Reklama

Reklama

Krásna katastrofa

  • Česko Krásná katastrofa (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abby sa ako prváčka na vysokej škole chce konečne sústrediť na štúdium a spoločenský život v novom prostredí. Všetko ale naruší zlý chlapec a playboy Travis, ktorý si popri škole privyrába v bitkárskom ringu. Aj keď Abby dlho odoláva jeho šarmu, prehrá s Travisom stávku a musí s ním na intrákovej izbe zostať bývať jeden celý mesiac. Ani jeden z nich však ešte netuší, že možno práve navzájom stretli toho pravého. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (25)

AgnesDee 

všetky recenzie používateľa

Když jsem poprvé slyšela o tomto filmu, myslela jsem, že je to jen špatný vtip. Pak jsem o něm viděla nějaká videa a řekla si: "Tak tuto sračku potřebuju za každou cenu vidět!" Říkala jsem si, že to bude taková pičovina, až se budu smát. A měla jsem pravdu! Celý film je neuvěřitelně tupý, postavy mají schyzofrení poruchu osobnosti, protože mají povahu, jaká se zrovna do dané situace hodí. Sázka, kterou postavy mezi sebou uzavřou, a která je vlastně hlavní premisou a "hybatelem" příběhu, je nám představena po strašně dlouhé době (minimálně půl hodina to bude), a ve výsledku nemá žádný velký dopad. Postavy by se mezi sebou spřátelili tak jako tak, a nebyla k tomu zapotřebí nějaká sázka. Minulost Abby je jak vystřižená ze špatné dětské fan-fikce (což ve výsledku tento příběh vlastně je) a poslední "napínavá" půl až tři-čtvrtě hodina působí dost otřepaně a vycucaná z prstu. Kdy už ty holky konečně při psaní tady těch patosových příběhů pochopí, že aby to byla zajímavá romantická teenage komedie, nepotřebují k tomu šílenej plot twist a dramatické akční scény. Kde jsou ty časy, kdy stačilo budovat vztah a napětí mezi hlavními protagonisty a nedělat z toho teenage Rockyho zkříženýho s příšernou parodií na Dannyho parťáky. Dávám dvě hvězdy jen proto, že jsem se v první polovině dost nasmála a film mě nenudil. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

"Za ty dialogy někomu zaplatili?" - vyskočilo mi několikrát v hlavě v první třetině filmu. Následně se to zlepšilo, nevím však, zda šla kvalita mírně vzhůru nebo, zda jsem si zvykl. Beautiful Disaster má každopádně momenty svěží i přehnané. Tvůrci chtěli pokračovat v sérii After, "ale současně v něčem jiném, než v After" (producenti filmu doopravdy After produkovali). Ne úplně se povedlo, ale možná, že si to na sebe vydělá. Tři hvězdy s odřenýma ušima. ■ Vzal jsem svoji ženu po 26 letech "na rande", představoval si, že je to naše první rande a ke konci se docela bavil myšlenkou, co by si o mě myslela, kdyby to doopravdy bylo první rande a já ji vytáhl na toto :). ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Beautiful Disaster" absolútne zodpovedá svojmu názvu. Toto je film, ktorý je niečo ako "Afterakurát to aspoň nebola taká nuda. A myslím si, že sa to dočká ďalších pokračovaní a bude z toho ďalšia séria rovnako ako aj "After". Mimochodom túto filmovú sériu nespomínam len tak náhodou. Samotný režisér sa postaral o druhé pokračovanie v tejto sérii a dokonca je tu scénka, kde jeden z hrdinov jeden z tých filmov sleduje v telke. Takže toľko môj úvodný "after rant" a poďme si rozobrať už film ako taký. V prvom rade poviem, že si myslím, že casting je o niečo lepší. Virginiu Gardner mám celkom rád a svoj talent už ukázala v niekoľkých projektoch, pričom za najlepší asi považujem "Fall". Dylan Sprouse je tiež celkom okey, hoci strašne tlačí na ten klasický stereotyp. Problém však je, že môžete mať vynikajúcich hercov, no ak ich posadíte do rolí, v ktorých nebudú mať moc čo ponúknuť, je to v princípe jedno. A to je jeden z hlavných problémov celého tohto filmu. Je to opäť klasické klišé, kde máte dievča čo je ako anjelik a k tomu si pridajte nejakého "bad boy" a viete všetko čo bude nasledovať. No oproti už spomínanému "After" je toto aspoň o niečo viac šialené a vďaka tomu aspoň z času na čas celkom solídna zábava. Nebudem ani len rozoberať scénku, kde sa našim protagonistom podarí zdemolovať kompletne celý apartmán v Las Vegas. To je niečo, čo je proste len treba vidieť a uveriť. Rovnako je tu kopec ďalších podobných šialených scénok. Ako keď Abby počas spánku vezme Travisa za vtáka ... a pokračuje to ďalej až do prebudenia... je to proste úplne šialené. No dokopy je to šialenstvo aj so všetkými známymi klišé. Ja som sa celkom solídne pobavil, no film nefunguje zo správnych dôvodov. Skôr si myslím, že to tvorcovia chceli urobiť oveľa bláznivejšie, aby to aspoň v niečom mohli nejako predať. Stojí to za pozornosť? Ak máte radi sériu "After" toto si užijete tiež. Ak nie, možno sa budete aspoň menej nudiť. Za mňa je toto kravina mesiaca. Hodnotenie: D+ ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Krásna katastrofa“ je vo svojom žánru tuctovým filmom, zachytávajúci zblíženie dvoch charakterovo odlišných osôb, kde sa chovanie jednotlivých postáv, smerovanie príbehu a dialógy sú pomerne dobre predpovedateľné. Roger Krumble sem-tam niečo „recykluje“ zo svojej poslednej réžii. Záver trochu prepálený. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zapletka v knize Beatiful disaster urcite bude rozpracovanejsi nez "dobra divka", "zly chlapec". Vedel jsem, ze to neni film pro me, ale chutnal dost na to ho zkouknout. Je to cisty a jednoduchy nesmysl. Vedlejsi postavy jsou karikatury a vtipy jsou nevtipne. Travis a Aby vypadaji uhledne modelkovsky. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (2)

  • Film podľa predlohy autorky Jamie McGuire bol plánovaný už dlho. Práva získali Warner Bros. už v roku 2012, ale projekt nikdy nerealizovali, až sa toho od roku 2020 chopila spoločnosť Voltage Pictures. Problémom pri realizácii boli McGuireovej kontroverzné a údajne až krajne pravicové názory, za ktoré ju istí aktivisti označujú za "rasistku" a "anti-trans osobu". (Arsenal83)
  • Když ke konci filmu vyjde Abby (Virginia Gardner) z klubu, zamíří k taxíku, jehož zadní dveře jsou otevřené. Při záběru z jiného úhlu jsou však dveře taxíku zavřené a Abby je otevírá. (Anyk)

Reklama

Reklama