Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obsahy (9)

Bizarr románc (Tanyasi dekameron)

Bizarr románc (Tanyasi dekameron) (2001)

Piesočná farma – koniec sveta v srdci Maďarska. Ľudia tu celé mesiace žijú osamelí vo vlastnom svete, ale keď dorazí dôchodok, podpora alebo renta, zmenia sa na šťastne poletujúce motýle.
Józsi (József Szarvas), podivný starý mládenec, tiež prežíva šťastné bezstarostné chvíle, ale keď sa minie dôchodok rodičov, kradne, zbiera staré železo, drevo, staré nástroje a súčiastky, ktoré potom vymieňa v krčme za alkohol. Raz sa tam sa dozvie skvelú správu, podľa ktorej sa na susedný pozemok nasťahovala továreň. Józsi sa vyberie na prieskum a stane sa svedkom zázraku zrodenia nádherných dievčat. Ešte nikdy nevidel toľko krásy. Ukradne jednu gumenú pannu a v okamihu zabudne na svoju tajnú lásku – dievča z obchodu. S gumenou pannou sa jeho šedivý svet zmení na raj na zemi. Avšak Józsiho sladké „manželské" chvíle sa zrazu skončia, keď mu niekto jeho „partnerku" ukradne. Józsi sa vydá do sveta hľadať svoju lásku. Hľadá všade a postupne pochopí, že svoju lásku už nikdy nezovrie v náručí. V zúfalstve sa odhodlá na príšerný čin.

Bokura no ai no kanade

Bokura no ai no kanade (2008)

Dej sa odohráva v hudobnej škole. Makigawa (Kouki Watari) nie je ako klavirista veľmi dobrý, školu trochu zanedbáva a venuje sa radšej svojmu priateľovi Raikovi (Tsuyoshi Hayata). Jedného dňa objaví, ako niekto v škole po vyučovaní nádherne hrá na klavíri. Je to Makiho spolužiak Ruiku (Uchiyama Masato). Maki je hudbou a hlavne svojím spolužiakom očarený a rozhodne sa ho získať. Požiada ho o doučovanie. Ruiku súhlasí, ale hlbšie zblíženie odmieta. Napriek tomu na Makiho stále myslí. Pri tom snívaní spadne zo schodov a zlomí si ruku. Pre klaviristu je to obrovská rana o to viac, že učiteľ mu odmietne dať náhradný termín skúšky. Maki sa rozhodne pomôcť...

Sukitomo

Sukitomo (2006)

Aoi Tomokazu (Takumi Saitô) je talentovaný boxerista s anjelskou tváričkou. Má sestru Misao (Airi Komatsu), ktorá ho miluje inak, akoby sestra mala. Misao žiarli na bratovho kamaráta z detstva Yoshika (Hiroki Aiba). Saito Yoshiko  je fotograf, ktorý fotí takmer výhradne svojho kamaráta z detstva. Z jeho zasnených pohľadov je jasné, že k Aoi cíti niečo podobné ako Misao. Film Sukimoto je príbeh nežnej láske, jemnej žiarlivosti, priateľstve a pochopení.

How to Draw a Perfect Circle

How to Draw a Perfect Circle (2009)

Film o pocitoch dospievajúceho chlapca spaľovaného túžbou po vlastnej sestre, ktorá mu v detstve prisľúbila, že bude len jeho a on to vzal vážne. Na rozdiel od neho ona dospela, ale priveľmi ho miluje na to, aby mu ublížila.
Ďalej je tu Guilermov vzťah k babičke, vášnivej hráčke pokru, matke, chudobnej a depresívnej žene, a otcovi priemernému spisovateľovi. Sú rozvedení, ale otec z toho mála čo má, pomáha ako môže.
Guilermov život je zmes pocitov – lásky, túžby, znechutenia a smútku. Film neponúka riešenie, len prehľad emócií.

Jidášův polibek

Jidášův polibek (1998)

Naivné dievča Coco (Carla Gugino) a jej milenec Junior (Simon Baker) sa živia tým, že vydierajú mediálne známych ľudí. Ona zvádza mužov a on fotí. Po čase ich takéto prácne zháňanie peňazí prestane baviť a rozhodnú sa zabezpečiť svoje živobitie únosom majiteľa známej počítačovej spoločnosti, za ktorého požadujú obrovské výkupné. Pri únose zavraždia manželku senátora. Prípad dostanú do rúk šikovný detektív (Alan Rickman) a prísna agentka FBI (Emma Thompson). Počas vyšetrovania sa začnú na svetlo dostávať súvislosti naznačujúce, že vražda zrejme nebola náhodná a únos nie je hlavnou podstatou zločinu...

Rome & Juliet

Rome & Juliet (2006)

Marc (Rafael Rosell) a Juliet (Andrea Del Rosario) sú dokonalý pár. On bohatý politik, ona učiteľka. Mark požiada Juliet o ruku, ona súhlasí. Prípravu svadby objednajú u Rome (Mylene Dizon), ktorá vlastní svadobnú agentúru. Rome a Juliet sa postupne zbližujú a zistia, že ich vzťah prekročil hranice priateľstva. Keď sa to Mark dozvie, svadbu zruší. Juliet dostane v práci ultimátum, buď sa vráti k snúbencovi, alebo príde o prácu ako jediná živiteľka rodiny - matka, sestra, brat a ťažko chorý otec... Na druhej strane ju však láka osudová „zakázaná“ láska...

The Song of Lunch

The Song of Lunch (2010) (TV film)

Alan Rickman hrá životom sklamaného muža, ktorý pozve svoju bývalú lásku v podaní Emmy Thompson na obed do reštaurácie, kde sa kedysi stretávali. Ona je úspešná žena, ale jemu sa kariéra redaktora nevydarila... naviac uviazol v ich dávnej spoločnej minulosti, neprekonal rozchod, stále ju svojím spôsobom miluje a žiaľ sa snaží utopiť v alkohole...

The Barchester Chronicles

The Barchester Chronicles (1982) (seriál)

Barchester Chronicles je britský televízny seriál vyrobený v produkcii BBC. Je to adaptácia románov od Anthonyho Trollope, Barchesterské kroniky a Barchesterské veže. Dej sa odohráva v období Viktoriánskeho Anglicka. Jedná sa o satirický pohľad na cirkevné komunity. Ústrednou postavou je blízky priateľ Barchesterského biskupa (Cyril Luckham), Septimus Harding (Donald Pleasence), správca starobinca Hirama. Má šľachetnú, jemnú povahu, ale ohľadom jeho osoby vypukne škandál a on príde o miesto. Biskup umrie a na jeho miesto nastúpi nový, ovládaný svojou manželkou madam Proudie (Geraldine McEwan), s nimi pricestuje aj ich kaplán Obadiah Slope (Alan Rickman) ambiciózny, intrigánsky kňaz. Obadiah Slope je pohľadný mladík, ktorý sa snaží votrieť do priazne Barchesterských dám. Dcére pána Hardinga - Eleanor Bold (Janet Maw) nasľubuje navrátenie správcovstva pre jej otca, čo nesplní, dokonca ju požiada o ruku. Zároveň ale vyznáva nehynúcu lásku aj ochrnutej Madeline Neroni (Susan Hampshire).

Pity in History

Pity in History (1985) (TV film)

Dej sa odohráva v roku 1644. Končí sa Anglická občianska vojna a Cromwellova armáda prevzala moc. Rota puritánskych vojakov vtrhne do vidieckeho kostola, kde sochár Gaukroger a jeho učeň Pool pracujú na hrobke statkára objednanej vdovou Venables, ktorej vášňou je umenie. Vojaci do kostola dovlečú telo svojho raneného kuchára, ktorý umiera s veľkým krikom. Puritánski vojaci hlásajú: „Bojujeme Kristovu vojnu a hlásame evanjelium!“ Dostanú rozkaz zničiť všetky sochy, ktoré podľa kaplána Croopa (Alan Rickman) značia modlárstvo a hriech. Zaujímavý rozpor prichádza, keď Croop zadržiava ničenie, ktoré nariadil. Vojaci odchádzajú, opúšťajú umierajúceho kuchára a kostol v ruinách.

Reklama