Reklama

Reklama

V centre Madridu vypukne panika po tom, čo rušnou ulicou zahrmí výstrel a mŕtve telo neznámeho chlapíka sa zrúti na chladnú dlažbu. V okamihu sa ulice vyprázdnia a centrom zavládne hrobové ticho. Niekoľko vzájomne neznámych ľudí sa práve v tejto chvíli ocitne v bare, kde ostanú izolovaní od vonkajšieho sveta. Miestny umývač okien sa pokúsi dostať von k mŕtvemu chlapovi, ale končí s prestrelenou hlavou. Kým' sa zvyšných osem uväznených civilistov snaží márne zistiť, aký bude ich další osud v tejto hrôzu naháňajúcej situácii, všimne si niekto, že obe mŕtve telá zrazu záhadne zmizli a s nimi i stopy po krvi. Nik nevie, čo sa stalo. Ide o teroristický útok alebo tajný experiment vlády? (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (58)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Španielský žánrový mix nakrútený tak pôsobivo ako to vedia len oni. 1 uzavretý bar, bežné postavy dané do situácie kedy ide o život a naplno sa prejaví ich charakter, atmosféra paranoje, strachu, neistoty, trocha konšpirácie, trocha humoru, trocha krvi. A celé to funguje bez väčších ťažkostí, diváka vťahuje do deja a v pomerne slušnom tempe až do zaujímavého konca nepustí. Symatická Blanca Suarez bola už len bonusom. 75% a 4*, do tohto Baru sa ešte určite niekedy vrátim. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Do madridského baru za mnou přišly paranoia a podezíravost, úzkým kanálovým otvorem se protáhl černý humor a aby toho nebylo málo, Blanička Suárez se svlékla do spodního prádla a polila rostlinným olejem, nicméně i přes tyto benefity to na nějakou další návštěvu nevidím. Musely by se nalévat podstatně originálnější cloumáky, hosté by museli být na úrovní toho somráka s biblickými citacemi a permanentkou do fitka a hlavně, když z podniku vylezu, neměl bych mít pocit, že jsem v něm vůbec nebyl.. ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Spoilery⚪Hnusný nažltlý color grading, ktorý z duše neznášam (ani nie v tom zlom slova zmysle) len krásne dopĺňa atmosféru tohto filmu.⚪Všetko a všetci sú nechutní a zlí. A áno, mohlo by to fungovať ako akási kritika spoločnosti, no jednak sami vidíme, že aj v ťažkých situáciách sa nájdu ľudia, ktorí chcú pomôcť, čiže nikdy to nie je 100% zlých ľudí na 0% tých dobrých (čo film presne takto prezentuje, keďže v podstate všetky postavy sú neľúbivé a sami za seba) a jednak celá premisa ,,choroby" a toho, ako sa s ňou vláda vyrovnáva je natoľko fatalistická, až je blbá.⚪To, že sa uzavrie iba časť mesta, aj keď sa skoro akákoľvek choroba prenáša aj vzduchom, kvapôčkami atď. je prvý nezmysel, ktorý stíha ďalší a ďalší (to, že postava prejde niekoľko kanalizácií a vyjde akoby nič v inej časti mesta, nikto si na nej nič nevšimne a ona si pokojne odkráča je tiež skvost, rovnako to, prečo postavy ihneď po zistení, že v podlahe je diera na kanalizáciu túto dieru nezväčšovali tak, ako v závere).⚪To, že ako akýsi deus ex machina je tu použitý klasický archetyp psychopata-fanatika, ktorý zabíja z vyšinutosti je čerešnička. Vlastne nie je veľmi o čom hovoriť. Premisou skôr klasické, aj keď prvé minúty záujmú, záver neprináša nič prekvapivé.⚪ ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Hodně ulítlá a vizuálně parádně natočená černočerná komedie. Popisek "thriller" je zcela mimo. Přesně ten typ filmů, který by se dal zmáknout i bez titulků a vše by se dalo pochopit. Španělé zase svérázně zabodovali a i když se hned zpočátku ukázalo, že se ani vteřina filmu nedá brát vážně, bylo to hezké zrcadlo dnešní sobecké doby. ()

WinstonS 

všetky recenzie používateľa

Podepisuji komentář nejmenovaného uživatele z rakouské metropole, který jinak filmům samozřejmě vůbec nerozumí :-) potenciál byl značně větší než výsledek, dost nelogických momentů, ale coby ukrácení večera ok. A když se na scéně objevila Blanca Suaréz ve spodním prádle, rázem šlo (nejen) celkové hodnocení nahoru :-) ()

Galéria (40)

Reklama

Reklama