Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ctižiadostivý pretekár Cole Trickle (Tom Cruise) sa pokúša preniknúť do tvrdého sveta automobilových pretekov a časom sa skutočne začne prepracovávať k prvým víťazstvám. Navyše mu v ceste na vrchol pomôže významný promotér Tim Daland (Randy Quaid), ktorý mu ponúkne miesto vo svojom tíme. Daland dokonca pre Colea získa legendárneho trénera a mechanika Garryho Hogga (Robert Duvall). Cole sa zblíži s druhým jazdcom tímu, Howdym Burnsom (Michael Rooker). V hromadnej havárii na jednom z pretekov sa obaja, Cole i Rowdy ťažko zrania. Cole sa síce zo svojich zranení, najmä ťažkého otrasu mozgu spamätá rýchlo, psychicky však vyradenie z kolotoče pretekov nesie veľmi ťažko. Našťastie sa o neho po všetkých stránkach stará mladá lekárka Claire Lewická (Nicole Kidmanová). Vráti sa Cole ešte na pretekársku dráhu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (195)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Niekde ho nazvali TOP GUNOM 90. rokov. A je to prakticky ( a technicky ) pravda. Cruise v hlavnej úlohe filmu o silných strojoch, zamilovaný do peknej kočky - tu v podaní Nicole Kidman, produkovaný dvojicou Simpson - Bruckeheimer, režírovaný Tonym Scottom, s ráznym soundtrackom ( Harolda Faltermeyera vystriedal iný germán, Hans Zimmer ) a pesničkovým hitom. Jediné čo film nemal, bol očakávaný, rovnaký komerčný úspech. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Last Note of Freedom ,2. Deal for Life ,3. Break Through the Barrier ,4. Hearts in Trouble ,5. Trail of Broken Hearts ,6. Knockin' on Heaven's Door ,7. You Gotta Love Someone ,8. Show Me Heaven ,9. Thunderbox ,10. Long Live the Night ,11. Gimme Some Lovin' ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Docela pohodovej film z doby, kdy Cruise jeste vypadal jak mladik a Scott netocil s rozklepanou kamerou. Pribehove se sice o nic extra nejedna, aspon ne nic, co by tu jeste nebylo, navic by film misty potreboval trochu sviznejsi tempo a misty pusobi lehce stereotypne, na druhou stranu, zavody jsou natoceny fakt perfektne a Cruisova postava neni looser, co se dostane na vrchol, ale uz od zacatku je videt, ze na to ma a stridave vyhrava a prohrava, coz je fajn zmena. Jinak Cruise to zahral moc dobre, ostatni jsou taky v pohode, akorat ta Nicole je tady vicemene zbytecna. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Klasicka ranná Cruiseovka, kde hra toho svojho tradicneho nesympatickeho fracka, ktory je v nejakej oblasti nadaný (tentokrat v zavodeni) a dosiahne velke veci a popritom ziska dievca svojich snov. Proste to, co Cruise toci celu svoju karieru a zaraba to obrovske prachy. Pokial ho zeriete, tak si vychutnate vsetky tie kliše do sytosti. Mne Cruise nikdy prilis nesedel a tak som sa tesil aspon na nejake napinave a spickovo natocene sceny zavodov. Ale v tomto smere to je tiez len tuctovy nevyrazny priemer. Tony Scott si evidentne vybral slabsiu chvilku. Dejova omacka isla uplne mimo mna, takze vysledok je pre mna podpriemerny. 4/10. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ sa vám páči Top Gun a Tony Scott za každých okolností, budete spokojný. Lenže pre mňa diváka narodeného v roku 1993 nezasiahnutého nostalgickými vplyvmi tohoto filmu v dobe uvedenia a mysliac si od režiséra, že je tvorcom 2. kategórie, ničím ma neprekvapil. Ba čo viac, je horší než sequely Rockyho Balbou (až na päťku) a občas som si pripadal ako na nekvalitnej horskej dráhe. A patrím medzi menšinu neodvareného a nedychtiaceho publika o automobilové závody. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (42)

  • Napriek prekročeniu rozpočtu a oneskoreniam v natáčaní však až po dokončení natáčania filmári zistili, že zanedbali nafilmovanie auta Colea Trickla (Tom Cruise) pretínajúceho cieľovú čiaru v Daytone, ktoré sa tak vo filme nenachádza. (Arsenal83)
  • Po smrti Tonyho Scotta v roku 2012 filmový kritik Stephen Metcalf tvrdil, že film znamenal dôležitý zlom v histórii amerického filmového priemyslu. "Najlepší film, ktorý natočil, bol možno Karmínový príliv, ale najdôležitejší film, ktorý natočil, bol Dni hromu." Povedal, že excesy jeho produkcie a neschopnosť vyrovnať sa s veľkosťou kasového úspechu Top Gun (1986) pomohla ukončiť éru, ktorá nasledovala po neúspechu Nebeskej brány (1980) pred desiatimi rokmi. Práve excesy, ktoré vyvolali vtedy mocní producenti Simpson a Bruckheimer viedli k tomu, že po natočení Dni hromu sa k hlavnému slovu pri natáčaní filmov opäť dostal režisér. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (viac)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama