Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fletcher Reede (Jim Carrey) je vynikajúci, mladý, sympatický právnik. Trpí len jedným nedostatkom. Je notorický klamár. Klame rýchlo, presvedčivo, vynaliezavo a hlavne 24 hodín denne. Na jeho neustálom klamaní a zavádzaní ľudí je založená celá jeho kariéra i osobný život. Keď si však jeho päťročný syn Max, ktorý opäť oslavuje narodeniny bez otecka, vo výnimočnej chvíli pred sfúknutím sviečok praje, aby otec aspoň jeden deň neklamal, je jeho prosba vyslyšaná. Fletcherovi proti jeho vôli vychádzajú z úst len pravdivé slová. Právnika teda čaká ten najťažší deň jeho života, v ktorom nesmie povedať jediné klamstvo svojim klientom, konkurentom, ani svojej bývalej manželke a synovi. Pravdivé odhalenia a informácie spustia spŕšku gagov a bláznivých situácií. V skvelej americkej komédii sa predstaví najúspešnejší komik Hollywoodu Jim Carrey a asistovať mu bude Maura Tierneyová, ktorú poznáme ako sestričku Abby zo seriálu Pohotovosť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (481)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak konecne som si to pozrel s poriadnym dabingom s Bohdanom, lebo spojenie Dejdar - Carrey neznasam a zakazdym som trpel, ked som Klamara sledoval s jeho dabingom. Bohdan nesklamal a bol perfektny. Lepsi jak original. Predtym mi Klamar pripadal oproti predoslym Carreyho filmom az prilis umierneny, kedze tu prvykrat hral celkom normalnu postavu a len obcas chyti kvôli prianiu jeho syna amok sialenosti. Tantokrat mi prekvapivo prilis nesedeli tie sialene sceny, ktore mi nepripadali vtipne ale skôr trapne. Pokial hra magora, ktory struha grimasy, tak ma to bavi, ale to neustale prepinanie filmu medzi dojimavym poucnym prbehom a sialenymi scenami mi nesedelo. Motiv o mizernom otcovi, ktory sa musi poucit, aby si ziskal svojho syna mi trochu pripominal Otca v sukni, ale Klamar nie je ani zdaleka tak dobry film. Dojimave sceny na mna nefungovali a komedialne ma uz prilis nebavili. Ta nekonzistentnost mi pripomenula serial Krok za krokom, ktory som sice dakedy zral, ale dnes by som ho uz asi tiez nedal. Tomu nametu by viac sedel poriadne prepracovany situacny humor a nie Carreyho sialene xichtokreacie. 5/10. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď sa Carrey snaží zaujať čo najväčší počet divákov, respektíve uspokojiť tých menej náročných, zoberie scenár, akým je Liar, liar. Čiže aby sa vlk nažral a ovca ostala sýta. Jednoduché polopatické posolstvo, zopár grimás a nakoniec pocit, že to bolo celkom fajn a človek si pritom príjemne, bezmyšlienkovito oddýchol. Aký má ale takáto práca zmysel pre herca, ktorý dokáže fantasticky stvárniť omnoho komplikovanejšie postavy, nechápem. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Klamár, klamár stojí a padá len a len na Carreym a jeho komediálnom extempore a stáva sa tak ďalším z mnohých filmov zúfalo sa brodiacich v močiari priemernosti - čo mu možno uberá na hlbokomyseľnosti, ale rozhodne nie na zábavnosti. Carrey dokázal z inak prostého scenára vyťažiť maximum a umne balansuje na pomedzí vtipnosti a zvrátenosti, čomu môžeme vďačiť za mnohé podarené scénky a grimasy. Takže zatiaľ čo zamindrákovaní kritici všade na svete na film kydajú hnoj a tvária sa ktovieako inteligentne, my ostatný si ho môžme vychutnať bez väčších výčitiek svedomia. Vďakabohu za to! ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Carrey jako právník s neskutečným postižením, z toho pramenící kvanta trapasů (to s novou slečnou ve výtahu není moje nejoblíbenější scéna, věřte nebo ne:)). Dejdarův dabing taky v pohodě, jediné co mi vadilo (ale o to víc) byl Cary Elwes, kterého bych spálil a zahrabal (ne za výkon, ale za to koho hrál). Škoda, že v češtině ten vtip tak nevyzní...Liar - Lawyer, vždyť je to jedno:)))) ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (31)

  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Pre Justina Coopera, ktorý si zahral malého Maxa Reeda to bola vôbec prvá filmová skúsenosť z jeho krátkeho pôsobenia vo filmovom priemysle. Neskôr začal pracovať ako producent pre Fox Sports rádio. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (viac)

Reklama

Reklama