Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (338)

plagát

Šialený Max 2: Bojovník ciest (1981) 

Update 2024: V porovnaní s novými Mad Maxami už to nemá tú šťavu čo kedysi. To len dokazuje aké podarené diela Goerge Miller na staré kolená vytvoril.

plagát

The Last Stop in Yuma County (2023) 

Vynikajúci indie film odohrávajuci sa skoro celý na jednom mieste, ale divák sa nenudí ani sekundu. S každou ďalšou postavou, ktorá prichádzala do deja sa príbeh viac a viac zamotával a veľmi sa mi páčil záverečný akt, keďže podobné filmy väčšinou končia tým, k čomu sa prvú hodinu smerovalo. Na filme bol vidno malý rozpočet, ale nič čo by výrazne bilo do očí. Herci tiež z céčkovej kategórie, ale odohrali svoje. Jediná vec čo som si všímal, že tým dialógom a vypointovaniu niektorých pasáži chýbal akýsi cveng. Tvorca sa jednoznačne inšpiroval u Tarantina a treba povedať, že ten by to zvládol určite lepšie. Na debut ale skvelé.

plagát

Môj sused Totoro (1988) 

Pozerá sa na to krásne a najviac ma fascinovali pre mňa nie moc známe výjavy z japonskej kutlúry, ktoré boli v animovanej forme veľmi pekne spracované. Čo ma ale sklamalo je veľmi minimalistický príbeh a hlavne ma iritovalo škriekajúce ústredné dievčenské duo. Stále buď plakali, kričali alebo sa smiali tak, že mi to pílilo uši. Ale inak fajn.

plagát

Vybíjaná: Choď do toho na plné gule (2004) 

Totálna nezábavná blbosť s hrôzostrašnými hereckými výkonmi. Bolo to takmer až bolestivé dopozerať a jediné čo ma na tom bavilo bol Ben Stiller.

plagát

Fallout - Season 1 (2024) (séria) 

Tesné 4 hviezdy, keďže seriál má kopu problémov. Najprv pozitíva: skvelá post-apo atmosféra, zábavná satira, postava Lucy, prvky mysteriózna a rýchle odsýpanie. Akurát, že to celé zrádza fakt stupídny scenár, kde sa postavy celý seriál náhodne stretávajú (na podozrivo podobných lokáciach...rozpočet bol asi striktný) a stupídne chovanie veľkej časti postáv. Tie prvky mysteriózna, ktoré sa mi polovicu série páčili, sú na konci strašne dementne vypointované. A čo sa týka postáv, okrem Lucy a jej brata tam nie je absolútne nikto sympatický. Maximus sa chová ako úplny retard, Ghaul je jednoducho hajzel a ostatné postavy sú takmer všetky úplne hlúpe. Do ďalšej série by to chcelo veľmi popracovať na postavách a príbehu. Rozpočtu by asi tiež nezaškodilo mierne navýšenie. Potenciál má seriál ale obrovský.

plagát

Furiosa: Mad Max sága (2024) 

Bolo to dobré, ale nie tak ako Fury Road. Tento film má oproti Fury Road úplne iný vizuál, čiastočne asi preto, že sa natáčal v Austrálii (oproti Afrike) ale hlavne preto, že je veeeeľmi z neho cítiť soundstage a digibordel kam sa len človek pozrie. Pôsobilo to dosť rušivo a miestami som mal pri pozeraní v hlave filmy ako 300. Príbeh je však dostatočne pútavý, postavy zaujímavé a akcii je nielen požehnane ale je aj kvalitná, čo bohate stačí k užitiu si filmu. Nedočkáme sa však nejakých orgazmických akčných scén ako minule, ani nejakého emocionálneho vyvrcholenia. Určite si to však niekedy chcem zopakovať. Koniec filmu vyložene nabáda na sledovací dvojblok Furiosa a následne Fury Road. Púštnym víťazom tohto roku ale zostáva druhá Duna.

plagát

Bones and All (2022) 

Zaujímavý film s naozaj nevšednou tématikou. Taylor Russell je pre mňa príjemným objavom a Mark Rylance vystrúhal skutočne divne desivú postavu. Paradoxne Chalamet, o ktorom film ani nebol, tu z hereckej trojky vyčnieval najmenej. Nevídaná romantika.

plagát

Banda - Série 2 (2020) (séria) 

Miestami až bolelo, ako je ten seriál epizódu po epizóde hlúpejší a hlúpejší. Latka idiocie a nelogického chovania postáv z konca predošlej série bola hravo prekonaná. A to množstvo fakt dementných príbehových línii, ktoré sú tak nudné, že sa to nedá vydržať, ma takmer zabili. Jediné čo to v mojich očiach zachraňovalo boli niektoré veľmi fajn momenty a Homelander. Hodnotenie seriálu ako tu, tak aj na IMDB je pre mňa veľkou záhadou a tretej sérii dám šancu iba zo zvedavosti. Snáď sa to scenáristicky zdvihne.

plagát

Černobyl (2019) (seriál) 

Asi najlepšia miniséria vôbec.

plagát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Fajn nadpriemer. Hry sa to drží relatívne presne. Sériu zráža len nekonzistentnosť v kvalite epizód. Herecky to ťahá sympaťák Pedro, herečka Ellie ma príliš nezaujala a preto s obavami čakám na druhú sériu.