Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (89)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Strašne dobre napísané dialógy. Aj postavy. Napríklad Paul, keď chce mať v emočne silnom okamžiku posledné slovo, radšej vetu ukončí výkrikom, pretože si uvedomuje, že je debil. Leah Lewis zas super hrá tú introvertku. Z diváckeho pohľadu by som tam radšej krehkú krásku o ktorú by som sa chcel starať (jak bývala v 80.tych rokoch Winona Ryder, alebo v 90.tych Moira Kelly), ibaže toto neni love story. Naopak, toto je ten o zlomených srdciach veriaceho malomesta, kde si coming out v kostole nemôžete dovoliť. A v tom, čím to chce byť, je to úplne presné. Naposledy tu tak dobre spracovaná teen komédia bola v The Edge of Seventeen, ktorá má ešte teraz, po 5000 hodnoteniach, na čsfd 71 percent; pretože užívatelia čsfd vedia oceniť kvalitu, rozoznať ju od fekálnej blbosti rovnakého žánru a podľa toho aj ohodnotiť. Nie, užívatelia čsfd nie sú ovce, vrátia ten film nad tých 70-75 percent kam patrí a ktorých na všetkých ostatných filmových weboch má. To len zo začiatku sa asi nechali strhnúť stádom. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Holka píše spolužákům úkoly jednou za ní dojde jeden kluk, že chce, aby napsala za něho milostný dopis jedné holce, která už má, ale jiného kluka. Optimálně je to i na 80 procent, ale scéna v kostele je trapná (vzpomněl jsem si na Zamilovaného Profesora tuším 2) celá romantika vyjde do prázdna a ten kluk je ve vztahu k té co má rád úplně marný (chápu, že to byl účel, ale přesto tam mohla být větší chemie než jen to, že si dají jedenkrát pusu). Navíc Aster to úplně zničilo život jelikož holka, kterou asi milovala odjela kamsi do prdele a kluk, který miloval ji zůstal pouze kamarádem nejspíše. 60 procent ty odpady taky nechápu neříkám, že je to něco světoborného na co si za týden vzpomenu, ale odpad si to nezaslouží. ()

Reklama

Vera2613 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuto hovorím nuda. Nemilo ma to prekvapilo, pretože aj napriek tomu, že väčšina filmov od Netflixu nie je veľmi plnohodnotná, aspoň dokáže baviť po celý čas. Toto tu bola len akási nudná verzia Sierry Burgess z nudného mesta s nudními postavami. Naozaj, hlavná postava dokopy nemala čo ponúknuť a dievča snov bolo totálne nezaujímavé. Taktiež som necítila žiadnu chémiu medzi postavami. Ešteže to tam ten Paul ako tak ťahal. Citovo sa ma to nedotklo ani omylom a celý film mi prišiel prázdny aj keď sa snažil byť niečím hrozne hlbokým. Škoda, pretože tento film mal väčší potenciál. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasická teenagerská romantika pojatá v indie štýle. Takže sa tu nedočkáme bláznivých vtipov. Tempo je pomalé, dej sa odohráva na zapadákove a postavy sa neobliekajú jak z katalógu. Čakal som, že to pôjde viac do hĺbky u postáv, ale hlavná hrdinka je dosť uzavretá a celý čas má prakticky jeden výraz. Našťastie herečka je sympatická. Podobne sú na tom aj zvyšné dve hlavné postavy, ktoré fungujú najmä vďaka ich predstaviteľom. Výsledkom je trochu netradičná romantika na jedno pozretie. P.S: Collin Chou tu hrá otca hlavnej hrdinky a nikoho nezmláti, hehe. Ale drží basu s ostatnými a veľa toho nenakecá. 5/10. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie! Také modernizované prevedenie Cyrana z Bergeracu - resp. v tomto prípade Ellie zo Squahamish. Na prvý pohľad to možno pôsobí prvoplánovo, ale v širších filozoficko-psychologických súvislostiach je to skutočne vydarený film, pri ktorom treba občas čítať aj "medzi riadkami". A práve to vytiahlo tento film z hladiny priemernosti. Tá (takmer) všadeprítomná LGBTI agitácia väčšinou ide na nervy, ale v tomto prípade to vnímam skôr pozitívum, ktorý umocnil celú atmosféru a rozvoj dejovej línie. Ústredná trojica bola veľmi sympatická, a je zaujímavé sledovať psychologický vývoj týchto postáv, ktoré sa v závislosti od okolností menia z povrchných puberťákov na emočne vyspelé bytosti schopné ľúbiť aj to, čo nie je na prvý pohľad očami viditeľné. Niektoré situácie v deji pôsobili trochu nelogicky, ale ako celok veľmi vydarené, vrátane konverzačnej stránky filmu. 4* ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama