Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma podľa skutočného príbehu ľudí, ktorí po páde lietadle boli vystavení nepredstaviteľným skúškam, ak chceli prežiť... V piatok 13. októbra 1972 došlo v Andách k nehode lietadla, na palube ktorého sa nachádzali členovia amatérskeho rugbyového tímu, ich rodinní príslušníci a priatelia. Mnohí z nich zahynuli hneď pri nehode, viacerým sa však podarilo prežiť, ostali však uväznení vysoko v nehostinných horách. O niekoľko dní sa z rádia dozvedeli, že pátranie po nich bolo zrušené, nik totiž neveril, že by mohli ešte byť medzi živými... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (305)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Členovia urugvajského rugbyového mužstva museli jesť svojich mŕtvych priateľov, aby mohli "Prežiť". Havaria lietadla, vysoko v Andách, ich na dlhé týždne izolovala od okolitého sveta. Pátranie po nich bolo po pár dňoch zrušené. Sú vystrašení, zranení, premrznutí a hladní. Film natočený podľa skutočnej udalosti. Silná dráma o nepredstaviteľne ťažkej situácii, v ktorej by som sa nikdy nechcel ocitnúť. **** ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Arachnofobie Frank marshall natocil celkom slusny film o stroskotanom lietadle v Andach. Sice filmu chyba dej, ale zase film zrekonstruoval realne udalosti z 13. oktobra 1972, kedy padol tento uruguajsky let do zasnezenych And. Este posadka lietadla mala tu smolu, ze lietadlo bolo cele biele, cize sa lietadlo v zasnezenej vysokohorskej krajine prakticky nedalo vystopovat. 78 % ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Působivý příběh o lidské vůli s nádhernými scenériemi zasněžených mohykánů. Dnes jsem se vyjadřoval k podobnému filmu Útěk ze Sibiře. Oběma snímkům schází k dokonalosti cosi, čeho by snad dosáhli vzájemným splynutím v jeden celek. Každopádně, má-li podívaná Franka Marshalla něco navíc, pak jednoznačně Jamese Newtona Howarda. Jak on dokáže za pomocí hudby promlouvat k lidem je až neskutečné... ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

O téhle katastrofě byla natočena spousta dokumentů a již roku 1976 hraný film (Supervivientes de los Andes od René Cardony). Tato verze se zakládá na románu "Alive" Piersa Paula Reada, takže je jasné, že by mělo jít především o studii chování člověka v těch nejtěžších situacích (Já osobně ten kanibalismus považuji za naprosto racionální čin), ale právě tady film selhává a zachraňuje ho jen autentičnost prostředí i "scénáře". ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

K filmům honosících se nálepkou "natočeno podle skutečné události" bývám často hodně rezervovaný. Nejenže si tím takový film vytváří obrovské divácké alibi, ale často potvrzuje i to, že divák nechce vidět film, ale příběh. Filmově tady nic moc zajímavého nenajdete, ale emocionální náboj a moralistické dilema přináší zobrazení této katastrofy ze své podstaty. Na dobrý film mi to ale nestačí. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (23)

  • O úsilí po dosiahnutí maximálnej autentickosti svedčí aj skutočnosť, že nakrúcania sa ako poradcovia zúčastnili aj niektorí z tých, čo to všetko prežili na vlastnej koži a herci, obsadení do hlavných úloh typovo zodpovedali svojim reálnym náprotivkom. (ash99)
  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)

Reklama

Reklama