Reklama

Reklama

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (173)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se hrubě nevydařilo. Stathama jsem si v jeho akčních rolích zamiloval, ale vězte, že rozhodnutím nezhlédnout "Včelaře" určitě neprohloupíte. Jsem v tomto žánru ochoten dělat ústupky, přece jen se příběh často staví na vedlejší kolej, ale co je moc, to je už příliš. David Ayer v posledních letech režijně stagnuje...K pozitivům....Statham to v rámci možností táhne, charismatu má stále na rozdávání, i ty souboje 1v1 mu docela věříte, zejména pak musím vypíchnout závěrečné zúčtování s jedním záporákem. Tak skvěle choreograficky natočený souboj jsem dlouho neviděl. Za to jednoznačně palec nahoru...Ale jinak...Docela bída a utrpení. Ostatní herecké obsazení nemá moc co nabídnout (i taková ikona jako Irons se trápí...ale nedivím se..ty repliky jsou místy hrůzostrašné). Zápletka napsaná jako hochem v první třídě. Absolutní zmar. A k tomu všemu jako třešnička na dortu ten scénáristicky odfláknutý závěr. Prosím...Dvojku fakt ne....Jedině s pořádným zlepšením. Za mě si Beekeeper odnáší 4/10 ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Pozor, bzzzzzučí tu bojler! Jasoň se těsně před důchodem převtělil do nejsmrtonosnějšího včelaře všech včelařů, aby pilně jako včelka hierarchicky vykouřil partičku slizkých kokotporátních kyberšmejdů, kteří namazali med kolem huby jeho úpa nejlepší kámošce, jež mu jako jediná v životě dovolila vespanně elektrozkřeslovat sršní hnízdo. Dojemné! Avšak hlavní Pučmeloud je nezvedená larva samotné královny Spojených sráčů, tudíž aby mu Jasoň nakonec dal žihadlo, musí rizikově opylovat samotný Fortnox, zlikvidovat polovinu vztekle se rojící tajné služby a málem i típnout Hilary Clitovou. A to se přeci v holyúdských filmech nedělá! Fuj! Je z toho taková strojová, pateticko kýčovitá a těžce lobotomizovaná Odplata, zcela bez koulí, invence, logiky i tahu na úl, která absolutně neMele. A já, už asi naivně, čekal od Vočaře něco sofistikovanějšího, co by se mi nesnažilo způsobit tumor na vkusu a demenci. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

A titul najhlúpejšieho filmu za rok 2024 vyhráva ... a to máme ešte len začiatok roka. The Beekeeper by sa chcel tváriť ako klasické akčné Béčko so Stathamom a on by tým klasickým, oddychovým, akčným, chlapáckym Béčkom aj bol, kebyže nemá takmer až odpadový D-éčkový scenár. Našťastie to režíruje David Ayer (Fury), ktorý je stále ako tak schopným remeselníkom. Nanešťastie to však napísal Kurt Wimmer, ktorý si naposledy napísal (a zrežíroval) také skvosty ako Ultraviolet a Children of the Corn a presne tak pôsobí aj scenár Beekeepera. Mimo občasných akčných scén v rukách Ayera, ktoré jediné vyzerajú, že sa tu aspoň niekto snažil, nefunguje prakticky nič. Budovanie sveta okolo včelárov po vzore Johna Wicka, pche, to jedine, ak by bol John Wick po lobotomii. A vlastne aj divák, ktorý sa pri sledovaní filmu bude neraz hanbiť aj za tvorcov s akou vážnosťou a naivitou prezentujú väčšinu scén. Už len samotný úvod a online ukradnutie dvoch miliónov z účtu starenky pôsobí asi tak ako si moderný fraud predstavuje moja prababka. O celej organizácii s napojením až na prezidentku už radšej pomlčím. Ten film by nemusel byť vôbec zlý, pretože podobnú priamočiaru Stathamovku si z času na čas rád doprajem a veru, že ich v kinách alebo aj na VOD poslednú dobu dosť chýba. No to by The Beekeeper nemohol mať zápletku niekde na úrovni poslednej, ešte direct-to-DVD Seagalovky, ale pritom sa tváriť ako seriózny kino film. V rukách iného režiséra by to bola katastrofa kolosálnych rozmerov, Ayer to zachraňuje aspoň ako tak slušnou akciou a svižným tempom, ale všetko ostatné naokolo je v tom filme tak hlúpe, že tu mi nič nedá ísť s hodnotením vyššie. CELKOVO: 4/10 ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Fajn Seagalovka v hlavnej úlohe so Stathamom. Pre tento krát to totiž Jason masakruje hlava nehlava, od všetkých trénovaných zabijakov je o triedu inde a divák sa o neho vôbec nebojí. Akcie je dosť (mám silné podozrenie že killcount by pokoril stovku) a vie byť aj celkom brutálna (likvidácie protivníkov rôznymi chvatmi, či štýlové popravy) a Jason to masakruje neľútostne, fakt podobne ako Pišta Seagal v 90kach. Na jednej strane som spokojný s kvalitou i kvantitou akcie (Ayer je šikovný režisér) a ani primitívny dej mi nevadil, na strane druhej práve nezničiteľnosť Stathama a absencia dôstojného záporáka zo zážitku i trošku uberá (Hutcherson je otrasný a Jeremy Irons aj keď má pár kvalitných záporných úloh za sebou je tu akýsi nemastný-neslaný). A tiež i nevýrazní vedľajší herci, ako napr. policajtka s morálnymi dilemami, ktorej herečka podala otrasný výkon. Ako béčková oddychovka bez vyšších ambícií Beekeeper obstojí a finančný úspech v kinách mu vlastne celkom prajem. Bol to totiž príjemný retro výlet do 80 tych/90 tych rokov, kedy sa podobné jednoduché béčka točili ako na bežiacom páse. PS: škoda, že som si Beekeepera nemohol pozrieť v kine (vďaka SVK distribútori)... 75% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

No konečne som v tých sračkách, ktoré sa v súčasnosti točia, našiel nejakú perlu. Tak priamočiary, blbý a totálne uletený revenge film som nevidel od čias Arnieho Komanda. Hlavný hrdina je absolútne nepremožiteľný. Takže niekde v polovici filmu mi začalo vŕtať hlavou, kam až tá hierarchia zloduchov môže siahať, aby to neustále gradovalo. A v tomto ohľade si neberú servítky a idú na doraz. Neviem ,či by nebolo lepšie, aby hlavný hrdina aj hláškoval. Ale keďže on to berie vážne, tak funguje aj tá serióznejšia rovina pomsty. Humor obstarávajú totálne skazení zloduchovia a ich vtipné likvidácie. A som rád, že po dlhej bol vo forme aj Ayer všetku tú absurditu zvládol podporiť špičkovo natočenou akciou. Tých pár hnusných digivýbuchov tentoraz veľkoryso odpúšťam. Už dávno som sa takto nezabavil pri blbom ale skvelom akčniaku. 10/10. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Dátum narodenia Adama Claya v zložke FBI je 26. 7. 1967, čo je skutočný dátum narodenia Jasona Stathama. (Arsenal83)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (viac)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Reklama

Reklama