Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) prežíva so svojím manželom (Igor Bareš) každé leto v chatovej oblasti pár kilometrov za Prahou. Manželia sú už snáď celú večnosť, takže ich vzťah skĺzol, ako to tak už býva, do rutiny a stereotypu. Dni plynú ospalo jeden za druhým. Jej muž svoj čas už dlhodobo a spravodlivo delí medzi „mastením“ kariet s kamarátmi v krčme a zhotovovaním modelov lodí zo zápaliek vnútri sklenených fliaš. Jeho žena je pre neho prakticky neviditeľná. Anna si každé leto spríjemňuje pravidelným stretávaním s kamarátkami, ktoré za ňou prichádzajú do malebných stredných Čiech na cyklistické výlety po okolí hradu Kamýk. Jedného dňa sa na dedine objaví muž nazývaný Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantný, šarmantný gentleman, ktorý je, ako všetci predpokladajú, novým majiteľom miestneho zámku. Zámok je síce spíš polorozpadnutá ruina, ale zámocký pán má s ním veľké plány. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra. Anna zažíva pocity už dlhodobo nepoznané. Artur je galantný a zahrňuje ju pozornosťou. Anna s ním čoraz častejšie uniká zo svojej životnej reality a to v podobe romantických výletov a zážitkov… (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (217)

kajas 

všetky recenzie používateľa

Matku s dcerou hrají herečky se sedmiletým věkovým rozdílem. Achjo. Hanzlík nosí celý film jednu a tu samou košili a přitom si hraje na protřelého svůdníka se znalostmi klasické literatury. Achjo. Písničkový soundtrack doprovázející některé scény je neskutečně primitivně nazvučený. Achjo. Hovnocuc a vesnická ožíračka u kolotočů. ACHJO. ()

dopitak odpad!

všetky recenzie používateľa

Romantická rozpustilá komedie na kterou se pokaždé rád podívám. A pak Hanzlíka napadlo, zkusit fušovat do něčeho co neumí a natočit "volné pokračování". A zapomněl i hrát, je toporný, vtipy a dialogy se nedaří a divák se hluboce stydí. Marně hledám cokoliv, cokoliv pozitivního. A takovej to býval borec ten Pepin. Babovřesky hadr. ()

Reklama

Rohy212 

všetky recenzie používateľa

Hanzlík na bílém koni zachraňuje smutné ženy nad hrobem (čti ani ne 50letou babičku Antalovou), cituje básně a z veterána mu jdou bubliny (není eufemismus). Šťastné manželství neexistuje, ale radši se utrápit, než se nechat rozvést. Hvězdička za scénu, kde podnapilý (a často i polonahý) lid jede na kolotoči, hasiči na ně stříkají vodu a z repráků duní Když se u nás chlapi poperou, což by lépe nezrežíroval ani Gaspar Noé. ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Dľa hodnotenia tunajších užívateľov som logicky ani veľa od tohto filmu nečakal. V niečom som sa nemýlil, istotne filmový kritici Gentlemana roztrhajú. Občas je to trochu hlúpe, hra na náhodu, niektoré postavy, resp. činy divákovi občas bijú do očí. Bolo tu ale niečo, čo občas u niektorých českých filmov postrádam, a to je predovšetkým, že to bolo milé, príjemné, dobre sa na to pozeralo ( ako aj lokality ) a čas od času to bolo aj vtipné ( prirodzený humor, žiaden kameňák ). Pre staršíčh, či ženy dokonale odporučujem, u mňa ľahká spokojnosť. ()

Filmmaniak odpad!

všetky recenzie používateľa

Ačkoli má jít o letní komedii, tak to jediné vtipné je na ní to, že si v ní sedmdesátiletý Jaromír Hanzlík napsal na tělo postavu záhadného šarmantního svůdníka, který balí výrazně mladší ženy na romantické básničky a projížďky kolem meandrů Vltavy, přičemž ale po celou dobu působí spíš jako chlípný psychopat, co obráží vesnice ve snaze zlákat do postele místní vdané paničky, a jehož lze za relativně solidní partii považovat jen díky tomu, že všechny ostatní mužské postavy ve filmu jsou odporní vyžilí ochlastové. Mimořádně bizarní je i obsazení hlavní ženské postavy, kterou hraje čtyřicátnice, přestože by podle všeho mělo jít spíše o cca šedesátnici. Už tak dost bídný příběh je ještě navíc prokládán nesmyslnými, nikam nevedoucími a s hlavní dějovou linií nijak nesouvisejícími odbočkami (např. debaty vesničanů o nakládání s žumpou, snaha dostat pohřební průvod skrz náměstí s kolotočáři). Ženám film nepokrytě podsouvá, že trpět v roli oběti i ve zcela zjevně toxickém manželství je součástí jejich životního údělu, protože "všechno je lepší než rozvod". Uslintaný sexismus si zde podává ruku s řádně pokleslým humorem a celý snímek tak nejlépe ze všeho vystihuje poslední záběr doprovázející závěrečné titulky, v němž hovnocuc rozlévá splašky po poli. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (13)

  • Jiří Menzel byl zvažován ne režisérský post, ale ze zdravotních důvodú z toho sešlo. (Duoscop)

Reklama

Reklama