Reklama

Reklama

Nina

Trailer 1

Obsahy(1)

Nina má 12 rokov, jej rodičia sa rozvádzajú a svet, ktorý doteraz poznala, sa jej rozpadá pred očami. Otec a mama tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, ale akoby mysleli len na seba. Nina im nerozumie, cíti sa opustená a oklamaná – nie je už takmer nič, čomu by mohla veriť. Jedinou istotou v jej svete je plávanie – dáva jej pocit pokoja a opory a nahrádza všetko, čo jej doma chýba. Keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny ťah. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (47)

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Nina sa na naturalizmus skôr hrá než by vyznievala reálne, jej improvizované repliky znejú... no, improvizovane a skrz slabých, amatérskych hercov (okrem skvelého Roba Rotha) a vykonštruovaný scenár som mu nezožral ani sekundu. Keby sa film viac venoval zaujímavej postave otca, jeho problému milovať dcéru predstavujúcu výsledok nešťastného vzťahu, mohlo by z toho vypadnúť niečo moc zaujímavé. Takto je to iba ak povrchné a naivné. Čo je škoda lebo ide o veľmi nosnú tému. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ťažká sociálna dráma, ktorá nemusí mať ani tragický koniec na to, aby bola tragická sama o sebe.  Spočiatku som si myslel, že angažovanie Rotha do hlavnej roly nie je dobrý nápad. Má fantastický hlas, ale od vzhľadného herca má naozaj ďaleko, lepšie keď sa skrýva niekde v divadle a fetuje o dušu. Ale do tejto roly sa výborne hodil. Malý príspevok k tomu, ako rozvrátené rodiny ubližujú deťom. ()

Reklama

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Nakonec hodně silné, ale film si to u mě musel vynutit. Slovenský film je vůbec v tomto už nějaký čas o krok dál. Režie a styl vyprávění je zde pro mě naprosto fantastická záležitost, pro festivalově smýšlejícího diváka doslova slast, vše doprovázeno dokonale ladícím hudebním doprovodem. Nicméně celková síla příběhu trochu vázne, jednoduše napsáno, dopracovat se k takovéto katarzi to předchozí moc nestačí...ale dobrý, to zase jo. Bibiana úžasná, vzhledově velmi podobní rodiče nic moc, ale svou roli nakonec sehráli (scéna ve třídě s otcem nádherná) i matka dokázala přispět svým dílem do dramatu, které v závěru vtahuje diváka opravdu intenzivně. Velmi fandím podobným filmům...neveselým a přesto posilujícím. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lehotský ostáva svoj a zároveň sa elegantne vyhol žánrovému zaradeniu do sociálnej drámy tým, že hlavní protagonosti proste nie sú socky. Myslím, že väčšina Bratislavčanov socky nie sú, čím nechcem povedať, že sa máme všetci ako prasatá v žite, ale vďaka (minimálne v prípade matky) dostačujúcemu ekonomickému zabezpečeniu nám bude tento príbeh bližší. Relatívne chudobný sujet tu vlastne slúži na zloženie si omnoho bohatšej fabuly, pričom aké to bolo predtým a čo bude potom ostáva vo veľkej miere na diváckej predstavivosti. ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(141/2017) / Výborné vykreslenie depresívnej nálady hlavných postáv, maximálne využite hudobného motívu a Robo Roth. Tri hlavné pozitíva Niny. Film sa klasicky nevyhol pár dialógom, ktoré trošku trhali uši a chvíľam kedy príbeh trošku pokrivkával. Taká slovenská klasika. Ale pozitíva jednoducho prevažovali. Ako bonus pre mňa sa natáčalo v Bratislave a tá je pre potrebu stvárnenia pochmúrnej nálady absolútne vhodná ☺. Nadšený som bol zo záveru, ktorý mal silu a nič sa zbytočne nenaťahovalo a nevysvetlovalo ako to býva zvykom. (8/10) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (viac)

Reklama

Reklama