Reklama

Reklama

Šibenice

  • Česko Šibenice (viac)
Trailer 2

20 rokov po strašnej nehode počas školských hier sa študenti v pomýlenej snahe rozhodnú uctiť si túto tragédiu - ale čoskoro zistia, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji. (Continental film)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (111)

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Found footage subžánr je už vyzobanej jak slunečnice. Respektive, čím více epigonů se na něm snaží přiživit, tím více klesá jejich invence a snaha přijít s něčím, byť jen trochu neokoukaným. Kolem Šibenice se dělal celkem humbuk a film byl očekáván s velkými nadějemi, ale bohužel je to zřejmě to nejnudnější, co současná přehlídka hand cam pokusů vůbec nabízí. Doporučuju vyhnout se. ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Nevyšlo to úplně špatně, abych pravdu řekl, ale tohle je prostě problém found footage. Všechno je to prakticky stejný, průměrný a na jedno brdo. Ale to je jen můj názor, vzhledem k tomu, že jsem dal Blair Witch dvě hvězdičky a tomuhle tři, má většina asi názor jiný. Ale tohle bylo tak nějak to samé, pár lekaček, které aspoň fungovaly a pak jen běhají ve tmě a polotmě sem a tam, dokud nechcípnou. Dost však musím pochválit prostředí, v životě by mě nenapadlo, že škola bude vypadat takhle strašidelně, ale mohli to využít víc a rozhodně měli ukazovat smrti postavy!!! Jedna z nejzásadnějších chyb většiny found footage. Ufff. Ještě, že tam zase někdo nenapsal "BASED ON TRUE EVENTS," bych to asi vypnul už na začátku. ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

První hodina - brutální nuda. Ne, fakt, celou první hodinu je jen jedna zajímá věc - na found footage je tady celkem uvěřitelná kamera (a konečně někoho napadlo udělat to, že by se kamera vybila!). Jinak ale nefunguje nic - napětí nikde, postavy na zabití, lekačky úplně předvídatelné a trapné... A o nějaké atmosféře ani nemůžu snad ani psát... Nelogičností jak smetí (proč nešli zničit okno? ta ve škole jsou normálně...). Pak se ale stane zásadní zvrat, ti nejblbější skapou a začnou se dít celkem zajímavé věci + pár originálních prvků (snad v žádném found footage, ba ani v hororu jsem neviděl, že by se někdo dostal ven, ale vrátil se dovnitř a tady to bylo celkem uvěřitelně vymyšlené). No a tak se dostaneme k závěru, SPOILER kde se hlavní postava zachová jako kokot a hned skape KONEC SPOILERU. Rozuzlení není bůhvíjak dokonalé, ale celkem postačí. Ale nelogičnosti nás neopouští, třeba proč z toho pódia nezdrhne pryč nebo ta klasická u found footage - proč tu zkurvenou kameru nezahodí... Upřímně, je to neskutečně nudné a místy i trapné, ale pár zajímavých prvků + závěr tomu získali jednu hvězdičku. A upřímně, byl to lepší zážitek, jak ta megasra*ka Skryté zlo... ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Zklamání roku? Šibenice bude rozhodně horký kandidát. Nic extra jsem nečekal, ale že by to bylo takhle špatný a na palici, to už fakt ne. Hrozní herci, hlavně Reese Mishler, jako by vůbec neuměl hrát, nebo to bylo naschvál? Dost nerealistický FF se špatným příběhem a spíš mi to bylo k smíchu, než abych se bál... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

29.10.1993 prišiel o život počas premiéry školského predstavenia jeden zo študentov. Daná, neočakávaná tragédia navždy zmenila vnímanie teenegerov na dobrovoľné divadlo. Po viac ako 20 rokoch podniká miestny učiteľ s niekoľkými žiakmi obdobné vystúpenie, vďaka ktorému si chce uctiť pamiatku zosnulého. Večer pred vystúpením trojica kamarátov vstupuje do školy cez nezabezpečené dvere aby zničením kulís zastavila školský projekt. Keď sa však v určitom momente rozhodnú budovu opustiť, dvere sú uzamknuté. Bez ohľadu nato do akej situácie so dostávajú, svoje osudy už viac nemajú vo svojich rukách. Pomstychtivý duch chlapca, ktorý je uväznený v útrobách školy chystá pomstu v ktorej budú oni samotní hrať hlavné úlohy. Ja osobne som veľký fanúšik "F.F.", takže keď si rapídne, s veľkým odhodlaním a úsilím odmyslím to primitívne správanie postáv, nebola to až taká katastrofa, ako som sa pôvodne domnieval. Samozrejme, "Gallows" svojou silou nie je kvalitatívne porovnateľný s inými, jeho podobnými kúskami, no ozaj som to čakal omnoho omnoho horšie. Keby sa tvorcovia nerozhodli pre pasáž s tým melodramatickým záverom (aj keď ho chápem), mohol som pár percent prihodiť. No a čo sa týka užívateľov, ktorý namiesto filmu hodnotili subžáner ako taký, nech sa pojebú do riti. Keď raz nemám rád hudobné dokumenty, tak na ne nečumím - 45% ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (6)

  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj režisér Chris Lofing, a to žiaka v pirátskom klobúku, ktorého učiteľ napomína v ôsmej minúte filmu. (BoredKid)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)

Reklama

Reklama