Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (727)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Slabšie ako prvý diel, stále však dokonalo zábavne. Prvý diel ma celkovo lepší príbeh, dvojka je v podstate o tom istom, ale scény v Hotely Plaza (skvelý Schneider a Curry) alebo záverečné akčné finále (ktoré je podľa mňa ešte o chlp lepšie) je neskutočne zábavné. Navyše aj Buzz ma lepšie scény. A ten Williamsov soundtrack ma opäť to pravé čaro Vianoc. 90% - 5* ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Pokračování sice kopíruje jedničku, ale Marv s Harrym dostali víc prostoru a to znamená víc zábavy. Občas mohu mít pocit, že vtípky nejsou tak originální jako u předchozí části, jenže i po dvaceti letech to bez ohledu na všechny oprávněné výtky funguje a mé děti se řehtaly až jim tekly slzy. Lepší doporučení si komedie nemůže přát. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus si se scénářem pro pokračování příliš hlavu nelámal, stačí vytasit neonový nápis New York a jedeme zase podle starého receptu. Křivka pravděpodobnosti je v tomto případě na bodě mrazu a to všudypřítomné vykrádání je na některých místech až křiklavě okaté, jako menší satisfakce tak slouží snad ještě výkonější dvojka Joe Pesci a Daniel Stern. Tihle dva a fakt, že Columbus umí vykrádat (sám sebe) mají zásluhu, že bych i pokračování hodnotil střízlivě, hlavně s ohledem na třetí díl. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Platí presne to isté, čo v prípade prvého dielu. Rozdiel je iba v zmene lokality a v tom, že sa viac odohráva v exteriéroch. Inak rovnako Tom a Jerryovsky ladená záverečná bláznivá sekvencia, ktorá je rovnako vtipná, ako v prvom dieli. Túto sériu som zopár krát absolvoval ako násťročný a odvtedy už nemám potrebu si ju pozrieť znova, snáď iba s mojim ešte nenarodeným dieťaťom. Výhodou pokračovania je obsadenie toho istého podareného trojlístka. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Závěrečný účet na 967,43 amerických dolarů byl v přepočtu dle tehdejšího kurzu 28,256 Kč za 1 americký dolar 27 336 Kč. (jfilaa)
  • Předtím, než Harry (Joe Pesci) skočí na žebřík, tak vidíme, že je suchý a čistý. V dalším záběru před skokem už je na něm ale nanesena kluzká hmota. (Duoscop)

Reklama

Reklama