Reklama

Reklama

Černobyľ

  • Rusko Černobyl (viac)

Obsahy(1)

Po explózii reaktora v černobyľskej jadrovej elektrárni stovky ľudí obetovali svoje životy, aby vyčistili lokalitu a úspešne zabránili ešte väčšej katastrofe, ktorá by mohla premeniť veľkú časť európskeho kontinentu na neobývateľnú zónu. Jedným z nečakaných hrdinov sa stane Alexej Karpušin (Danila Kozlovskij), hasič v elektrárni. Na nebezpečnej misii ho sprevádzajú inžinier Valerij Gončaruk (Filipp Avdejev) a vojenský potápač, plukovník Boris Bobylin (Nikolaj Kozak). Ich úlohou je vypustiť vodu z nádrže pod horiacim reaktorom. Nemajú čas na poriadnu a   dostatočnú prípravu. Voda v zaplavených chodbách, ktorými budú musieť prejsť, je každou hodinou horúcejšia, pretože roztavené jadro reaktora k nim preniká čoraz bližšie. Traja muži sú pripravení obetovať vlastné životy, aby zabránili ešte väčšej katastrofe, a zostupujú čoraz nižšie do hlbín budovy, priamo pod horiaci reaktor... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (46)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že existuje geniální miniseriál, který černobylskou katastrofu divákům představil v dokonalé formě je tento snímek úplně zbytečný. A hlavně je dost špatný. Jen bych k němu byl shovívavější, pokud bych neměl k dispozici jinou verzi této katastrofy. Pokud jste neviděli miniseriál z produkce HBO, okamžitě se na něj podívejte a neztrácejte více jak dvě hodiny s tímhle ruským patvarem, který je úplně mimo. Rusky patetická zbytečnost. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jedna veľká urážka miniseriálu Černobyľ z dielne HBO. A to by som od Rusov veru čakal viac. No ale čo čakať, keď to dávala aj naša TV Hnoj. To hovorí za všetko. Jedotlivé udalosti iba kusé, pretvorené a zpitvorené, len aby to čo najlepšie dopĺňalo romantickú linku. Atmosféra nudná, odtažitá, dokonca až taká, že je to človeku jedno. Nič mrazivé a ťaživé, len sladká pachuť v ústach. 30/100 ()

Reklama

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Jakože mi to připomnělo takový ruský Titanic, milostný příběh a na pozadí velká katastrofa... Ano, je to dost nudné, ale nekteré pasáže jsou ještě lepší, než v minisérii HBO, nebýt to podle skutečné události, byl by to hodně drsný thriller, ne-li přímo horor. Každopádně první půlhodinu jsem si zavzpomínal na osmdesátá léta v Polsku, protože tam to vypadalo skoro úplně stejně... Ten konec ale fakt celkem divný, vleče se a asi to bude plně fiktivní, což je škoda...70% ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Milostné drama hasiče a kadeřnice.  Asi 45 minut se řeší, zda je zodpovědný, nebo ne, zda mu dá blondýna šanci a roztáhne nohy a zda s ní chce vůbec být...A v dáli vybuchne reaktor. A hasič se opět rozhoduje, zda jít nebo ne...02:15 hodin nudy. Čekal jsem kinohit a dočkal jsem se televizního filmu. Smál jsem se u pohádky o Letadýlku do Švýcarska.🤣 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý film až na to, že rozhodnutia hlavej postavy som nie vždy pochopil. Páčilo sa mi spojenie romantickej či skôr vzťahovej roviny s udalosťou, ktorá menila svet. Katastrofu totiž zachraňovali obyčajní ľudia, ktorí žiaľ ostali v dejinách bezmenní, nikto ich nepozná, hoci oni šli položiť a niektorí aj položili vlastné životy. Film je fikciou, ale dobre znázorňuje veci, ktoré sa mohli stať. O Černobyľskej tragédii sa vlastne nedozvieme dokopy nič, ale ako romantický príbeh na pozadí pohromy to funguje celkom dobre. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama