Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Možná trošku zbytečně dlouhá oddechovka na dobrou noc... ;-) . . . Žel bohu však krom Harlinovy žánrově dobře odvedené rutinně akční práce nic víc... Tak ještě že je ta neděle a blíží se půlnoc. A ani nemusej bejt vánoce... - - - - - (Poprvé viděno před lety na velkém plátně, v repríze oddechnuto 22.3.2009 na tv Prima, komentář zde dobře mnohý - 22.3.2009) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin má už s akciou, snehom a vlastne aj Vianocami bohaté skúsenosti, čo tu naplno zúžitkoval, na scenári sa podieľal samotný Shane Black, ktorému to ide rovnako dobre so zaujímavými akčnými pármi a vznikol z toho jeden z najlepších akčných filmov nielen druhej polovice deväťdesiatych rokov a pre mňa aj najlepší akčný film so ženskou hlavnou hrdinkou. Zápletka o žene, ktorá stratila pamäť a tak si nepamätá nič zo svojej minulosti, ale postupne ju odkrýva a uvedomuje si, že bola špičkovou vládnou agentkou a zabijakom ešte v tomto období nebola až tak používaná, ako v nasledujúcich rokoch a tak to pôsobilo aj trochu originálne. Prvá polovica sa očakávane nesie v takom pokojnejšom štýle, kedy je prvoradý dej a nejaké tie zvraty, ktoré ale aj tak moc neprekvapia, keďže všetko má očakávane podporiť nasledujúce dynamickejšie dianie, ale aj tak sa na to pozerá veľmi dobre a akcia je ideálne postupne dávkovaná. Ale v druhej polovici, kedy sa už všetko vyjasní ide úroveň filmu ešte podstatne vyššie, celý ten nápad s fingovaným teroristickým útokom sa mi veľmi páči a zápletku to príjemne osvieži, no a hlavná hrdinka konečne radikálne zmení svoj imidž z obyčajnej ženy na takmer dokonalého zabijaka a už ide po všetkých, ktorí ju chceli dostať a to všetko vo výbornom žánrovom prevedení, kedy jedna vydarená situácia strieda druhú. Po akčnej stránke si tu nemôžem sťažovať, je perfektne natočená, rozmanitá, v skvelo zvolených lokáciách a aj slušne drsná, toto sú jednoducho deväťdesiate roky v plnej sile. A navyše po celý čas ich štýl a úroveň len graduje, takže z tých najkomornejších sekvencií sa postupne stáva čoraz veľkolepejšia udalosť. Ako vo väčšine filmoch tohto typu, súboje sú až na poslednom mieste, takže ich je málo a ani kvalitou moc neoslnia, ale s tým nemám problém, nemusia byť všade najdôležitejšie, inak všetky tie prestrelky, naháňačky a explózie sú výborné. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, skvelé finále na moste s kamiónom s vrtuľníkom, ktoré tu vytvárajú zaujímavú kulisu, celá čas v zločineckom sídle, štýlová streľba na korčuliach, mňa tu akcia veľmi bavila. Obsadeniu tiež nemám čo vytknúť, Geena Davis to zvládla až prekvapivo dobre, nielen slušnú mamičku z prvej polovice, ale hlavne toho štýlového zabijaka z druhej, kedy z nej ide rešpekt, dopĺňa ju výborný Samuel L. Jackson, pričom tie ich dialógy a hlášky je radosť počúvať, toto vie Shane Black perfektne. K tomu až prekvapivo vydarený záporák Craig Bierko, ktorého si pritom pamätám z úplne iných úloh, ale toto mu skvelo sadlo a plno zaujímavých vedľajších postáv, ako Brian Cox, David Morse alebo aj rodina hlavnej hrdinky. Takže priznám sa, že ma dosť prekvapuje, že sa práve Dlhý bozk na dobrú noc nestal kultovou klasikou, podľa mňa je podstatne lepší, než väčšina podobných a slávnejších filmov. Ale to je teraz jedno, ja si to užívam pri každom pozeraní a nebolo ich teda málo. A keby bol celý film ako druhá polovica, plné hodnotenie by bolo samozrejmosťou. 83% ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Harlinovi v polovici 90. rokov šťastie neprialo. Po komerčnej stránke neuspel nielen jeho fascinujúci OSTROV HRDLOREZOV, ale aj tento opäť vydarený snímok. Ultravydarený. Ohromujúca akcia, geniálne hlášky, Geena Davis a Sam Jackson ako dvaja parťáci ala hrom a blesk, réžia, ktorá nieje bordelovo klipovite zostrihaná a tá pravá cool atmosféra. Rozhodne si tento akčný klenot svoj neúspech nezaslúžil. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pre väcsinu ludi su kultovymi filmami podla scenara Shane Blacka buď Last Boy Scout alebo Lethal Weapon. Mna tieto filmy nezaujali a skutocnym a jedinym kultovym Blackovym filmom je pre mna prave Long Kiss Goodnight. Uz samotna zapletka je sakra zaujimava. Holt je to taka zenska verzia Bournea. K tomu spickove hlasky a hlavne aj dostatok perfektnej akcie v starom dobrom prehladnom a brutalnom style. Niekomu mozno bude pripadat, ze v prvej polovici, ktora sa sustredi na prerod hlavnej postavy, mohlo byt akcie viac. Ale mne to nevadi. Aspon bol prerod hlavnej hrdinky uveritelnejsi a pôsobivejsi. Rozhodne sa u mna nuda nedostavila ani na chvilu. Pochvalit musim aj casting. Geena Davis zvladla svoju nelahku ulohu na jednotku. Samuel L. Jackson je zabavny ako vzdy a najviac ma udivuje pre mna neznamy Craig Bierko, ktory je spickovy sarkasticky zaporak. Vysledkom je spickovy akcniak, ktory vo svojej dobe trochu zapadol, ale kedze sa dnes uz taketo filmy netocia, tak ho snad konecne fanusikovia klasickych akcniakov ocenia. 8/10 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin ako reziser mi cosi hovori, tusim ma na konte Die Hard 2 a Cliffhangera so Stallonem. No ale tymto scenaristicky roztatarenym filmom si teda celosvetovu slavu a la Orson Welles/Hitchcock rozhodne nevybuduje. V pribehu sa spomina amnezia a ma aj par akcnych vsuviek, ktore potesia. Cele to vsak nijako nevystupuje z priemeru, aj ked Samuel L. Jackson a Geena Davis sa snazia. 65 % ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Píseň Deana Martina "Let it snow, let it snow, let it snow", kterou v tomto filmu slyšíme ze Samanthina autorádia, použil režisér také v závěrečných titulcích jeho Smrtonosné pasti 2. (POMO)
  • Jednou z původně plánovaných lokací pro natáčení byl 100 let starý dům v kanadském městě Muskoka (stát Ontario). Při natáčení ovšem shořel. Obviňováni byli filmaři, že jej podpálili teplem z filmových reflektorů, ale nakonec nebylo toto obvinění prokázáno dostatečnými důkazy. Scéna sa přetáčela v jiném domě ve městě Colingwood, taktéž v kanadském Ontariu a shořelý dům v Muskotu byl později zrekonstruován. (POMO)
  • Vo videu vidíme, že predvoľba pre Niagarské vodopády je 315. Skutočná predvoľba je 716. O tom, že ide o inú lokalitu svedčí aj fakt, že v skutočnosti neexistujú žiadne kopce vedľa mostov vedúcich k Niagarským vodopádom, ako je to znázornené vo filme. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama