Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cringle (Mel Gibson), známy tiež ako Santa Claus, žije so svojou manželkou a vianočnými škriatkami kdesi v typickom zapadákove a z každoročného vianočného zhonu už je tak trochu unavený a naštvaný. Správanie detí ho totiž sklamáva a sám stráca toho správneho sviatočného ducha. A tak vo voľnom čase popíja, boxuje alebo strieľa. „Biznis“ roznášania darčekov už tiež príliš nevynáša, a preto musí ešte viac spojiť svoje sily s americkou vládou. A aby tých starostí nemal málo, naštve rozmaznaného malého fagana Billyho (Chance Hurstfield), ktorému dá pod stromček iba uhlie. Billy sa preto rozhodne poslať naňho nájomného vraha (Walton Goggins), ktorý má sám so Santom nevybavené účty. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (133)

Dunadan 

všetky recenzie používateľa

Santa v 21. storočí, parádny Gibson, kontrakt s armádou, nájomný vrah a jeden malý zbohatlícky hajzlík s uhlím pod stromčekom. Fatman je v mnohých ohľadoch veľmi priemernou blbosťou, no ja som v nej aj napriek tomu objavil ďalšie zábavné guilty pleasure a zároveň najlepší vianočný film tohto roku! 6,5/10 ()

RigorMortis 

všetky recenzie používateľa

Trocha netradičný vianočný film. No dobre, trocha viac. Santa vo finančnej kríze pracujúci pre armádu a záporák, ktorý vyzerá, akoby vzali hlavu Zaca Effrona a namontovali ho na telo dvanásťročného fagana. Inak je fakt absurdné, že Gibsonovi, ktorý bol pred pár rokmi známy svojim otvoreným antisemitizmom  a rasizmom dali za filmovú partnerku černošku. Ale pohľad na životom zdeptaného Santu, ktorý ide na férovku s nájomným vrahom sa len tak nevidí. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Čierny humor mám rád, takže mi tento filmík sadol. Výborný nápad, spraviť zo Santa Clausa relatívne normálneho človeka, žijúceho medzi nami, ktorý má aj problémy ako bežní ľudia - nedostatok peňazí, lebo deti sú čoraz horšie a miesto darčekov dostávajú uhlie a on je platený vládou USA podľa počtu darčekov. Ten nápad znie šialene, ale po všetkých tých klasických Santa Clausoch (ako Christmas Cronicles), to pre mňa bola vítaná zmena. Navyše Gibson stále má svoju typickú drsňácku charizmu, takže tým dvíha kvality filmu o 20%. Aj linka s nájomným vrahom a zazobaným faganom funguje dobre, takže som sa ani chvíľu nenudil a fakt som si tento film užil. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Čo to kurva bolo? Chlapec si najme vraha na Santu, lebo mu ten tučko dal na Vianoce ako darček uhlie. Nápad originálny, to áno, ale samotný film proste nefunguje. Pokiaľ sa tešíte na napínavý súboj tých dvoch, tak na film rovno zabudnite. K ich stretu dôjde až v posledných 15tich minútach. To by nemusel byť zásadný problém, keby sa dovtedy niečo zaujímavé dialo. Ale len sledujeme vraha jak pátra po Santovej adrese a Santu jak rieši finančné problémy svojho podniku. A to je sakra nuda. Mnoho akcie som nečakal, ale dúfal som v nálož ironického humoru. Ale toho je tu tiež málo. Vlastne v každom ohľade to ide tak na štvrť plynu. Aj tá akcia je slabá a brutalite sa tiež celkom vyhýba. Gibson ako Santa mi svojími výkonmi začína pripomínať znudeného Willisa. Snáď len Goggins ako vrah je celkom zaujímavá figúrka, ale to je na dobrý film sakra málo. Mám chuť poslať vrahov na tvorcov tohto filmu. Nič iné si nezaslúžia. 3/10. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nebudu nic zastírat, na film mě nalákal Mel Gibson. Jenže já jsem celou dobu nepochopil, jestli je to pro děti nebo spíš pro dospělý. Námět, kde nějakej mladej šmejd pošle nájemnýho vraha na Santu Clause jasně nabádá k dětskému divákovi, jenže zpracování je poměrně krvavé, brutální (což popírá tu původní myšlenku) a ve výsledku neskutečně nudné. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovalo sa v januári a februári 2020 v kanadskej provincii Ontario a americkom štáte Vermont. (MikaelSVK)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)
  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)

Reklama

Reklama