Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá vdova Jodie Fosterová pricestuje aj so svojím malým synom do siamskeho kráľovstva, aby tu učila malého princa. Zoznámi sa nielen s odlišnou feudálnou kultúrou, často nepochopiteľnou a krutou, ale aj s vladárom, ktorý chce uchrániť nezávislosť krajiny a súčasne ju otvoriť západnej civilizácii.
Roku 1862 pricestuje mladá vdova Anna Leonowensová so svojím malým synom Luisom do siamskeho kráľovstva, aby tu učila kráľovské deti. Zoznámi sa tu nielen s odlišnou feudálnou kultúrou, často nepochopiteľnou a krutou, ale aj s vladárom Mongkutom, ktorý chce uchrániť nezávislosť krajiny a súčasne ju otvoriť západnej civilizácii. Pri prvom vyučovaní sa Louis pobije s jedným z 58 kráľových detí, pretože princ urazil pamiatku jeho otca. Postupne si však Anna deti, ktoré učí, získa. Kráľ sa čoraz väčšmi zbližuje s Annou, ktorá sa mu páči pre svoju nezávislosť a hrdosť. Mongkuta čoraz viac trápia ustavičné nájazdy údajne barmských kománd, ktoré terorizujú krajinu. Myslí si, že za tým stojí Veľká Británia, ktorá chce kolonizovať jeho kráľovstvo... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

zb1312

zb1312 (hodnotenie, recenzie)

Úžasný film v ničom nezaostávajúci za knihou. Osobnosti z rozdielnych svetov spojené hlbokým avšak nenaplneným vzťahom kráľa a Anny sú úžasne stvárnené oboma hercami. Nádherná výprava a prostredie. Romantika tak trochu inak.

Irbis9

Irbis9 (hodnotenie, recenzie)

Neznáte podobné filmy, které se odehrávají v takovém prostředí (tropy, zhruba kolem přelomu 19. a 20. století)?

Reklama

Reklama