Reklama

Reklama

Children of the Corn

Trailer 1

Obsahy(1)

Film popisuje události, které vedou k masakru dospělých v malém městečku v Nebrasce jejich dětmi poté, co dospělí svou nezodpovědností zničí úrodu a budoucnost dětí. (bianci)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (23)

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Neviem, prečo majú tvorcovia neustále nutkanie vracať sa k tejto vonkoncom priemernej Kingovej poviedke. 14ročná pauza po megaultra braku Ultraviolet očividne Wimmerovi neprospela a tento film je ďalším dôvodom, prečo by mala táto sérka už konečne skapať. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Ak by sa dala nejako vizualizovať spackaná kariéra, filmografia Kurta Wimmera by bola ukážkovým príkladom. Režisér skvelého Equilibrium, ktorý si následne na dlhé roky zavrel dvere do Hollywoodu ultra prepadákom Ultraviolet, až sa o dlhých štrnásť rokov neskôr pokúša o comeback s tisíc-a-prvou variáciou na Kukuričné Deti. Nie, to skutočne nie je zlý vtip, ale realita a tak dostávame ďalší zárez do tej najhoršej hororovej série, ktorá si z nejakého dôvodu vyslúžila už desať filmov, z toho väčšina sa na CSFD nedostala nad 30%. A rovnako neslávny prípad je aj táto nová variáca plná otrasného CGI, lacného vizuálu, smiešneho gore, podpriemerných hereckých výkonov a vlastne všetkého načo si divák spomenie. Nové Deti Kukurice vyzerajú presne ako tie filmy, ktoré v 90. rokoch išli rovno na video a všetci sme dopredu tušili ich (ne)kvality. Kurt Wimmer si však povedal, že podobné hororové Céčko skúsi natočiť aj v roku 2020 a resuscituje ním svoju kariéru, LOL. CELKOVO: 2/10 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Istým spôsobom by sa toto béčko dalo vnímať ako prequel legendárnej (legendárne zlej? Pritom poviedka je geniálna.) filmovej série, ale jednak sa odohráva v súčasnosti (čo by až tak nevadilo) a jednak sa neodohráva v Gatline, ale v úplne inom mestečku. Priznám sa, tomuto som vôbec nepochopil. Nezaslúži si to ani len 3*. Atmosféra je biedna, kasting vo väčšine prípadov omračujúco nevydarený (tie diabolské deti boli fakt mizerné), vôbec tomu nechápete a vinou toho je dej značným spôsobom wtf (chápem tomu dobre, že deti sa proti dospelým vzbúria prehnane povedané len kvôli tomu, že ich ponížili v kostole?) a triky by som z bezpečnostno-zdravotných dôvodov radšej nekomentoval (Ten, kto kráča medzi riadkami vyzerá ako slaboduchý nízkorozpočtový Ent). Občas z toho na vás dýchne sympatická poľnohospodárska atmosféra, gore je drsné (ale je ho málo) a niektoré scény nie sú úplne márne, čiže aspoň biedne 2* si to určite zaslúži, ale teda ako niekto, kto má túto sériu detailne napozeranú úprimne (a zrejme naivne) dúfam, že sa v najbližších desaťročiach dočkám aspoň jednej fakt kvalitnej adaptácie Kingovej skvelej poviedky. Temer žiadny z režisérov, ktorí sa okolo nej motali, zatiaľ nedisponoval jasnou a ucelenou nízkou (a rozpočtom) a tak skoro všetky časti pôsobia zúfalo a ťažkopádne. Tento žiaľ nie je výnimkou. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Prvý krát naplno vidíme "prequel" o vzniku Kukuričných detí, potenciál ale ostal nevyužitý. Remeselne je to celkom obstojné, na rozdiel od Runaway je tu požehnane kukurice, ale pravdaže je to každou minútou väčšia a väčšia konina. Odohráva sa to v mestečku (nie je to Gatlin), kde žije asi tak 30 ľudí, z toho polovica sú dospelí muži a druhá polovica deti, dialógy sú miestami spektakulárne zlé (zasadnutie v town hall) a mladá kňažka je smiešna a chýba jej vierohodná motivácia (Izák bol aspoň autentický fanatik). ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Před rokem to vypadalo, že se bude jednat o slušný návrat kukuřičných dětí (no, stejně jsem viděl v dětství pouze jediný díl a minulý rok ten desátý), očekával jsem vyšší rozpočet, modernější příběh, kvalitní Gore efekty a spousty mrtvých, ale bohužel ! Tohle je definitivní pohřbení značky, stejně jako nedávno u Jeepers Creepers. Naprostá slátanina, tolik nesmyslů, těch 40 nudných minut, než k něčemu došlo, se táhlo jak smrad, trapné CGI, dospěláci tu mají IQ houpacího koně, to děcko sice hrálo dobře, ale to nemění nic na tom, že takové chování u harantů, je prostě absurdní a je to hlavní důvod, proč celkově nemusím Horory (samozřejmě existuje pár výjimek), kde děcka tímto stylem strašně přehrávají a dospělé osoby se nechávají od nich mrzačit a zabíjet. Hvězda za zabití pastora a za to vtipné kukuřičné monstrum. (10. komentář, 79. hodnocení) ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen už v roce 2020, ale vydán byl až po třech letech, tedy v roce 2023. (Kudly4)

Reklama

Reklama