Reklama

Reklama

Zakázaná láska

  • Česko Lovingovi (viac)
Trailer 1

Richard Loving (Joel Edgerton), biely stavebný robotník v Caroline County v štáte Virginia, sa zamiluje do čiernej ženy, rodinnej priateľky Mildred Jeterovej (Ruth Neggaová). Po tom, čo Mildred zistí, že je tehotná, Richard sa rozhodne vziať si ju za ženu. Keďže rasovo zmiešané manželstvo by v roku 1958 porušilo zákony štátu Virginia, odcestujú na svadbu do hlavného mesta Washingtonu. Richard plánuje postaviť dom pre Mildred necelú míľu od jej rodinného domu, ale aj tak manželov v roku 1960 zatknú a pošlú do väzenia. Boj manželov Lovingovcov sa skončil až na Najvyššom súde. Jeho prelomové rozhodnutie v kauze Loving vs. Virginia z roku 1967 vošlo do histórie a príbeh zakázanej, rasovo zmiešanej lásky Lovingovcov obletel celý svet. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (57)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Suhlas s Pomom. Je to fakt az prilis komorne. Cely ten konflikt riesia v pozadi pravnici, co by mi nevadilo. Mrzi ma ale, ze film nie je vyhrotenejsi, ked uz sa viac venuje ustrednym postavam. Cely cas to vyzera, ze ich situacia, ktorej musia celit prilis nerozhodila. Ona smutne pozera na jednu stranu a on na druhu a tak vyzera väcsina scen. Bodlo by viac rozhovorov medzi nimi o tom ako trpia, ze nemôzu byt tak dlho so svojimi pribuznymi, ze vôbec musia bojovat o svoju lasku atd. Pokial je jeden z paru introvert, tak to je v pohode, ale ak su takí obaja, tak to je z divackeho hladiska celkom nuda bez poriadnych emocii. Ale Joel Edgerton podal skvely vykon a nominaciu na Oscara by si skôr zasluzil on ako Ruth Negga. 6/10. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Čekala bych něco více dramatického, neustále jsem očekávala scénu, kde by ztuhne krev v žilách nebo mě něco rozpláče, ale nic. Chemie mezi hlavními protagonisty je úžasná. Joel Edgerton a nádherná Ruth Negga jakoby pro sebe byli přímo stvořeni, akorát postava Joela mi postupem filmu připadala odtažitá a líbil se mi čím dál méně. Ze začátku je to krásný romantický příběh, ale postupem času je z toho nudný příběh bez drama, romantiky, no prostě bez ničeho. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Loving" je pre mňa veľmi príjemný film zo života, ktorý chce povedať, že na lásku a manželstvo má právo každý. A farba pleti by v tomto smere nemala byť problémom. A musím povedať, že to zvláda film veľmi dobre. Celkom príbehu verím a Joel Edgerton s Ruth Negga sú obaja vynikajúci. A dávajú tomu presne tú správnu charizmu a toho ducha, ktorý ten film potrebuje. Verím obom, že sú to skutočne postavy a nielen herci, ktoré to musia zahrať presvedčivo. Možno mi trošku občas vadí to pomalé tempo a možno aj fakt, že viac by som chcel vidieť aj z toho súdneho procesu, ale to nie je smer, na ktorý sa film chce neajko výrazne sústrediť. Skôr to chce ukázať ich spoločnú lásku, ktorá z filmu skutočne veľmi dobre plynie. "Loving" ma dostalo svojou atmosférou a veľmi dobrými výkonmi, ktoré stoja za to, aby si človek tento film pozrel. Viem si predstaviť, že to nesadne úplne každému, lebo to mohlo mať trošku viac dynamiky, ale ak sa človek cez to dostane, tak reálne sa ocitne v skutočne dobrom filme. Ja si myslím, že stojí za to vidieť. Hodnotenie: B ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Bezesporu zatím nejslabší film Jeffa Nicholse, přesto je to stále mírně nadprůměrné drama z doby segregace v USA. Stále jsem čekal moment, kdy se, v kontextu dané tématiky celkem poklidný děj, zvrhne v Hořící Mississippi, ale takový moment nepřišel, čímž se mi tak trochu zdála neúměrně dlouhá stopáž, tempo filmu bylo totiž, jak je u filmů Nicholse zvykem, velmi pomalé a rozvláčné... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama