Reklama

Reklama

Čo sme komu zase urobili

  • Česko Co jsme komu zase udělali? (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (181)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Film režiséra Philippeho de Chauverona z roku 2019 je priamym pokračovaním snímky Qu'est-ce qu'on a fait au bon Dieu?, ktorá uzrela svetlo sveta päť rokov predtým. Príbeh sa znovu zameriava na manželskú dvojicu Verneuilovcov (Christian Clavier a Chantal Lauby), ktorých štyri dcéry sa vydali za mužov rôznych pôvodov. Z pohľadu námetu sa toho v pokračovaní príliš veľa nemení. Opäť dominuje pohľad na modernú francúzsku spoločnosť, spolunažívanie rozdielnych rás, vierovyznaní a národností, ktoré je s humorom konfrontované s predsudkami a konzervativizmom, reprezentovaným práve spomenutou manželskou dvojicou. Gro príbehu je síce tentokrát vystavané na tom, že dcéry Verneuilovcov chcú so svojimi partnermi opustiť Francúzsko, pričom oni sa im v tom snažia zabrániť ukazovaním všetkého skvelého v krajine, čo opúšťajú, ale dominantný zostáva najmä prvok uvedenej konfrontácie. Humor, ktorého tu v porovnaní s prvou časťou nie na oko ani viac ani menej, dokáže diváka niekoľkokrát úprimne pobaviť. Výborné sú napríklad scény s afganským utečencom Arashom (Hedi Bouchenafa) či z čínskej ambasády. Z pohľadu celkovej originality toho však toto pokračovanie príliš veľa nového neprináša. Dá sa povedať, že prakticky nič. Paradoxne to však na jednu stranu nevadí, na tú druhú nemôže mať divák veľké očakávania. Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? sa dá do istej miery označiť za film, ktorý sa snaží "vydojiť" z popularity svojho predchodcu čo možno najviac. Ak na tom však v tomto prípade nie je ani lepšie ani horšie humor - základný stavebný kameň tejto aj iných komédií - nemôže na tom byť lepšie ani horšie ani film čoby celok. A veruže nie je. O de Chauveronovom pokračovaní možno povedať, že je príjemným priemerom s viacerými skutočne zábavnými momentami. Moderná komédia vkusne "rýpajúca" do súdobej (2019) francúzskej spoločnosti a mentality. ()

tomik99 

všetky recenzie používateľa

Pokračování, které většina lidí považuje za mnohem slabší a nepovedené. Já to tak úplně nevidím a řadím ho tak srovnatelně s prvním dílem. Malinko se karta obrátila. Již se nedělá sranda z migrantů, ale naopak se haní Francie, jejich politika a obecně určité rozhodnutí v minulosti, které celou zemi značně potápějí. Film tak v tomto ohledu nese určité poselství, kterého si nemusí každý na první dobrou všimnout. Již nejde o zemi zaslíbenou, jak to například mohlo být před několika lety. Vtipů ale rozhodně ubylo a již se nepopadáte za břicho. Není to ale vyloženě špatný film. ()

Reklama

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Ti, co chtějí kritizovat, nemusí hledat jehlu v kupce sena, neboť se jim zabodne do těla hned, jak dosednou. Gagy z jedničky se opakují, situace se opakují a dokonce i postavy jsou stejné! Ale já se těšila, že se zasměju a zasmála jsem se, chtěla jsem vidět tu povedenou rodinku, co si mě tak získala v jedničce, a viděla jsem ji, a vlastně jsem si chtěla první díl zopakovat v trochu jiném kabátku, a i toho se mi dostalo. Ne moc často, ale občas je sci-fi-end plný všeobjímající lásky a optimismu pro mé cynické já příjemným povyražením. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Co jsme komu udělali 2. Moc dobrá komedie, která navazuje na výtečnou jedničku o nic horší dvojkou. Celý film se vyznačuje brutálně rychlými dialogy, kterým ani v češtině občas není rozumět, občas je kadence tatatatata a někdy i rychlejší, ale český dabing je výtečný s báječným hlasem Donutila s Balzerovou. Občas jakoby filmu docházel rytmus, ale v té chvíli přijde úžasná scéna s dobrým vtípkem nebo hláškou. Tohle se skutečně povedlo. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Toto už je preslniečkované dokonca aj na mňa. "Ideme chlapcov presvedčiť, že Francúzsko je najlepšie miesto na svete, tak si polovicu jeho obyvateľstva zaplatíme ako komparz." Ešte k tomu sa to strašne vlečie a dynamika z "jednotky" sa vytratí asi po 20 minútach. Čo sa musí nechať je, že snáď všetci herci bez výnimky sú super sympaťáci. Uvidíme, čo ukáže trojka (ktorá zákonite musí prísť...). ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama