Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gil Renard (Robert De Niro) je predavač nožov a veľký fanúšik bejzbalového tímu San Francisco Giants, ktorí kúpili „čierne eso bejzbalových trávnikov" Bobbyho Rayburna (Wesley Snipes) za neuveriteľných 40 miliónov dolárov. Lenže Bobby hrá v poslednom čase naozaj hlboko pod svoje možnosti... Tragická a krvavá lavína udalostí sa spúšťa v čase, keď Bobby nedokáže ani odpáliť, Gila vyhodia z práce a nová jednotka tímu sa nechce vzdať dresu s číslom 11. Zdanlivo nesúvisiace motívy sa spájajú a zlievajú do teroru, násilia a vraždy. Šialený fanúšik - fanatik Gil - dá Bobbymu ultimátum: život jeho syna Seana (Brandon Hammond) za homerun... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kedysi ma to veľmi bavilo a keď aj dnes porovnám s pokusom film prerobiť s Travoltom, tak získava táto verzia ešte viac na cene. A nevadí ani kriminálnik Snipes, remeselný kumšt De Nira to všetko skvele ťahá. Film je atmosférický, emotívny a reálny s psychologickou hĺbkou. Majster v hraní na psychopatov či maniakov bol Jack Nicholson, ale De Niro sa mu tu v pohode vyrovnal. Film o sklamanom psychopatovi. Niečo, ako Matovič po septembri 2023. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Scottov pokus o psychologický thriller s fanatickým De Nirom mu podla mňa celkom vyšiel, ale s niekým menej charizmatickým to mohlo dopadnúť podstatne horšie. Pozerám, že film bol dosť velký prepadák aj v USA, inde vo svete to neprekvapuje, fanatizmus bassebalových fanúšikov je skoro pre každého vrátane mňa nepredstavitelná záležitosť. VIDENÉ ZNOVA 7/2017: Názor ostáva v podstate rovnaký, len spätne ešte oceňujem Scottov cit pre atmosféru pri zobrazení akejkoľvek tematiky a aj doby, to mu bolo myslím vždy vlastné. Čiže deväťdesiatky ako vyšité a pre fanúšikov tohto športu povinnosť. Možno ale pre nich tento film znamená podobné quilty pleasure, ako pre horolezcov Cliffhanger. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Fanatik len zbytočne kazí Scottovu filmografiu, no zároveň dáva lepšie vyniknúť jeho najlepším dielam ako Nepriateľ štátu, Pravdivá romanca, Posledný skaut. De Nira mám rád, ale aj on bol vo filme len priemerný, takisto aj Wesley Snipes. Film je nezáživný, zúfalo mu chýba akcia a k tomu je aj pomerne dlhé. Rozhodne Scottov najslabší film. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Did You Mean What You Said - Sovory [3:49] 2. Letting Go - Terence Trent D'Arby [5:35] 3. Unstoppable - Mic Geronimo [3:46] 4. Hymn of the Big Wheel - Massive Attack [6:34] 5. (Let Me Up) I've Had Enough - Kenny Wayne Shepard [2:43] 6. Little Bob - Black Grape [5:35] 7. Border Song (Holy Moses) - Raymond Myles [3:37] 8. What's Goin' Down - Honky [4:18] 9. Deliver Me - Foreskin 500 [3:57] 10. Forever Ballin' - Johnny J/Big Syke [4:25] 11. I'm Da Man - Jeune [5:23] 12. Sacrifice - Hans Zimmer [19:08] ()

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, proč se k tomuto filmu přistupuje tak macešsky. DeNiro je tu naprosto perfektní, krade si celý film pro sebe. Ten fanatismus se Scottovi podařilo vystihnout na výbornou, např. celá scéna Gila se synem na baseballovém zápase je prostě geniální skloubení fanatika a otce na baterky v jednom. A ty hlášky! ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama