Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (394)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nesympatické postavy, ktorým sa nedalo držať palce, extrémne nudný vývoj deja a mimoriadne hlúpe správanie hrdinov (aj na pomery hororov). Nepochopil som ani príchodu veteránky s brokovnicou, ktorá sa hrala na Laurie Strode z Halloweena alebo na Ellen Ripleyovú z Aliena a pritom pôsobila, ako keby ste si ju objednali z Wishu. Ale gore scény boli pekné, to áno. Hlavne tá z autobusu. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Anabolický psychopatický sedmdesátník masakruje bandu mimořádně nesnesitelných kreténů, přičemž umí záhadně zastavit ujíždějící autobus a ustát zásahy zbraní všeho druhu. Není moc komu fandit, nejsou jasné souvislosti, návaznost na originál vyšumí úplně do ztracena a početný killcount je nezajímavý. Slasherové trademarky jsou splněny částečně (oběti se chovají jako retardi, kozy nikdo neukáže), nic navíc se nekoná. Pokračování o hovně. Jedna hvězdička za nejtrvanlivější motorovou pilu v historii lidstva a jeden dobrý vtípek. ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Ničím extra a stejně zapomenutelný jak x předchozích sequelů. Nevím zda byl dobrá volba zrovna tenhle okruh otravných hipster postav, stejně jako odfláknutý návrat Sally. Ale jo, člověk si přijde na svý — motorovka, krev a brutalitky, cením masovou porážku v autobuse (tedy plusový bod za body count). Ten syrový psycho efekt originálu, to ani hodně zdaleka. ()

BoPo odpad!

všetky recenzie používateľa

Ešte zbytočnejšie než Texaský masakr motorovou pilou 3D. TMMP 3D sa snažil všetko uhrať cez prsia herečiek. TMMP (2022) je urážkou originálu (a skvelého remaku z roku 2003) po všetkých stránkach. Hlavné postavy začnete neznášať po prvých 5 minútach. Ženskú krásu tu tentoraz naozaj nehľadajte. Postavy, okrem toho že sú povahovo pič* a č*ráci (asi nikdy som v horore nevidel viac nesympatickú bandu postáv), tak ešte cpú do hororu zasrané morálne hodnoty a jazdia na elektro aute. Príbeh sa snaží skopírovať úspech filmu Halloween (2018). Teda návrat postavy z originálu, Sally Hardesty, ktorá 50 rokov čakala na pomstu. Lenže tu nabrali tvorcovia ďalšie dva mínusy. Pôvodná herečka už zomrela, teda návrat pôvodnej postavy s úplne novým ksichtom, nie je návrat. A jej pomsta spočíva v tom, že sa snaží zrúdu menom Leatherface zabiť dialógom. A to najdôležitejšie je fakt, že sa úplne vytratila tá atmosféra podivného vidlákova. Jediné čo môžem pochváliť, tak sú vydarené momenty rozsekávania, rozrezávania a nabodávania. Bohužiaľ, tu zasa každá druhá obeť popiera fyzikálne zákony, a potom čo jej prejde motorovka trupom, tak sa za pár minút zodvihne, a pozbiera posledné sily na útek či boj. Ostuda a napľutie do očí fanúšikom. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Už ani neviem koľký film o tomto zabijakovi v poradí to je, ale viem, že to nadväzuje na pôvodný diel z roku 1974, ktorý som nevidel. Videl som iba filmy s roku 2003 a jeho prequel Beginning z roku 2006. A vôbec neboli zlé. Vlastne to boli oproti tomuto špičkové horory. Na druhu stranu, nie je potrebné vidieť pôvodný film, všetko podstatné, čo sa stalo sa dozvieme hneď v úvode. A keď už spomínam úvod, tak ten tu bol asi najlepší, pretože hneď ako začne Leatherface zabíjať, režisér spláchne logiku do hajzlu. Je tu hromada vrcholne debilných scén, no vrcholom je scéna, kde jediná preživšia s pôvodného filmu naklusá s brokadou v ruke a ide vyrovnať skóre a pomstiť smrť svojich kamarátov. Samozrejme ho ma úplne na podnose, ale namiesto toho ho nechá odisť aj s motorovkou, aby ju potom mohol zabiť. O ďalšej totálne debilnej scéne, kde sestra nejde zachrániť sestru, ale zoberie brokovnicu a ide na férovku proti hlavnému bosovi ako v pc hre je tiež totálny výsmech. A to, že Leatherface si spravil potápačsky kurz alebo, že s čaptavými behom všetkých dobehne, alebo že zapne nesmrteľnosť tiež nebudem komentovať. Jasné, takýto zloduši predsa vždy musia prežiť. Prežil to minulý rok aj Michael Myers. A keď už spomínam ikonu s Halloweenu, tak tvorcovia sa výrazne inšpirovali Halloweenom s roku 2018. Tiež tu máme hlavnú postavu, ktorá sa na staré koledná ide pomstiť, no zatiaľ čo Halloween ponúkol solídne napínavý krvák, tu sme sa dočkali iba pár debilne pekne vyzerajúcich krvavých scén. Veľké plus je, že je to krátke a celkom rýchlo to plynie, keďže príbeh to nemá vlastne žiadny a jedná sa o štandardný slasher. Záver je totálny výsmech, ktorý sa mi ani nechce komentovať. Už tomu chýba iba scéna za titulkami, kde by sa Leatherface vrátil domov. Počkať, za  titulkami táto scéna vlastne je! 25% - 1* ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (8)

  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)
  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (viac)

Reklama

Reklama