Reklama

Reklama

Rozhodujúci úder Jackieho Chana

  • Česko První rána (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hongkonský policajt Chan Ka Kui (Jackie Chan) prijme úlohu sledovať ruskú krásavicu Natashu (Nonna Grishayeva) na ceste do Ruska. Spočiatku to vyzerá na jednoduchú, dokonca príjemnú úlohu - ale iba do chvíle, kým sa dievčina stretne so svojím milencom Jacksonom Tsuim (Jackson Liu), ktorý ilegálne obchoduje so zbraňami. Vzápätí sa totiž v hre ocitne aj ukradnutá ukrajinská jadrová hlavica a Chan Ka Kui má od tej chvíle plné ruky práce! Pokojné sledovanie v službách CIA a ruskej tajnej služby sa mení na životu nebezpečné prenasledovanie Tsuia, Natashe a celej bandy ďalších zločincov... Od zasnežených hôr Ukrajiny až po žralokmi zamorené vody v Austrálii sa Chan Ka Kui musí vyhýbať nielen nebezpečným nástrahám, guľkám a smrtiacim úderom, ale tiež falošnému obvineniu z vraždy... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (135)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Viděna kratší Americká verze. Jackie si tu zahrál na Jamese Bonda a musím říct, že tahle poloha mu docela sedla. Infantilního humoru je tu naštěstí jenom minimum a prim hraje akce. Úvodní sekvence je každopádně skvělá škoda, že nejlepší v celém filmu. Ne že by to potom bylo špatné, ale místy to přeci jenom trochu drhne i když díky krátké délce není moc příležitost se nudit. Mám s Jackiem jiný top kousky, ale tomuhle nechci křivdit, protože na repete jsem se bavil víc než slušně.65% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Videný americký zostrih. Bohužiaľ k tomu čínskemu sa akosi neviem dostať. Jackie Chan a jeho prvý úder je voľné pokračovanie trilógie Police story. Tong sa vrátil k réžií a servíruje nám špionážnu klasiku. Rôzne lokácie a akčné scény (hlavne tá na konci v akváriu) sú zase raz premyslené, dynamické a zábavné. Dokonca aj ten príbeh nepôsobí, ako keby tvorcovia nevarili z vody a má tým pádom niekoľko príjemných momentov. Lenže minimálne v tomto zostrihu je viditeľná neschopnosť vytvoriť zmysluplný charakter. Vzájomné interakcie fungujú, ale tentoraz bez toho wow efektu. A z odstupom času to v mnohom zostarlo a pôsobí to dnes smiešne ( Ak sa nehýbeš, žraloky na teba nezaútočia). Pre mňa o kúsoček lepšie, ako priemerná druhá časť. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

James Jackie Bond Chan zasahuje. Bez technických fičáren agenta 007, ale se zběsilostí absolventa čínské dramatické akademie. Čtvrtý policejní příběh Jackieho Chana je doslova napěchován akcí, ovšem klasických bitek se příliš nedočkáme, ve filmu jsou de facto jen dvě. První s žebříkem hýří pohlednou choreografií a druhá zase originalitou, podvodní souboje za účasti plastikových žraloků se opravdu povedly. Nepočítám slibný náznak Jackieho souboje se světlovlasým obrem, který bohužel nebyl dotažený do konce. Ve zbytku už tu máme jen ničím výjimečnou směsku přestřelek a honiček typických pro hongkongskou akční komedii osmdesátých a devadesátých let a pochopitelně spoustu neškodného infantilního humoru. Klasická trojka. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Dalsia akcna oddychovka, pri ktorej som sa ani chvilku nenudil. Opät sa podarilo tvorcom do 80-tich minut zmestit akciu, humor, ale i krkolomne skoky a bitky, pri ktorych sa neraz Jackie zranil, (napriklad bitka s rebrikom) a preto ho obdivujem... 27.03.2009 ___ Jackie Chan - (Jackie) +++ Jackson Liu - (Jackson Tsui) +++ Annie Wu - (Annie Tsui) +++ Bill Tung - (Strýko Bill Wong) +++ Yuri Petrov - (Gregor Yegorov) +++ Hudba: J. Peter Robinson (americká verzia), Nathan Wang +++ ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Rek jsem si, Jackie Chan, na to mrknu, to bude pekna komedie, jenze omyl, tohle komedie neni, tohle se tvari jako seriozni akcni kriminalka a tudiz do toho Jackie vubec nezapad, on se proste neumi tvarit vazne, takze i kdyz dej okolo je misty drsnej, tak tam jak posuk pobiha a tvari se jak debilek. Ani bitek tu moc neni, dost jsem se nudil, ale nakonec ty 3* dam. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (12)

  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)
  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)

Reklama

Reklama