Reklama

Reklama

Pračlovek

  • Česko Pračlověk (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Animovaný film Pračlovek rozpráva príbeh z obdobia, kedy sa po našej krajine prechádzali prehistorické zvieratá. Hlavným hrdinom je neohrozený jaskynný muž Dug, ktorý sa so svojím najlepším štvornohým priateľom Čuňákom snaží uchrániť svoj domov a kmeň pred veľkou hrozbou. Na ich územie totiž prichádzajú pokrokoví ľudia z doby bronzovej, v čele s lordom Bafoňom a Dugovi, a jeho priateľom zostáva posledná šanca – bojovať o svoje územie vo futbale s tímom Real Bronzio. Dokáže Dug presvedčiť a vytrénovať desať nemotorných praľudí, vyhrať zápas a získať späť svoje územie? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (101)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Zatímco Dreamworks a Pixar mají pořád nápady pořád tak Aardmani se už vyšťavily a recyklují několikrát viděné. Filmu chybí vtip a i příběh za moc nestojí. 1 hvězda za film (všimněte si obchodu parodující Jurský Svět s názvem Jurasic Pork a Clinta Eastwooda) a 1 za obřího kačera více to nedostane ani omylem. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Při sledování Pračlověka jsem měl neustále pocit, že kolem srší naprosto nevyužitý potenciál, který v tomto prehistorickém dobrodružství (nejen) o počátcích fotbalu všudypřítomně dřímal. Vedle toho jsem postrádal jakoukoli vtipnou scénu, která by mě opravdu pobavila - ve většině případů šlo pouze o nedotažené náznaky. Ve výsledku tak šlo pro mě o celkem velké zklamání. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

To zklamání mi může málem srdce utrhnout, ale Nicku Parkovi se to tentokrát zkrátka nepodařilo. Poprvé a doufám, že naposledy. Pračlověk je na můj vkus především až podezřele příliš infantilní film, v němž nepříjemně velké množství humoru spočívá v tom, že sebou někdo praští, někdo někoho praští, někdo je úplně tupý, na někoho se vykálí gigantická pravěká masožravá kachna a tak podobně. Suverénně nejlepší postavou je praprase Čumák, které si chce celý film také začutat a hází výmluvnými pohledy všude kolem sebe, na paty mu šlape poštovní holub. Z plastelínových pralidí mě nezaujal takřka nikdo. Ne snad, že by ve filmu nebyly dobré fóry, jsou tam, nicméně doopravdy jsem se bavil až při závěrečném zápase, který tak krásně parodoval všechny možné fotbalové stereotypy. Na závěr bych se zmínil o českém znění, kterému tentokrát bohužel chybí jakákoliv jiskra. Takoví Piráti! měli v hlavních rolích Ivana Trojana a Elišku Balzerovou a byl to skvělý dabing, Pračlověk ale štěstí neměl a režie sehnala spíše nevýrazné hlasy a žádné překvapivé obsazení se nekoná. Škoda. ()

Eeve 

všetky recenzie používateľa

Futbalový predhistorický film, no čo k tomu dodať :) Odvážny pračlovek Dug sa so svojou tlupou pokúsi poraziť vo futbale majstrov doby bronzovej - Real Bronzio, aby získali späť svoj domov. Koniec uhádneme hneď na začiatku, preto sa tvorcovia v takýchto prípadoch majú zamerať hlavne na dej, pridať doňho čo najviac podarených žartov, zaujímavostí, proste niečo, čo vyváži tento nepríjemný fakt. Tu to zostalo ale len na priemernosti. Čo poteší, je samotné prevedenie - stop-motion sa predsa len v mainstreame až tak často nevidí. Bohužiaľ, jedným z nepríjemných aspektov tohto prevedenia je veliká nesympatickosť postáv už od začiatku - oni nielenže sa správajú ako imbecily, oni tak aj vyzerajú - potom si už len ťažko nachádzate sympatie a držíte im palce. Keď sme pri postavách - všetky boli absolútne čiernobiele, bez akýchkoľvek charakterových zaujímavostí - čo samozrejme pri výlučne detských "animákoch" je až žiadané, ale priznajme si, toto pre malé deti jednoducho nebolo. Žartov málo, väčšina obohraných, hoci sa tvorcovia snažili to okoreniť všakovakými blbostičkami (ľudožravý káčer, štekajúce prasa,...) - osobne ma zo všetkých najviac bavil Čumák a jeho scény :) Mňa osobne ani nezaujal hlavný futbalový námet, jelikož ho ani nemám rada :) Takže mi určite ušlo kopec futbalových narážiek a ftípkov, takže ľudia z fachu sa na tom zasmiali možno o trochu viac. Suma sumarum sa jedná o vcelku zaujímavo prevedený, ale po všetkých stránkach priemerný filmík, skôr pre väčšie deti a dospelých, ktorý neurazí, ani nenadchne. ()

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Režisér za sebou může mít klidně desítky kvalitních filmů, ale jeho talent, jeho skutečná velikost se pozná podle toho, že dokáže natočit zábavný film o fotbalu. A Nick Park to s Pračlověkem dokázal, i když s výhradami. Jak všichni dobře víme mimo jiné díky knize Fotbal, zábavná stará hra od Kevina Keegana, neexistuje na světě nudnější sport než právě kopaná. Pračlověk se naštěstí nebojí si z ní mile utahovat, takže tu dojde na vtípky spojené jak s hráči, mnohdy pořádnými primadonami (svým vzhledem/chováním mají zřejmě do určité míry čerpat z reálných fotbalistů, ale nepoznal jsem pochopitelně nikoho), tak i s fotbalovými nešvary, jako je například simulování. Kromě toho se divák samozřejmě dočká i tradiční dávky britského humoru, který se však v českém dabingu (jinak mimořádně vydařeném) občas nepříjemně vytrácí. Naštěstí ale naše verze poskytuje dostatečnou náhradu v podobě kreativních vtípků na místech, kde se původně zřejmě vůbec nevyskytovaly nebo se dost lišily. Ale to si ověřím až při další projekci v původním znění, protože ačkoli Pračlověk nemá tolik památných momentů ani takový tah na branku jako Nickovy starší filmy, i díky řadě drobných fórků v druhém plánu obrazu a nápadité obrazové kompozici stojí za to vidět ho víckrát. 75% ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (7)

  • Každý člen týmu navrhl ve městě dům, který se ve filmu objeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama