Reklama

Reklama

Rok 1960. Paul Kemp (Johnny Depp) je novinář na volné noze píšící pro krachující plátek kdesi v Karibiku. Chce si vydobýt své místo na slunci, čím více se ale snaží, tím menší úspěch má. Ze ztroskotanců, kteří se kolem něj neustále pohybují, si za nejlepšího přítele zvolí toho nejspolehlivějšího – láhev rumu. (oficiálny text distribútora)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (408)

Gary 

všetky recenzie používateľa

Depp chvílemi otravně vykrádá sám sebe (pokolikáté už?) a film má nějakou šťávu jedině v názvu. Humor i nápaditost skončili někde v půli cesty, a ačkoli se dá celá tahle nemastná jízda bez větších potíží dokoukat, nepřináší nic nového pod portorickým sluncem. Snad zjištění, že Johnny stárne, Amber umí jakžtakž hrát a Aaron se typem svých rolí docela opakuje. Když nám občas zvedne náladu fajnová písnička nebo super bourák, vytáhne to Robinson někam na 50%. Raději zalovte v archivu a pusťte si zase Strach a hnus, kde měl Depp víc herecké energie, lepšího parťáka a všechno klapalo tak, jak mělo! ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

V piatok skončil megaproces medzi Johnnym a Amber. Netrpezlivo sa teraz čaká na rozsudok o tom, či je alebo nie je #metoo honom na čarodejnice, a ja som sa rozhodol vrátiť sa na začiatok, kde všetká tá romantika začala. A Amber tu vyzerá vskutku jak reklama na ejakuláciu, ale čo ma prekvapilo, že medzi nimi ani vtedy nebolo cítiť žiadnu chémiu.  Ps: Díky za doporučenie MontyBrogan. ;) ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

buď všetci málo chlastajú, alebo sa za to hanbia, lebo inak si neviem vysvetliť toľkú nesmelosť v priznaní si, že sa jedná o skvelý film pri tak očividnej ukážke naozaj solídneho, sviežeho, vtipného, filmársky zrelého a ťažko pohodového diela, ktoré na prelome rokov prišlo, aby trochu zamiešalo karty v mojej top 10ke najobľúbenejších hollywoodskych mainstreamov. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Očakávanie je jednou z mala vecí, ktoré zabíjajú film v očiach diváka. Ale aj napriek tejto hrozbe, ktorá nad nimi visí, sa nimi nechávame( do značnej miery) viesť. Hunter S. Thompson patrí k tým spisovateľom, ktorý vytvorili nový druh písania. Nazýva sa Gonzo žurnalistika a spočíva v tom, že si sadnete doprostred nejakej tej revolúcie, prevratu, demonštrácie, alebo obyčajného závodu áut, alebo bitky kohútov - zapálite si cigaretu a bušíte do stroja, dokým z neho nevylezie článok. Nesmieme zabudnúť, že na to aby boli slová autentické a krvavé musíte mať v sebe nebezpečné množstvo alkoholu a halucinogénov. Toto dotiahol do dokonalosti Ellisov Transmetropolitan. Johnny Depp sa nám predstavil v diele tohto autora - respektívne v jej filmovej adaptácií Strach a hnus v Las Vegas. Ten film sa stal kultovým a všetci fanúšikovia ľahkých drôg si ho vzápätí obľúbili. Ťažko povedať či som očakával pokračovanie. Ale každopádne som očakával niečo, čo ten film nie je. A pritom som bohužiaľ prehliadol to v čom je dobrý. V prvom rade si treba ujasniť, že drogy a alkohol nie sú v tomto filme až také dôležité. Je to skôr o akomsi hľadaní morálky, ktorá je zakopaná kdesi veľmi hlboko v hlavnom hrdinovi. Film má pomalé tempo, ktoré mu ale v zásade neubližuje. Vďaka tomu vás pomaličky vťahuje do exotického Portorika, kde sa miesi špina s krásou. Celé je to podfarbené Portorikánskou hudbou. Aj keď film nerieši nejaké veľké otázky a obsahuje až neuveriteľne málo dramatických scén, nedá sa o ňom povedať, že je zlý. Tá miera prirodzenosti s akou sa Paul dostával od začiatku príbehu po koniec vám ani na jednu sekundu nedovolila pochybovať, že sa tie udalosti skutočne stali. A to je vlastne hlavnou doménou tohto filmu. Možno sa nejedná o svetoborný film, ale rozhodne je to pohodová jazda, ktorá ma veľmi veľa svetlých miest, ktoré som akosi nedokázal všetky precítiť. Preto tie tri hviezdy. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Nudná záležitost, která vás sice hudebně docela namlsá (Dean Martin hned od prvních vteřin), jako voyuer si užijete svých několik vteřin rozkoše a zaslintáte si nad nádherným domem na bohem zapomenuté pláži Karibiku, víc ale nedostanete, leda alkoholový odér a nechutnou scénu od soudu. Kdyby aspoň za tou lodí nesvítilo slunce! ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (16)

  • Filmového štábu a kamery je možné si povšimnout v odrazu slunečních brýlý Paula Kempa (Johny Depp) během rozhovoru se Sandersonem (Aaron Eckhart) při jízdě autem. (Conspi)
  • Prvý film, ktorý produkovala Deppova vlastná produkčná spoločnosť. (busev)
  • Díky filmovému střihu je možné během podepisování kontraktu o mlčenlivosti Paula Kempa (Johny Depp) se Sandersonem (Aaron Eckhart) zaznamenat mizejicí cigaretu, kterou si Paul zprvu zapálí, aby mu v následujícím kamerovém záběru úplně zmizela. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené