Reklama

Reklama

Střípky ženy

  • Kanada Pieces of a Woman (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (123)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Film sleduje, ako sa manželská dvojica vyrovnáva s emocionálnou bolesťou zo straty dieťaťa. Tá bolesť sa nedá opísať, hlavne Martha prechádza hotovým peklom vzťahov. Sean si k nej nevie opäť nájsť cestu. Psychologická dráma bez prekvapivých momentov, každé koliesko tikajúcich hodín však poriadne škrípe. Cieľom takýchto filmov nemá byť nejaké rozlúštenie či návod, ako sa má človek vysporiadať s rôznymi traumami v živote, ale pocit pri záverečných titulkoch, že vás film zasiahol. Výsledný efekt - dobre herecky obsadený a zahratý pridlhý film. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Téma, které asi každý vidět nemusí, navíc včetně sem tam explicitní první půlhodiny porodu, kterou každej neustojí. A to nejenom vzhledem k explicitnosti, ale i vzhledem k tématu jako takovému. Když ale přes to přejdete, tak se dočkáte skvostného hereckého výkonu Vanessy Kirby a stejně tak zajímavého Shiy, který je ostatně zajímavý všude, kde se objeví. Nicméně mi to i tak celé přijde trošku prvoplánové. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pieces of a Woman je krásny film. Mám veľmi rada takéto artové pomaly plynúce filmy. Napriek pomalému tempu a stopáži dvoch hodín tam však nie je ani jedna nudná chvíľka. Úvod je tak dramatický a úchvatne natočený, že si človek ani neuvedomí, že ešte nevidel ani názov filmu. Ten je na scéne asi až po pol hodine, až vtedy som sa asi nadýchla, lebo tá úvodná scénka pôrodu je maximálne napínavá. Samotný názov filmu je veľmi ale veľmi výstižný. Vanessa Kirby je tu fantastická, o tom niet pochýb. Obľúbila som si ju už v seriáli The Crown, kde bola rovnako skvelá a ako princezná Margaret doslova nenahraditeľná! Veľmi dobrá bola aj jej filmová matka. Pochváliť musím aj kameru. Veľmi sa mi páčili všetky tie detailné zábery, napríklad napnuté žily na krku ( veľmi efektívne), zasnežená tvár, tlkot srdca v súdnej sieni a mnoho ďalších. Veľmi uveriteľne pôsobili aj detailné zábery zanedbaných teda neprelakovaných nechtov, nepolievané kvety, neumytý riad, atď. všetko to len zdôraznilo vnútorné cítenie postáv, ich smútok a depresiu. Za zmienku stoja aj problémy, ktorým žena po pôrode musí čeliť a to aj po neúspešnom pôrode, a to záber na toalete na jednorazové popôrodné nohavičky ( to bola sila aj bez slov) alebo vytekajúce mlieko či boľavé prsníky. Naozaj dramatické aj bez jediného slova. Veľmi citlivá téma, veľmi silný príbeh jednej ženy. Vrelo odporúčam, aj keď to určite nie je pre každého. Napríklad môj manžel by sa pri tom unudil alebo zaspal. Ja ako žena a matka som sa v tom našla a keď skončil film, išla som sa pozrieť na moje spiace detičky. 4,5* ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Střípky ženy jsou pěkným záhulem na psychiku. Všechno to začíná v první půlhodině filmu, kdy se v průběhu komplikovaného domácího porodu začne otřásat i vztah ústředního manželského páru. Nechci nijak spoilerovat, ale spousta těch věcí se mě dotkla a zaujatě jsem film sledovala od začátku až do konce. Líbila se mi ta paralela umírajícího vztahu a pustnoucího bytu i ta záležitost s jablky. Naprosto jsem je chápala, oba. Pocitově mám blíž k jejímu vnímání. Malilinko mi to připomnělo film The Broken Circle Breakdown, který mě kdysi taky chytl za srdce. Nevím, jestli Střípky ženy budou oscarovým snímkem, ale mým srdečním určitě zůstanou. ()

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(8/10). Velice originální a umělecky natočené drama. Úvod filmu je velice intenzivní a prožíval jsem každou minutu bolesti Vanessy Kirby, která je mimochodem překrásná. Shia jakožto její manžel tady hraje vesměs to samé jako v dalších mnoha předchozích filmech, ale tato role mu sedla vážně skvěle. Tak trochu se v ní našel a jeho proměna charakteru je možná očekávaná, ale velmi dobře napsaná. Co hrozně moc oceňuji - celková odvaha vymanit se ze všemožných klišé a schopnost filmu jít svou vlastní cestou. Jsme svědky obrovské bolesti, ale zároveň překrásnému konci, který není nucený a dává to fakt smysl. Také plno metafor a skrytých odkazů je výsledkem fakt dobře napsaného scénáře. Očekával jsem kvalitní drama a dostal jsem daleko víc, než by se mi mohlo zdát. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (viac)

Reklama

Reklama