Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručíka Wesleyho Snipesa z policajného komisariátu v Los Angeles poveria, aby vyšetril vraždu mladej ženy v zasadacej sieni správnej rady istej japonskej spoločnosti. Nadviaže kontakt s tajomným detektívom Seanom Connerym, o ktorom sa hovorí, že ho riadia Japonci a vládne rozsiahlymi právomocami. Spoločne vytvoria zohraný tím. Čím väčšmi však prenikajú do prípadu záhadnej vraždy, tým väčšie odkrývajú tajomstvá... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

tron 

všetky recenzie používateľa

Je to ako Crichtonova kniha: žiadny zázrak, ale solídne remeslo hej. Literárna predloha sa síce stala bestsellerom, ale bola obviňovaná z toho, že jej autor je príliš protijaponský. Filmári si to uvedomili a tak je príbeh na niektorých miestach upravený, čo síce bije do očí (na konci sa neprekvapivo ukáže, že najväčšou slizkou sviňou bol beloch) a je to možno nechcene smiešny ústupok, ale nemôžem povedať, že by mi vadil. Skôr ma rušilo pár trápnych komických vsuviek (jakuza v gete, golfový vozík) a akčná sekvencia na konci. Tvorcovia zrejme dospeli k záveru, že dvojhodinová kriminálka musí obsahovať akciu a tak jednu umiestnili na koniec. Čo síce nedáva zmysel, ale aspoň je sranda: 63-ročný Connery hádže Japoncov o stenu a Wesley Snipes to dal na Brucea Lee. Hoc kombinácia Connery/Snipes môže na prvý pohľad pôsobiť kuriózne, v skutočnosti sa k sebe prekvapivo hodia. Žiaľ, Snipesova rola oproti knihe rapídne zhlúpla a tu je to skôr nevycválaný kretén,  fakt škoda. Napriek tomu, že aj zvyšok kastingu je nabúchaný (Keitel, Buscemi, Mako, Wise, Carrere, Shaw, von Bargen, Tagawa), nikto nemá príležitosť podať strhujúci výkon. Divákov snímka síce neoslnila, ale meno Crichton v 9O. rokoch lákalo davy a hviezdny kasting a atraktívna japonsko-americká zápletka so sexuálnym motívom urobili svoje: inak dosť matná a miestami divná snímka s rozpočtom 35 miliónov dolárov na celom svete zarobila fajnových 107. Natáčanie sa každopádne nieslo v napätom duchu, rovnako tak post-produkcia, čo v tých dobách bolo typické pre filmy, v ktorých Connery nielen hral, ale ich aj produkoval. Nečudo, že režisér Kaufman si po Vychádzajúcom slnku najbližších 7 (!) rokov neškrtol. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Určitě dobrej nápad a celkem zajímavý vyšetřování, ale bohužel ve filmu je spousta nesrovnalostí a stupidit, který to strašně strhávaj. neprospěje tomu ani akční vložky Seana Conneryho a to i když nei zas tak strašně starej, ale tady je to tak špatně udělaný že vypadá jak kdyby mu bylo osmdesát a pak, když tam sejme několik čongů tak to vypadá spíš směšně než že udělal drsnej chvat, ve skále je to udělaný mnohem líp a jeho věk vůbec nevadí, fakt nevim co s nim tady provedli, aspoň to občas zachraňuje Wesley Snipes, ale že by se zrovna překonával to taky ne a herecky to taky neni ono a ldyž se tam konečně ukáže Tia Carrere a vypadá to, že by to mohla zachránit, tak tam skoro vůbec neni, což je hodně velká škoda. Určitě se to dalo udělat mnohem líp, přece jenom nápad nebyl tak špatnej ()

Reklama

Jeremiah 

všetky recenzie používateľa

Tento film velmi zvláštním způsobem rozkrývá a ukazuje odlišnost dvou civilizací - orientální a tzv. východní. Ukazuje jakým způsobem jdou obě za stejným cílem, tj. ziskem, jaké používají metody pro dosažení svého cíle, a kde je morální a lidská hranice. Musím říci, že srovnání nedopadá pro východ moc dobře. Jinak tento film však postrádá větší akčnost, lepší srozumitelnost a logiku. Celkově průměrné 3. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sean Connery bol aj producentom tohoto filmu a aj si zahral vo filme. Ako herec je Connery fajn /Goldfinger, Thunderball, Murder on the Orient Express/, ale ako producent je tunaka Connery za velku biedu, miestami az katastrofu. A to sa na filme plne podpisuje. Najlepsia scenka hned na zaciatku filmu, potom sa pribeh uz len dost sproste ovatoval, a z podpriemeru nevytiahli film Rising Sun ani mena ako Snipes, Keitel...... 35 % ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Neurážející ani neoslňující, dost věrná, byť ne tak ostrá adaptace Crichtonovy solidní detektivky, zajímavé krajně nelichotivým líčením japonských obchodních praktik a mentality. Spolehlivý Connery opakuje svou roli geniálního a charizmatického detektiva ze Jména růže, Snipes je za tupého Watsona a nemá co hrát, Keitel je za ještě tupějšího řadového poldu a do zbývajících rolí byla zrekrutována polovina známých asijských xichtů v Hollywoodu. Dobrá byla vtipná scéna, která v knize nebyla, kde Snipes vezme Conneryho do ghetta a tam nad ním má pro jednou navrch. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (13)

  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Súvisiace novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené