Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ctižiadostivý pretekár Cole Trickle (Tom Cruise) sa pokúša preniknúť do tvrdého sveta automobilových pretekov a časom sa skutočne začne prepracovávať k prvým víťazstvám. Navyše mu v ceste na vrchol pomôže významný promotér Tim Daland (Randy Quaid), ktorý mu ponúkne miesto vo svojom tíme. Daland dokonca pre Colea získa legendárneho trénera a mechanika Garryho Hogga (Robert Duvall). Cole sa zblíži s druhým jazdcom tímu, Howdym Burnsom (Michael Rooker). V hromadnej havárii na jednom z pretekov sa obaja, Cole i Rowdy ťažko zrania. Cole sa síce zo svojich zranení, najmä ťažkého otrasu mozgu spamätá rýchlo, psychicky však vyradenie z kolotoče pretekov nesie veľmi ťažko. Našťastie sa o neho po všetkých stránkach stará mladá lekárka Claire Lewická (Nicole Kidmanová). Vráti sa Cole ešte na pretekársku dráhu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (195)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Závody Nascar mě vždycky přitahovaly, takže bylo jen otázkou času, kdy si najdu cestu k tomuhle příběhu. Pár lidí z mého nejbližšího okolí, kteří film viděli, ho přirovnávají k Top Gunu a nazývají ho proto Top Gunem na kolech. Musím říct, že nejsou tak daleko od pravdy. Tenhle film má s Top Gunem hodně společného a taky z něho z velké části těží. Hans Zimmer odvedl skvělou práci. Píseň od Marie McKee Show Me Heaven miluju. Jeden čas jsem si ji pouštěla pořád dokola. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $82,670,733Tržby Celosvetovo $157,920,733║ Slušný priemer, ktorý splní svoj účel, pokiaľ aspoň trošku máte radi závodné trate a frajerov za volantmi. Hlavne Tom Cruise sa objaví v ďalšej jemu tipickej frajerskej postave a potom aby sa z neho človek neprejedol. /60%/ ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ sa vám páči Top Gun a Tony Scott za každých okolností, budete spokojný. Lenže pre mňa diváka narodeného v roku 1993 nezasiahnutého nostalgickými vplyvmi tohoto filmu v dobe uvedenia a mysliac si od režiséra, že je tvorcom 2. kategórie, ničím ma neprekvapil. Ba čo viac, je horší než sequely Rockyho Balbou (až na päťku) a občas som si pripadal ako na nekvalitnej horskej dráhe. A patrím medzi menšinu neodvareného a nedychtiaceho publika o automobilové závody. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Niekde ho nazvali TOP GUNOM 90. rokov. A je to prakticky ( a technicky ) pravda. Cruise v hlavnej úlohe filmu o silných strojoch, zamilovaný do peknej kočky - tu v podaní Nicole Kidman, produkovaný dvojicou Simpson - Bruckeheimer, režírovaný Tonym Scottom, s ráznym soundtrackom ( Harolda Faltermeyera vystriedal iný germán, Hans Zimmer ) a pesničkovým hitom. Jediné čo film nemal, bol očakávaný, rovnaký komerčný úspech. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Last Note of Freedom ,2. Deal for Life ,3. Break Through the Barrier ,4. Hearts in Trouble ,5. Trail of Broken Hearts ,6. Knockin' on Heaven's Door ,7. You Gotta Love Someone ,8. Show Me Heaven ,9. Thunderbox ,10. Long Live the Night ,11. Gimme Some Lovin' ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (42)

  • Tom Cruise dostal počas práce na filme pokutu za prekročenie rýchlosti o 30 mph (48 km/h). (benyy)
  • Termín dokončenia natáčania bol mnohokrát posunutý a nakrúcanie nakoniec skončilo o tri mesiace neskôr, ako sa pôvodne plánovalo. (Arsenal83)
  • Nakrúcanie bolo sužované oneskoreniami kvôli častým hádkam na scéne medzi producentom Simpsonom a ďalším producentom Bruckheimerom, ako aj režisérom Scottom a niekedy aj scenáristom Townem o tom, ako nastaviť záber. Členovia štábu sedeli nečinne niekedy dlhé hodiny. Niektorí neskôr povedali, že nazbierali toľko nadčasov, že po nakrúcaní by mohli ísť na štyri mesiace na dovolenku. Ako sa ukázalo, odovzdaný materiál naozaj mohol byť natočený za 5 týždňov a nie 5 mesiacov, ako tomu bolo v skutočnosti. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (viac)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama