Reklama

Reklama

Strážcovia Galaxie: Sviatočný špeciál

(TV film)
  • Česko Strážci Galaxie: Sváteční speciál (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážcovia galaxie sa vydávajú na planétu Zem, aby pre Petera Quilla zohnali dokonalý a nezabudnuteľný vianočný darček. (Disney+)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (274)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Velice dobrý, oddechový vánoční speciál. Zprvu to nepůsobí jako nic extra, ale vlastně je to nakonec moc fajn. Snímek krátce ukáže jak se hrdinům žije na Knowhere. Dost dobře funguje i hra tvůrců na naše city, což je vždycky dobře. Je to celkem humorné, zajímavé tak akorát. Navíc musím ocenit parádní soundtrack, který podtrhují hned dva boží cover bonusy známých vánočních písní. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Vánoční song z úvodu filmu by klidně mohli hrát i v rádiu. Byl by docela cool 😎. Dávám 5 🌟, protože přestože se jedná o nízkorozpočtovější dílko, je to úžasná pitomina, která mi prosvětlila den. Drax s Mantis jsou sympatická akční dvojka a Kevin Bacon vánoce nezkazil! ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Vánoční speciál Strážců moc nesplnil má očekávání. Ono se to asi dělá těžko u těchto speciálů. Atmosféra je sice super, ale samotný příběh stojí za starou belu. Pouhý únos Kevina Bacona do Nikdykde mi opravdu moc nosný nepřipadá. Naštěstí to ale není moc dlouhé, takže se to dá vydržet... "Nikdo mi neřekl pravidla!" ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kebyže to aspoň takýmto trápnym, lacným spôsobom nezmasakroval muž, ktorý zo Strážcov Galaxie roky robí jednu z najpôvabnejších súčastí marvelsveta, ale cudzí chlap, o ktorom nikto jakživ nepočul a už ani počuť nebude. Ale on to fakt spískal James Gunn. Jediným hlúpym, nevydareným kraťasom, zničil temer všetko, čo roky poctivo, starostlivo a so zjavnou láskou budoval. Postavy krajne nesympatické, ich správanie nepochopiteľné (i na pomery tejto svojráznej bandy). Prvá polovica sú idioti, druhá psychopatickí zločinci. Humor detinský, detský. Soundtrack nula bodov. Výprava televízna, nízkorozpočtová; namiesto omladeného Rookera tu máme odpudivé kreslené vsuvky á la 90. roky. Zápletka šialená (únos Kevina Bacona!), čo by nevadilo, práve v tom drieme čaro tejto tímovky, ale je to natočené bez chuti, vynaliezavosti, hravosti. Pripomenulo mi to nevydarené diely Kroku za krokom alebo Priateľov, kde slávny seriál na pár dní presídlil do európskej metropoly a zdrclo sa to na únavné a trápne prechádzky po najslávnejších turistických lokáciách za účelom spropagovanie inkriminovanej oblasti, ktorá tvorcom zafinancovala nemalú časť z rozpočtu, lebo vedela, že jej to zvýši tržby z turistického ruchu. Logiku v takto nastavenom príbehu nemienim riešiť, i tak ma ale zarazilo, že to Gunn AŽ TAK odflákol. Mantis musí Drax prehodiť cez dva metre vysokú bránu, lebo to nezvládne ona sama a o pár desiatok sekúnd aj s Draxom veselo podniká štvormetrové výskoky ako nič. Telefónny signál vo vesmíre? Nie je problém, vyriešime jednou vetou. Bacona zbožňujem desaťročia, aj v slabších látkach je kvalitný, charizmatický. Tu bol pohľad naňho zúfalý, bezradný, smutný. V podstate som ho až ľutoval. Potom som ale prestal, lebo veď zadarmo to chalan nerobil, takže nech radšej jeho bankové konto ľutuje mňa. Vianočná atmosféra biedna, zaliečavá. To sme naozaj od Blízkych stretnutí tretieho druhu klesli do sračky, v ktorej mimozemšťania slávia Vianoce? Tu už som si skutočne vravel, že som na niektoré veci starý a že je to tak dobre. Zdôrazňujem, že vo filmoch mi to nevadí, tam je to správne vyvážené, všetkým samostatným filmom zo série Strážcovia Galaxie som dal 4* a aj ich hosťovania v iných marvelovkách vnímam pozitívne, ale toto bol ozaj hrozný kraťas. Pôsobí ako blbé vystrihnuté scény, ktoré sa kedysi dávali na DVD do bonusov. Spevácke čísla katastrofálne. Plusy: zhnusenie z hereckého povolania a azda i „súrodenecký“ zvrat. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Vianočná výzva 2022 - 27. film - Pôvodne som nerozmýšľal, že by som si toto pozrel, nakoľko som mal obavy, že z toho môže byť poriadna kravina, no nakoniec som sa rozhodol dať tomu celému šancu. Aj z titulu, že odozva bola pozitívna a nakoľko aj "I Am Groot" ma bavilo viac, než som si myslel, že ma bude. A tak sme tu. "Guardians Of The Galaxy: Holiday Special". Čo k tomuto môžem reálne povedať? Pre mňa ide o solídnu zábavu s postavami, ktoré mám rád a vždy ma vedia pobaviť. A fakt, že to dokonca má aj reálnu story ohľadom Mantis ma celkom potešila. Nie je to niečo, čo by som si pustil asi každé Vianoce, ale ako jednoduchá oddychovka to stačilo. Lebo to nikdy neprestrelí do roviny čistej trápnosti. Drax je stále rovnaký ako vždy a vie ma svojim správaním pobaviť. A Mantis je na tom podobne. Úvodná skladba je tiež dobrá a Kevin Bacon sa svojej role zhostil tiež solídne. Plus všetky tie dialógy s ním fungovali. Čo viac dodať? Ako Marvel fanúšik je toto malý predčasný vianočný darček, ktorý potešil. A vôbec som to nepredpokladal. Hodnotenie: B+ ()

Zaujímavosti (34)

  • Na skafandru feny Kosmo můžeme zahlédnout nápis CCCP – Sovětský svaz. To je odkaz na Lajku – fenu, která byla za doby Sovětského svazu poslána na oběžnou dráhu a stala se prvním živým tvorem, který se tam dostal. (SpiderBoy)
  • Grootovy taneční kreace ze začátku speciálu jsou velmi podobné těm, které již jako malý praktikoval na začátku Strážců Galaxie 2 (2017). (SpiderBoy)

Súvisiace novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené