Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Brazílske dažďové pralesy sú rovnako krásne aj nebezpečné. Nežijú tu totiž len prekrásne motýle a vtáky, ale i jeden z najväčších a najútočnejších hadov na svete - anakonda. Do tohto tajuplného sveta prichádza štáb dokumentaristov, ktorý vediú antropológ Steven Cale (Eric Stolz) a mladá režisérka Terri Floresová (Jennifer Lopez). Dúfajú, že sa im podarí objaviť kmeň Indiánov Širišama. Filmová partia vyloví po pár míľach svojej riskantnej cesty tajomného stroskotanca Paula Saronea (John Voight), ktorý tu žije už niekoľko rokov. Jeho bohaté znalosti o indiánoch ich presvedčia, aby ho nasledovali. Ale len bezohľadný Sarone pozná skutočný cieľ ich cesty - už roky pátra po legendárnej dvanásťmetrovej anakonde, kvôli ktorej je ochotný obetovať kohokoľvek a čokoľvek... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (400)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

U podobných filmů mi vždycky vadilo, že kromě nějakého monstra jdoucího po partě dobrodruhů, se ve skupince vždycky najde i nějakej záporák, kterej jim boj s nestvůrou ještě zkomplikuje. Scénáristická berlička pro zvýšení napětí, množství akce a hlavně aby mohla nestvůra pěkně sežrat nějakýho padoucha! No a Anakonda není výjimka ani omylem, spíš naopak. Hrozný film, jedna hvězdička za tehdy ještě krásnou Lopezovou a druhá za výtečný slogan na plakátech „Když nemůžete dýchat, nemůžete ani křičet.“, nebo tak nějak. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

V dobe vzniku som nemal pocit, že je to niečo extra, no po dvadsiatich piatich rokoch musím uznať, že tento film nie je vôbec taký zlý a toto hodnotenie si nezaslúži. V prvom rade musím pochváliť technickú stránku, pretože Anakonda aj po skoro tridsiatich rokoch vyzerá veľmi dobre a vizuálne efekty sú stále celkom v pohode v kombinácii s animatronickým modelom sa pekne dopĺňajú. Dnešné survival horory sa spoliehajú hlavne na CGI a vyzerá to strašne. Za ďalšie chválim príbeh a casting a znova ho porovnám s dnešným horormi. Zatiaľ čo dnes vidíme všade teenagerov a no name tváre, tu sme dostali niekoľko známych xsichtov ako JLo, Ice Cube, Owen Wilson, Dannny Trejo, či nechutný, ale perfektný Jon Voight. Atmosféra, kamera, hudba, či brazílske dažďové pralesy sú super. Videl som zle filmy a ešte horšie a Anakonde musím po rokoch s prižmúrenými očami zvýšiť o chlp hodnotenie, pretože aj dnes ma stále čo ponúknuť a oproti iným filmom sa nej čas moc nepodpísal. 75% - 4* ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Slušně natočená skrumáž motivů a scén, které v podobném filmu očekáváte, ale bez výraznějšího napětí. Jak jsou anakondí killy počítačové, tak jsou efektní, utkví různé nápady a detaily (třeba vyskakující hřebíky při úvodní Trejově smrti) a Jon Voight je hajzl par excellance (a upomíná na jiný slavný říční biják, kde hrál opačnou roli). A kdo by nechtěl podniknout podobnou výpravu po zamlžené řece do nitra tajemné džungle s totemy, vraky, přehradami... a obřími anakondami. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj! A opäť tá nostalgia. Klasika kino béčka 90. rokov, keď ešte Jennifer Lopez nebola otrepanou témou - a prepáči mi, ale mňa vo filme oveľa viac priťahovala sladučká Kari Wuhrer, Ice Cube hrával vo filmoch len sporadicky, Owen Wilson ešte nebol hviezdou, Danny Trejo bol len hercom na pár záberov a Jon Voight bol známejší ako jeho dcéra Angelinka. Mňam mňam zábava. ()

Visáč 

všetky recenzie používateľa

Kilogramy hlášok, opojne zvrhlé deväťdesiatkove CGI, slizoun Jon Voight, fajnšmekerská kamera Billa Butlera, slušne rozbehnutá JLo a nesmie chýbať Ice Cube. Danny Trejo? Je tam. Má to všetko, čo od filmu s názvom Anakonda očakávam. Hrať tu na serióznu notu, s mladým Owenom Wilsonom v partii, by bola predsa hlúposť. Odporúčam do pozornosti imdb koment "Brilliant Saturday Matinee Classic" od squilla. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Film je uveden v seznamu 100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made v knize THE OFFICIAL RAZZIE® MOVIE GUIDE od zakladatele "Golden Raspberry Award" Johna Wilsona. (PußyMagnet)
  • Tvůrci původně chtěli ve filmu použít skutečné hady. Nakonec od nápadu upustili, jelikož se jim jejich využití nezdálo příliš bezpečné. (Žralok)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené