Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručíka Wesleyho Snipesa z policajného komisariátu v Los Angeles poveria, aby vyšetril vraždu mladej ženy v zasadacej sieni správnej rady istej japonskej spoločnosti. Nadviaže kontakt s tajomným detektívom Seanom Connerym, o ktorom sa hovorí, že ho riadia Japonci a vládne rozsiahlymi právomocami. Spoločne vytvoria zohraný tím. Čím väčšmi však prenikajú do prípadu záhadnej vraždy, tým väčšie odkrývajú tajomstvá... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)

Súvisiace novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Reklama

Reklama