Reklama

Reklama

Počatie

  • Česko Neposkvrněná (viac)
Trailer 1

Sydney Sweeney stvárňuje v tomto mysterióznom horore hlboko veriacu mladú ženu, ktorá sa po traumatickom zážitku rozhodne vstúpiť do mníšskeho rádu. Vyberie si odľahlý kláštor na malebnom talianskom vidieku, kde ju všetci srdečne privítajú. Počiatočné nadšenie sa však rýchlo zmení na nevysloviteľnú hrôzu, keď sa ukáže, že starodávne múry jej nového domova skrývajú zlovestné tajomstvo. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (86)

borec999 

všetky recenzie používateľa

V rámci jedného mesiaca nám do kín prišli 2 dejovo takmer identické nunsploitations (mníška prichádza do kláštora, kde otehotnie a čaká antikrista) a Počatie zo súboja s prequelom Omena vychádza ako o triedu slabší a porazený protivník. Dá sa oceniť, že je to Rko: dočkáme sa krvi a pár intenzívnejších scén (trhanie jazyka, prebodnutie krku) kde kamera v rozhodujúcich momentoch kvôli ratingu nemusí uhnúť. A možno, že Sydney Sweeney sa snaží. Ale žiaľ pre ňu si po Madame Web pravdepodobne pripíše ďalší prepadák, pretože Počatie je natočené rutinne, predvídateľne a nedokázal som sa pri ňom báť. Klincom na záver (alebo kameňom?) je pôrod dieťaťa, pri ktorom sa Sydney intenzívnym 2 minútovým sústavným krikom snažila zapísať medzi scream queens hororového žánru, za mňa ale táto prehnaná snaha vypálila úplne naopak a scéna mi prišla ako z paródie a vhodná skôr na Zlatú malinu. Lepšie 2* a 40% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Sydney Sweeney môže byť hravo vyhlásená za novodobú scream queen pre dvetisícdvatsiate roky, hlasivky na to má ... už len si zahrať v nejakom skutočne dobrom horore. Immaculate síce nie je horor hodný zatratenia a v spleti podpriemerných kúskov, ktoré tento rok zatiaľ smerovali do kín (Night Swim, Baghead, Imaginary) sa jedná o ten najlepší kúsok, ale to len preto, lebo konkurencia nie je vôbec silná. Inak je to pomerne štandardný horor, u ktorého najviac zamrzí hlavne nevyužítý potenciál a zmätočné uchopenie, kedy sa ten horor miestami tvári ako slasher so značnou dávkou gore, inokedy ako ducharina, chvíľu ako Exorcista a v závere ako variácia na Rosemary's Baby, no nikdy nedostane vlastný ksicht a skôr pôsobí ako sled scén, ktoré niekto pozliepal dohromady a ktoré sa nakoniec dopracujú k nejakému fukčnému a intenzívnemu finále, ale aj to vyvrcholí úplne do prázdna. A presne taký je celý film, pomerne prázdny, aj keď nijako zle natočený. Na zakrvavenú Sidney Sweeney je však príjemný pohľad. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Koniec je fajn, aj keď scéna v katakombách ( ktorá by mohla byť skvelým vyvrcholením a zdrojom napätia) je len vizuálne okej. Inak je to báchorka, ktorá je v mnohom pritiahnutá za vlasy. Nefunkčná či už v tom aby vzbudila napätie alebo aby vytvorila prienik do mentality hlavnej hrdinky. Nej síce melóny skáču zo strany na stranu, ale jej upišťaný hlas a prvoplánové riešenia problémov s útekom výrazne podkopávajú nohy príbehu. Poteší, že sa tu objaví taliančina, ale zamrzí nevyužité prostredie. Mníška 2 bola vo svojej blbosti zábavnejšia. Väčšinu času som sa nudil. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[69%] Viděno v kině. Rozhodně jsem dostal o něco víc, než jsem po průměrných recenzí čekal. Dějově je to samozřejmě předvídatelné a nijak překvapující, jenže po trochu táhlejší cca 1/3 filmu se vše rozbíhá a má to takovou ponurou atmosféru. I to má docela využité Rko; krví a brutalitou se zde moc nešetří. Chvílemi jsem si říkal, sakra dost. Ne, že by to bylo úplně neúnosné, znám mnohem drsnější filmy, ale přeci jen zde to téma těhotenství bylo někdy kruté, ale ok. Hlavní herečka Sydney Sweeney to zahrála solidně. I mě zaujal Álvaro Morte, kterého především známe jako postavu profesora ze španělského seriálu Papírový dům. No,ke konci se furt stále něco dělo, ale přeci jen to bylo takové předvídatelné, urychlené a trochu zkombinované. Víc bych celkově do filmu přidal lepší děj, zvraty a něco nového. Mohlo to být o ždibec lepší, ale i tak jsem spokojen a dávám lepší 3*. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mladá Američanka přijíždí do Itálie složit řádový slib, ale celkem brzy se ukáže, že v klášteře je něco špatně. Za mě takové obyčejné jeptiškovské blbnutí. Atmosféra díky hudebnímu podkresu sem tam zafunguje, ale napětí aby tu člověk pohledal. Potěší pár gore momentů, ale klidně jich mohlo být víc. prostor by se určitě našel. herecky jakž takž, ačkoliv místo Sydney Sweeney bych si dokázal představit řadu jiných hereček. Pokud ale film něčím vybočuje, tak je to relativně neotřelá zápletka. Ne že bych něco podobného ještě neviděl, ale tady to působilo neotřele. Samotný závěr mě nakrknul. Sice jsem tu četl chválu na prostor pro fantazii, ale pro mě jsou podobně nevyřčené konce autorskou neschopností. Celkově snadno zapomenutelný průměr. 50% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (6)

  • Sydney Sweeney v rozhovore s Jimmy Fallonom mimo iného rozprávala o tom, ako 16-ročná mala v roku 2014 konkurz pre pôvodnú verziu filmu, no tento projekt sa nikdy nezmaterializoval. Prešlo niekoľko rokov a Sydney nemohla dostať scenár k filmu z hlavy. S pomocou jej agentov skontaktovala scenáristu filmu, zakúpila práva a prepísali scenár, aby jej pasoval ako 25-ročnej. Následne najala režiséra, dodatočných producentov, a taktiež našla ľudí, ktorí financovali tento film, ktorý nakoniec predala štúdiu NEON. Immaculate sa tak stal prvým filmom Sydney Sweeney, na ktorom sa podieľala ako producentka. (drake31)
  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené