, kterou je potřeba před každou další střelbou ručně nabít. Ona vystřelí třikrát, ale ani jednou nepřebije. (Guilemot)
  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)

Reklama

Reklama