Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný detektív Dutch Van Den Broeck (Harrison Ford) sa stretne s emancipovanou senátorkou Kay Chandlerovou (Kristin Scott Thomasová) pri leteckom nešťastí, kde tragicky zahynuli ich životní partneri. Obaja sa vybrali na tajný výlet, pričom namiesto na Floride skončili v ľadových vodách oceánu neďaleko Washingtonu. Dutch a Kay sú zúfalí nielen od žiaľu, ale aj zo zistenia, že obaja boli rafinovane podvádzaní. Detektív sa ako posadnutý snaží vypátrať všetky detaily o tajnom živote svojej manželky a zdrvená senátorka, ktorá vždy pôsobila ako silná žena,  sa všemožne snaží nedať svetu najavo svoju bolesť. Spoločné nešťastie je spoľahlivým základom ich vzájomnej sympatie a vrúcnej náklonnosti. Obstojí však citový vzťah, ktorý vzišiel z krutého náhodného stretnutia, v tvrdej skúške rozumu? Senátorka Chandlerová chce totiž znovu kandidovať a aféra s Dutchom jej preferencie určite nezlepší... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)
  • Počas plánovania produkcie tohto filmu štúdio kontaktovalo American Airlines so žiadosťou o informácie o svojom "CARE Team" s cieľom presnejšie zobraziť prácu tohto tímu v leteckej spoločnosti. Aerolinka to odmietla, pretože nevidela žiadnu pozitívnu stránku v spájaní sa s filmom o leteckej nehode. (Arsenal83)
  • Mená hlavných postáv románu, podľa ktorého bol tento film natočený, sú Edward a Vivien. Toto sa pre tento film pravdepodobne zmenilo kvôli tomu, že Edward a Vivien sú dobre známi ako mená hlavných postáv v Pretty Woman (1990). (Arsenal83)
  • Toto je jediný film, v ktorom Harrison Ford hral postavu, ktorá nosí náušnicu, ako to robí Ford v skutočnom živote. (Arsenal83)
  • Simulovaná letecká nehoda, ktorá odštartovala tento film, bola taká realistická, že 40 ľudí zavolalo 911, ktorí boli presvedčení, že ide o skutočnú katastrofu. (Arsenal83)
  • Film mal osobný význam aj pre producenta a režiséra Sydneyho Pollacka. Pri havárii lietadla prišiel o vlastného syna šesť rokov predtým. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Baltimore, Bethesda, Chevy Chase (Maryland, USA), Arlington, Alexandria (Virgínia, USA), Elmwood Park (New Jersey, USA), New York, Yonkers (New York, USA), Miami, Miami Beach Hotel (Florida, USA), Washington (District of Columbia, USA) a Lexington Park (Maryland, USA). Film sa natáčal od septembra 1998 do februára 1999. (Arsenal83)
  • Havária Boeingu 737 bola inšpirovaná haváriou letu Air Florida 90, Boeing 737-200 13. januára 1982, ktorý vzlietol z Národného letiska Ronalda Reagana vo Washingtone s cieľom do Tampa Bay na Floride, no narazil do mosta cez rieku Potomac. Haváriu zdramatizoval aj televízny film z roku 1984 Let 90: Katastrofa na rieke Potomac. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. října 1999 v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama