Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v trýznivých dňoch, ktoré nasledovali po udalostiach 11. septembra 2001. Americká špeciálna jednotka na čele s kapitánom Mitchom Nelsonom (Chris Hemsworth) je prvá, ktorú vyslali do Afganistanu na veľmi nebezpečnú misiu. V drsných horách musia vyhľadať veliteľa Severnej Aliancie, generála Dostuma (Navid Negahban), a presvedčiť ho, aby sa k nim pripojil v nebezpečnom boji proti spoločnému nepriateľovi – Talibanu a jeho spojencom z Al-Káidy. Okrem prekonávania vzájomnej nedôvery a kultúrnych rozdielov musia Američania, zvyknutí na moderný spôsob boja, prijať prastarú stratégiu vojny na koňoch. Napriek tejto rozpačitej aliancii musia noví spojenci čeliť tvrdej prevahe neľútostného nepriateľa, ktorý neberie zajatcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (234)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film o jednom družstve amíkov pod vedeník Thora, ktorí idú do Afgánu strieľať Talibancov. Samozrejme za masívnej podpory miestneho kmeňa severnej aliancie a.k.a. veľa mužov s AK-čkami. Celé je to podľa skutočnej udalosti a hlavne je to aj relatívne pozeratelné. Samozrejme, Thor počas celeho filmu prebije len raz a talibanci sa nevedia trafiť do par metrov od nich stojacich nepriateľov. Film je ale postavený na informatívnom úvode, kde sa spoznáme s tímom, zistíme, aké majú zázemie a čo ich poháňa. Následne presun na miesto určenia, prvotné konflikty a privolavanie leteckej bombovej podpory na určené ciele. Druhá hodina si už ale ide svoje. Je to vlastne jedna kontinuálna akčná scéna, plná streľby, koní, tankov, sovietskych raketometov a zbiesilých útokov. Nebolo to natočene prehnane a pritom z toho bolo cítiť tú špinavosť a atmosféru. Za mňa solídne 3 z 5 ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Příběh hodný velkého plátna. Filmařsky také slušně zvládnuto. Ále ten americký patriotismus a macho chování zde zvládnuty nejsou (a to se jich jinde většinou zastávám). Kdyby mi dnes Walker Texas ranger nepřipomněl svou stupidností některé bojové scény, a kdybych film nadále vyzdvihoval hlavně kvůli skutečnému příběhu, dal bych 4 hvězdičky. Střízlivě je ale o třídu lepší 13 hodin tajných vojáků. ()

Reklama

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Je to samozřejmě především tribut té vojenské operaci a chlapíkům, kteří tam byli. Taky musí divákům osvětlit situaci v Afghánistánu, motivy činů a jejich důsledky. Koneckonců tahle válka americký rozpočet velice velice zatížila a poplatník má právo znát kam jeho peníze jdou. Jako film hodnotím jako typický akčňák s notnou dávkou patosu, ale poctivě vypravený a natočený. Bavil jsem se dobře a asi o ničem jiném to být nemělo. 75% ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Tentokráte naprosto nechápu tohle nízké hodnocení. Bál jsem se , že to bude podobná slátanina jak slavný "Na život a na smrt" kde supermani z SEALS skákali ze 100metrových skal jako by to byla banda Deadpoolů. A to má hodnocení 75% . Tohle má lehce přes 60% a jediná pochybná (těžko uvěřitelná) scéna je útok na koních proti přesile . Asi mnohým z vás chyběli ty nesmyslné hovadiny aby jste mohli hodnotit výše. Za mě ale jasných 78% ()

ivan_drago 

všetky recenzie používateľa

...slušná náborovka... hlášky o národní hrdosti a patriotismus se opakují s pravidelností mesntruačního cyklu nezletilé asiatky a osazenstvo je vybrábo více než sympatické... i ti "hodní afgánci" jsou o poznání sympatičtější než talibán s tím jejich "Džafarem"... a v neposlední řadě - cool guys dont look at explosions... ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)
  • Film je založen na ne-fiktivní knize Douga Stantona „Vojáci na koních“, která vypráví o akcích CIA v Afganistánu. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama