Reklama

Reklama

Jared Eamons je syn baptistického kazateľa a žije s rodičmi v malom mestečku v Arizone. Keď odchádza na vysokú školu, začne ho priťahovať spolužiak Henry. Ten ho však znásilní a potom zavolá Jaredovým rodičom, aby im oznámil, že ich syn je homosexuál. Otec sa po konzultácii s inými pastormi rozhodne prihlásiť svojho syna do programu na liečbu homosexuality. V kresťanskom centre "Láska v akcii" sa má Jared postupne zbaviť svojej orientácie a stať sa zdravým heterosexuálnym mužom. Liečba prebieha ambulantne, Jared cez deň navštevuje zariadenie a na noc sa vracia do hotela, kde ho čaká matka. Zariadenie vedie terapeut Victor Sykes. Po niekoľkých dňoch Jared zistí, aká je situácia v zariadení, a považuje svoj pobyt za zbytočný. Po konflikte s psychopatickým  Sykesom sa rozhodne odísť, opustiť rodinu a žiť po svojom. O štyri roky neskôr žije Jared v New Yorku a živí sa ako novinár a spisovateľ. Rozhodne sa opísať svoje zážitky z dospievania v autobiografickej knihe. Ešte pred vydaním knihy a reportáže v Timesoch sa vyberie navštíviť rodičov, aby sa zmieril s otcom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (83)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Z LGBT námetu mám tento najradšej - dieťa rodičov, ktorí sa nedokážu zmieriť s jeho inou orientáciou. A tak nastúpi prevýchova... Snímok pekným a nenásilným spôsobom poukazuje na ľudskú obmedzenosť a neskonalú hlúposť. Stačilo iba pol minúty počúvať toho vedúceho terapeutickej skupiny a hneď bolo všetko jasné - pretočia sa panenky aj tristo krát, spadne sánka a zostane iba číry údiv nad tým, že bol práve prekonaný svetový rekord v tom, koľko tuposti sa do človeka zmestí. Strašný výplach... Čo sa týka hercov, najviac ma prekvapil Russell Crowe, z ktorého sa nám pomaly stáva ukážkový otcovský typ a dokonca má našliapnuté aj na prototyp perfektného deduška a Santa Clausa. A hral fantasticky, to treba nechať. Emotívnu stránku ešte príhodne umocnila perfektná hudobná stránka, ktorá sem veľmi zapasovala. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Mne  homosexuali vobec nevadia, fakt ne. Sak  to nie su moje telesne otvory a preto ani utocit nebudem, ne, ne. Kazatel ma syna, ten holduje zbuznelej homoromantike a tak dotycny vyrazil na kruciatu za jeho odbuznenie. Ja nikoho odbuznovat nebudem, lebo mne je jedno ked buzny pichaj buzny a za druhe som leniva kurva, ktorej sa proste nechce. Takto mne je jedno aj to ked si buzny skusaju vsetky telesne otvory. Kapku mam problem ked sa v pritomnosti mojej velactenej prdele zacinaju zjavovat ovalne a valcovite predmety - vtedy sa zo mna stava eserocka, spolocnost s rucenim obmedzenym, cize ludovo rucim za seba len obmedzene. Som pocul, ze homosexual sa boji prasata, lebo ze prasa zerie bukvice. Jo a aby som nezabudol : som funda kazdeho homosa, ktory sa odjebe do kozmu, bez prdele 50 % ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Necitlivá převýchova (normalizace) mladého homosexuála ve jménu Boha a rodiny (a viny za iluzorní hříchy) se v první polovině svou subtilní výpovědí skutečně zarývá do srdce a svědomí. Mnohem úspěšněji, než závěrečné doslovné melodrama sklouzávající ke kýči, které právě tak moc chce poukázat na onu nesprávnost a omezenost. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe sa mi často stáva, že úplnou náhodou natrafím na film s homosexuálnym podtónom a zistím to až pri pozeraní. Zas na druhú stranu si nepozerám trailery a nečítam obsahy pred zhliadnutím, tak si za to asi môžem sám. V podstate silný príbeh, ktorý má zásah aj do skutočnosti. Na jeho smolu vyrozprávaný nevýrazným hlavným hrdinom a režisérom ktorý sa do námetu nedokáže poriadne obuť a vyzúriť sa na fundamentalistoch, ktorý sú tak zaslepený svojou vierou že obetujú aj životy svojich blízkych len aby bolo bohu učinené zadosť. Ako ale hovorím silný príbeh uchopený zo zlého konca a tak sa stáva jeho vyprávanie nudným a všedným. 49% ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama