Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď bol Chlapec (Dev Patel) veľmi malý, matka mu rozprávala legendu o bájnom opičom kráľovi Hanumanovi, ktorý pomáhal bezmocným, utláčaným a ukrivdeným. Potom priamo pred jeho očami jeho matku zavraždia tí, ktorí majú moc, a chlapec pochopí, že žiadny Hanuman neexistuje. Možno preto,  už ako dospelý nosí opičiu masku a zúčastňuje sa na nelegálnych zápasoch, kde ho populárnejší zápasníci mlátia do krvi. V najtemnejších uličkách mesta hľadá spôsob, ako sa dostať k “tým hore”, k tým, ktorí mu pred rokmi tak osudovo ublížili. Keď ich  konečne nájde, premení sa na hrozivý a desivý nástroj pomsty, ktorý ho má zbaviť všetkých tieňov minulosti. Dokáže to sám? A čo sa s ním stane, keď sa dostane na koniec tejto smrťou lemovanej cesty? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 5

Recenzie (207)

higuain 

všetky recenzie používateľa

Po pozitivních ohlasech docela zklamání. Indický John Wick? Jo i ne, resp. jde o slabý odvar. Patel nemá v podstatě žádný skills či předchozí zkušenosti nebo trénink, notabene fyzický předpoklady, který by naznačovaly, že by mohl být zabijákem typu Johna Wicka, a v první polovině filmu dostává víceméně logicky přes držku prakticky od všech, co mu zkříží cestu. Pak dojde na rádoby hluboký pokec s místním transvestitou, Patel v rámci dosti směšné "tréninkové" montáže rozmlátí jeden boxovací pytel a čáry máry fuk, z Patela je Wick. Jen mu chybí nadhled a akci, jakkoliv natočenou obstojně, jsme v podobné choreografii viděli od Stahelskiho už čtyřikrát a mj. i přehledněji. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nie som síce milovník akčných filmov, ale Dev Patel a indické prostredie ma akosi zlákalo. Spočiatku sa mi páčil mytologický odkaz Hanumana, ale bohužiaľ, napokon to bolo len prostredníctvom tej masky v rámci nelegálnych zápasov. Kostra príbehu bola taká klasika o pomste a vzdoru voči krivde z mladosti. Akčná zložka filmu ma absolútne nebavila (ale to je u mňa tak vždy, keď je tej akcie až moc). Nuž, aj keď som fanúšik indickej kinematografie, tým akčňákom som akosi na chuť stále neprišiel. 2* za vizuál, atmosféru a postavy (+ herecké obsadenie). ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Scenáristicky přímočará a nepříliš zajímavá storka o pomstě a ani choreografie akčních scén mě zrovna nesejmula. Sice je to audiovizuálně nabouchané, nešetří to brutalitou a Dev Patel je sympatický fucked up hero, ale k nadšenému jásotu mi to nestačí. Samozřejmě díky Bohu za každý podobný drsný poctivý akčňák v kinech. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Je tam pes, intenzívna akcia, aj cesta za pomstou, a predsa to nie je indický John Wick. Dev Patel sa vo svojom režíjnom debute rozhodol ísť trochu inou cestou, než sľubovali traileri a namiesto akčného hrdinu prezentuje po väčšinu stopáže práve toho obyčajného človeka, ktorý sa rozhodol vysporiadať s osudom, a hlavne sebavedomého režiséra, ktorý sa vie výborne hrať s farbami, zábermi, strihom a hudbou. Monkey Money vyzerá famózne, je neskutočne štýlový a zaslúži si čo najväčie plátno. Aj keď je vlastne iný, než bude asi ktokoľvek čakať, ale v tom tkvie práve jeho najväčšia sila. Pod tým obyčajným príbehom sa skrýva film, ktorý sa nebojí byť svojský a keď už divák čaká, že sa bude uberať určitým smerom, tak Monkey Man mierne uhne, aby ponúkol trochu iný zážitok, než divák namlsaný z frenetického traileru čaká. Nie je to síce bez chýb a ten film sa občas pokúša o zbytočne mnoho vecí naraz - od sociálnej kritiky Indie, cez politickú kritiku až po predstavenie indickej mytológie, ale ako režíjny debut je to neskutočne suverénny, štýlový, klasický a zároveň mierne iný akčný film. Taký slow-burn akčňák, kde zakaždým po 40 minútach jednoduchého príbehu nastupuje 20 minútová nekompromisná, krvavá akcia. Či vám tento prístup vyhovuje alebo nie si musí odpovedať každý sám, ale za mňa jednoznačne za odvahu palec hore! CELKOVO: 7/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TOHLE JSOU RUCE BOJOVNÍKA, KTERÝ JE PŘEDURČENÝ K VÝZVĚ BOHŮ. BOJUJ ZA NÁS VŠECHNY! …“ Je hezký, že Patel nazapomíná na to, kam vedou „jeho“ kořeny. Zločinnost a korupce je pro Indii oblíbený téma a on proti těmhle zločincům yrukoval s hrdinou z masa a kostí (kterej má jen trochu víc životů). Začátek fajn, všechno odsejpá a baví. Pak se film láme a celá ta předfinální pasáž je nudná, takže když dojde na finále, nějak mě to nebere. Prostě to tý postavě nevěřím, byť se všichni snažej, co jim pěsti stačej. Navíc je to zbytečně dlouhý… Škoda Deve... Těšil jsem se moc!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Dev Patel jako spoluautor scénáře (a jeden z producentů) chtěl, aby film režíroval Neill Blomkamp. Ten odmítl a řekl mu, ať to udělá on. Patel se rozhodl, že k akčnímu žánru přistoupí trochu jinak – tak, aby z filmu bylo cítit trauma a bolest… 2.) Film se nenatáčel v Indii, ale na malém ostrově v Batamu v Indonésii. 3.) Thx za titule „sheffield358“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (13)

  • Film měl velké produkční problémy, Dev Patel (Kid) před začátkem natáčení přišel o produkčního designéra a hlavního kameramana. Také přišel o velkou část vybavení a komparzu kvůli uzavření hranic a filmu tak hrozilo, že vůbec nevznikne. Dev Patel přesto dokázal uprosit producenty, aby mu dali šanci. Tu dostal, ale musel se hodně uskromnit, film se tak natáčel na mobily a GoPro. Komparz nahradili osvětlovači, maskéři a každý, kdo byl volný, šel před kameru. Na spoustu kaskaderských kousků používali to samé vybavení furt dokola, po každé akční scéně tak museli spravovat rozbité stoly, židle a další vybavení. (Yoshitsune)
  • Dev Patel (Kid) utrpěl během natáčení filmu řadu zranění, mezi něž patří zlomená ruka, zlomené chodidlo, natržené rameno a oční infekce. (Claw)

Súvisiace novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (viac)

Reklama

Reklama