Reklama

Reklama

Infiesto

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V chaotické době pandemie pátrají dva detektivové po únoscích mladé ženy a odhalí přitom, že celý případ je součástí ďábelského plánu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (64)

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Nová španielska kriminálka na pozadí korony, inšpirovaná severským oddelením Q alebo aj americkým Temným prípadom. Priamočiare, nechutné, temné. Pri takýchto prípadoch sú bežné problémy a starosti nás ostatných iba malicherné pičoviny. Ak vie niekto čo je to peklo na zemi, sú to obete týchto zločinov. Trest smrti každému jednému pedofilovi, vrahovi, a zmrdovi čo znásilňuje. Je to kvalitná kriminálka, tak neviem čo sa tu zase jebete s 56tkou. A ako zahral rolu Manuel Poga, paráda, ale fuj. Dvanásť, pätnásť rokov dozadu som si z európskej produkcie išiel jednoznačne Francúzov a Nemcov, ale súčasnosť patrí Poliakom a Španielom, bez debaty. Pridať dvadsaťpäť minút a pritvrdiť v detailoch a mohla z toho byť aj silná káva. Takto je rýdzo na divákovi, aby si predstavil to číre zlo, ale napomáha tomu hudba a šeď z každého záberu. Škoda ale slabého finále, chcelo to mať ďaleko ďaleko väčšie gule a keďže som to očakával a nekonalo sa, hodnotím triezvejšie. Za mňa 65%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Určite veľmi dobrá hudba a malo to svoju atmosféru. Takú ponurú, špinavú. Príbeh však zlyhal, čistá magorina, zmystifikovaná, ale bez ambície diváka vtiahnuť do niečoho väčšieho. V podstate sa film môže odvysielať niekde na RTVS o 20.00 medzi francúzskymi kriminálkami, na ktoré každý rýchlo zabudne. Hlavne, že tu riešili úplne zbytočné nejaký covid, rúška, núdzové stavy a pomaly koniec sveta, hoci to s dejom absolútne nič nemalo. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dvojice detektivů s osobními problémy, únosy spojené s rituálními vraždami, industriální prostředí, filtr jak kdyby nedávno vybuchl poblíž vulkán a deštivé počasí, kvůli kterému by detektivové Somerset s Millsem límce kabátů nezvedali. Karty, které zamíchal krupiér Covid, aby je pak rozdal na hrací stůl od firmy Cliché. I ten Columbo, co dělá zásadně sám, má při zatýkání kryté záda a teď nemyslím baloňákem.. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Podarená krimi. Jasné, má to určité mušky ale podlinka s covidom je fajn, obaja detektívi majú vďaka domu isté osobné problémy. Atmosféra je dobrá, proste tá lokalita toho banského mestečka kde to vďaka filtru pôsobí (ako tu aj jeden užívateľ pomenoval) ako po čerstvom výbuchu nejakej sopky. A má to aj dve krátko za sebou idúce zvraty a hoci ten prvý je ľahko čitateľný, ten druhý mi odjebal dekel. 4* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po poslednom Paulovi ďalšie mierne sklamanie zo španielskeho trileru. Tu sú ale tie tri hviezdy nadhodnotené, ide o zameniteľnú detektívku s minimom prekvapení. V podstate sa len spĺňajú všetky šablóny, nechýba samozrejme ani suspendácia, ale odznak sa tentokrát odovzdať nemusí. Pokiaľ máte radi hlášku o 48 hodinách, tak tu si ju dosýta užijete prostredníctvom šéfa, ktorý neviem odkiaľ vie, že jeho zamestnanci nespali presne 48 hodín a na to, aby sa prípad vyriešil a všetko skončilo podľa jeho predstáv, treba znova presne 48 hodín. Aby na to vyšetrovatelia nezabudli, tak im to neskôr znova pripomenie, i keď už nejaká tá hodina uplynula a tak to nedáva zmysel. 50% ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Zhruba ve 45. minutě filmu se v záběru objeví traktor československé výroby Zetor. Podnik na výrobu traktorů vznikl po 2. světové válce jako součást Zbrojovky Brno. (BrianStorker)
  • Názov filmu je skutočným miestom: Infiesto je malé banícke mesto patriace do samosprávy Piloña v Astúrskom kniežatstve (na severozápade Španielska). Nachádza sa asi 39 km od Ovieda a má 2400 obyvateľov. (Arsenal83)
  • Natáčanie trvalo 7 týždňov a prebiehalo v astúrskych a galícijských lokalitách, vrátane reálneho Infiesta, nemocnice San Rafael v La Coruña a pustovne San Amaro v Seoane, Forcarei. (Arsenal83)

Reklama

Reklama