Reklama

Reklama

Střípky ženy

  • Kanada Pieces of a Woman (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (123)

leila22 

všetky recenzie používateľa

Kanadsko-maďarská dráma pojednávajúca o neutíchajúcom žiali, s ktorým sa ústredná dvojica vyrovnáva úplne odlišným spôsobom, pričom ani jeden z nich nemožno súdiť. Úvodná, takmer polhodinová, sekvencia vyčerpávajúceho domáceho pôrodu s tragickým koncom je síce tou najsilnejšou časťou celej snímky, no vďaka mrazivým výkonom dvojice Vanessa Kirby - Shia LaBeouf prináša i ten zvyšok intenzívny filmový zážitok. ()

moviefilm 

všetky recenzie používateľa

Ako psychologická sonda do životov ľudí (predovšetkým matky), ktorých postihne tragédia týchto rozmerov je to skvelé. Herecké výkony trojice ústredných hercov (Kirby. LaBeouf, Burstyn) sú fenomenálne. Avšak na úrovni scenára je to veľmi nezvládnuté. Niektoré pasáže sú skratkovité, iným sa naopak venuje príliš veľká pozornosť. Konanie postáv v niektorých momentoch nepravdepodobné. Záver predvídateľný a to napriek tomu, že rozuzlenie je takpovediac deus ex machina. Rozhodne to nie je zlý film (a úvodná sekvencia pôrodu je neuveriteľne dobre natočená) a keď som sa dozvedel, že písanie scenára slúžilo ako terapia jeho autorke, tak všetka česť. Ale objektívne filmu niečo chýba. Je to tak medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Nezdařený domácí porod, intenzivní, dlouhá scéna na jeden nepřerušený záběr, startuje intimní psychologické drama o vyrovnání se s náhlou ztrátou namísto očekávané radosti, kromě odcizení s(e slabochem) manželem či hádek s matkou třebas i soudním procesem s porodní asistentkou. Pomalu, citlivě, v měsíčních intervalech (dostavby mostu) sleduje vnitřní rozpoložení ženy, která si udržuje relativně vyrovnanou fasádu a expresivním výlevům emocí téměř nepropadá. Jenže i přes výborné herecké výkony se výlučnost výpovědi postupně vytrácí ve střípcích a zbytečný epilog pak polopaticky slibuje nadějeplné vyhlídky i divačkám Rosamundy Pilcher. 7/10 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nevyšlo, treba skúsiť znova. Vyjdeme z naturalizmu, prejdeme do depresie, zažijeme katarziu a necháme to rozplynúť v rozložitej korune stromu. Tá pojme všetko - nádej pôrodu, trpké sklamanie, vyrovnávanie sa tragédiou, konflikty, katarziu, prijatie matky, prijatie roly matky. nenápadne vložíme tému holokaustu a máme zamiešané na úplne tradičný mainstreamový koláč o vyrovnávaní sa s rodinnou tragédiou. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že Kata Wéber (scenár) a Kornél Mundruczó (réžia) si sami prešli osobnou stratou podobnou aká sa odohrala aj v tomto filme, pôsobí to celé o to silnejšie a emocionálnejšie. Už ani nepamätám, kedy na mňa nejaký film pôsobil takýmto výrazným emočným dojmom. Štýl a forma tohto filmu však pôsobila natoľko realisticky a hodnoverne, že je priam nemožné, aby to v niekom emócie nevyvolalo. Film má množstvo predností: majstrovsky natočené, melodramticky podané, a psychologický rozmer skutočne intenzívny. K tomu výborné herecké výkony v podaní "manželov" Vanessy Kirby & Shiu LaBeoufa. To všetko robí z tohto filmu niečo nadpriemerné! Chýbalo mi azda len viac dialógov, ktoré by dokázali harmonizovať ten pretlak emočného napätia, ktoré sa tiahlo viacmenej celým príbehom. Btw. Po zhliadnutí tohto filmu asi po domácom pôrode nikto tak skoro nezatúži... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Scénář byl napsán na základě vlastních zkušeností scenáristky Kata Wéber a jejího partnera, režiséra Kornél Mundruczó, kdy během těhotenství Katy přišli o dítě. Jejich neschopnost vyrovnat se se ztrátou přiměla Katu dočasně se přestěhovat od partnera do Berlína, kde sama napsala scénář. Později vysvětlila, že psaní příběhu pro ni fungovalo jako forma terapie. (MarLin)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (viac)

Reklama

Reklama