Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamelému čínskemu taxikárovi Jimmymu Tongovi (Jackie Chan) by celkom stačilo, keby našiel dámu, ktorá by s ním išla na rande. Je síce dobrák, ale zároveň magnet na problémy a na ženy má smolu. Keď sa mu s jeho posledným zákazníkom podarí ujsť bande zabijakov, dočká sa zaujímavej a záhadnej ponuky na novú prácu: má robiť osobného vodiča bohatému Clarkovi Devlinovi (Jason Isaacs). S tým, že bude presne plniť jeho rozkazy, na nič sa nebude pýtať a hlavne sa nebude dotýkať jeho smokingu... Vzápätí sa však ich auto stane terčom útoku, pri explózii bomby je Devlin ťažko zranený a skončí na jednotke intenzívnej starostlivosti. Keď sa Jimmy vráti do Devlinovho domu, neodolá a vyskúša si jeho smoking. Kým sa stihne spamätať, oblek nad ním prevezme kontrolu! Devlin je v skutočnosti tajným agentom a jeho smoking - supermodernou výbavou, vyvinutou v laboratóriách a dielňach agentúry CSA! Ten, kto si ho oblečie sa môže stať nielen úžasným tanečníkom, ale predovšetkým dokonalým bojovníkom, ktorý zvládne veci nevídané - vyhýbať sa guľkám, bežať rýchlo ako pretekárske auto, chodiť po stenách, ovládať kung-fu, nad ktorým by i Bruce Lee zbledol závisťou. A napriek tomu, že Jimmy nie je vývojom situácie veľmi nadšený, nezostáva mu nič iné, ako sa pustiť do záchrany sveta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (249)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Nechápem, čo sa komu na tomto nepáčilo. Perfektná uletená bondovská komediálna Jackie Chan akcia so sexi Jennifer Love Hewittovou, sympaťákom Jason Isaacsom, vždy výborným Petrom Stormarom, čo viac si priať? Skvelá akcia, bondovské vychytávečky, oblek rulezzz, vtip presne podľa môjho vtedajšieho gusta, škoda, že nevzdniklo pokračovanie, zaslúžilo by si ho to. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Jimmy Tong (Jackie Chan) celé dny přemýšlí, jak sbalit dívku, kterou jednou uviděl v galerii. Ale vzhledem k tomu, že je jen nesmělý taxikář, všechny jeho pokusy jsou marné. Až jednoho dne začne pracovat pro elegantního gentlemana Clarka Devlina, od kterého by se mohl nějaké ty finesy naučit. Bohužel jsou ale cílem teroristického útoku, a Devlin končí těžce zraněn v nemocnici, a Jimmy shodou nešťastných náhod dědí jeho práci tajného agenta. Ale není v tom tak úplně sám, v boji proti mocichtivému Banningovi mu pomáhá krásná agentka Del Blaine (Jennifer Love Hewitt), ale hlavně supermoderní agentský oblek, který umí naprosto vše ... Takovéto filmy s Jackie Chanem mám docela rád - člověk u nich nemusí moc přemýšlet, občas se i uspěje, a navíc si Jackie volí velmi příjemné herecké partnerky. Stejně jako v Medalionu, který je nachlup na stejné brdo jako Tuxedo a společnost mu tam dělala Claire Forlane, tak v Tuxedu její roli zdatně zastala Jennifer Love Hewitt. Jinak příběh je takový plytký, ale na to se u Chanových filmů nehraje, jen mi přišlo, že tady byla Jackieho choreografie kapku slabší... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nie je to tak dávno, čo som si s mojou drahou lepšou polovičkou Evičkou pozrel film "Majstrov syn" (Zui quan). Bolo to natočené v roku 1978 v Hongkongu a hlavnú úlohu tam stvárnil dvadsaťštyri ročný Jackie Chan. Mal účes, s ktorým by hravo zapadol medzi členov kapely Ramones  a robil grimasy ako Jim Carrey. Ale popri tom bol mladý, svieži, predvádzal fakt náročné tréningy a vymakané bojové choreografie. Evka mi povedala, že je to omnoho lepšie ako tie jeho hollywoodske šaškárne, ktoré natočil v pokročilom veku v USA. Že je to naturálnejšie a drsnejšie, aj keď je to skryté pod maskou podivnej hongkongskej akčnej komédie. A ja som si uvedomil, že má pravdu. Na jej múdre slová som si spomenul aj teraz, keď som si pozrel americký snímok "Tuxedo". Štyridsať osem ročný Jackie Chan tu zo seba robí doslova šikmookého blbečka, cvičenú opičku. Americké doláre z neho urobili starú, trápnu, poľutovania hodnú karikatúru samého seba. ** ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,547,998Tržby Celosvetovo $104,391,623║ Dosť nevydarený pokus o originálnu komédiu, ktorá na plnej čiare zlyháva vo svojom nevkusnom humore. Taktiež Jackie Chan je v danej úlohe len akási otravná atrapa. Sa ani nečudejem že režisér Kevin Donovan ostal bez ponuky po tomto nezdarenom projekte. /20%/ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi to najhoršie, v čom si kedy zahral. Má nie moc zaujímavý príbeh o taxikárovi, ktorého si vyberú ako vodiča tajného agenta, no keď je agent ťažko zranený, prevezme jeho identitu, aby zastavil šialených vedcov, ktorí chcú otráviť celosvetové zásoby pitnej vody. Spracovanie pre potreby filmu nie je najhoršie, síce celé to pôsobí príliš detsky, hlavne samotný nápad s oblekom, takže ani na chvíľu to viac zaujať nedokáže, ale zase tempo je svižné a film sa dá bez väčších problémov dopozerať. Akcie je tu priemerné množstvo, ale vôbec ma nezaujala. Všetky súboje sú príliš obyčajné, choreografii chýba nejaký nápad, no hlavne všadeprítomné efekty, ktoré k bojovému umeniu jednoducho nepatria a tak som tu v akcii nenašiel jediný moment, ktorý by stál za pochvalu. Humoru je tu dosť, ale až na možno jeden, dva trochu lepšie momenty tu nie je o čo stáť. Herecké obsadenie je celkom slušné, Jackie Chan v hlavnej úlohe, len škoda, že práve v takomto filme, Jennifer Love Hewitt nesklame, k tomu ešte charizmatický Jason Isaacs, len záporáci mohli byť lepší. Réžia a technická stránka síce pre potreby filmu obstoja, ale aj tak o spokojnosti hovoriť nemôžem. Tuxedo je film, ktorý nemôžem úplne skritizovať, lebo je prakticky presne takým filmom, akým aj chce byť a pri správnej nálade sa naň hlavne kvôli svižnému tempu dá bez problémov pozrieť, ale inak toto nie je vôbec môj typ a pre Jackieho Chana je to zbytočnosť. 54% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (7)

  • Jackie Chan není dobrý tanečník, naopak Jennifer Love Hewitt tančit umí, a tak ho v některých scénách vedla a podporovala ho. Jackie i tak musel po večerech hodně trénovat. (Stocki)
  • V scéne na diskotéke (ku koncu filmu) je možné počuť skladbu od Cosmic Gate - "Exploration of Space". (Van_der_Ovec)
  • Pracovní název: T.U.X. (Stocki)

Reklama

Reklama