Reklama

Reklama

Keď Thomas a jeho kamaráti dokázali uniknúť z vražedného labyrintu, dúfali, že sa opäť vrátia k svojim starým životom. Nemohli sa však viac mýliť. Miesto slobody ich čakal len postup do druhej fázy skúšok, ktoré pripravila organizácia Z.L.S.N. Pre Thomasa a jeho kamarátov tak behanie ani zďaleka nekončí. Ich ďalší útek ich zavedie na Spálenisko, najviac vysušenú časť planéty plnú nepredstaviteľných prekážok. Slnečné erupcie vysušili Zem na popol a premenili ju na púšť. Svetové vlády sa zrútili a s nimi aj právo. Rozpadajúcimi sa troskami miest teraz blúdia takzvaní ,,raplovia", ľudia pokrytí hnisajúcimi ranami, ktorých nákazlivý vírus dohnal za hranicu príčetnosti. Thomas a jeho priatelia musia rýchlo nájsť bezpečné útočisko a organizácia Z.L.S.N. sa stará hlavne o to, aby ich šance na prežitie boli minimálne. Oni sa však dokážu spojiť s bojovníkmi odporu, zasiahnuť vrchné velenie Z.L.S.N a odhaliť tak ďalšie šokujúce plány, ktoré si pre nich spoločnosť prichystala. Thomasa čaká tvrdá skúška ohňom. Skutočne sa niekde v jeho hlave skrýva tajomstvo, ktoré ich zachráni? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (648)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $61miliónovTržby USA $81,697,192Tržby Celosvetovo $312,325,103Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,799,205 Tržby za predaj DVD v USA $12,718,067 ║ za ten skromnejší rozpočet je tam v rámci výpravnosti a post-apo atmosféry na čo pozerať, aj keď výsadok s dvomi helikoptérami na väčšiu bandu vzbúrencov moc nadšenia a veľkoleposti nepriniesol, dejovo to už je horšie lebo tieto mládežnícke filmy(Hunger games, Insurgent a iné ešte menej nevydarené počiny) sú už na jedno kopyto a schematicky musíme sledovať stále podobne suché obdobné scény, dokonca mixnuté opäť z Matrixom, hlavne keď sú ľudia napichaný na hadičky ako pokusný králici a ešte keď sa k tomu na vrch dajú zombíci, tak to má už iné spektrum útrumu prekombinovania, priemer všedný /videl v kine: 60%/ ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

V rámci "young adoult" se jedná bezesporu o to lepší. Divák sice nesmí moc přemýšlet o tom, jak vlastně celý svět funguje a že to ve skutečnosti nedává moc smysl, režisér Wes Ball však především svou šikovností dokázal všechny dějové nedostatky zakrýt. Díky výborně natočeným scénám, rychlému tempu, parádní hudbě, sympatických a dobře zahraných postav se nudit nestihnete. Řemeslné kvality tady jasně převyšují kvality příběhové (ten ve své podstatě nenabízí prakticky nic), ale to ještě neznamená, že se nemůžete bavit. Navíc zde není čas na romantiku a nemusíte se dívat, jak si vypracovaní modelové sundávají trička, to je něco, co se v tomto žánru vždy cení. Na třetí díl jsem zvědavá, velká pochvala tvůrcům, že se rozhodli závěrečný díl nerozdělit na více části. ()

Reklama

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Skvělé pokračování Labyrintu, ve kterém už naši hrdinové zjišťují, co se odehrává za hradbami Labyrintu, jaký je ve skutečnosti svět a co za úmysly má Zlosyn. Celý film je velmi napínavý, postupně odhalujeme další a další střípky, zažijeme spoustu akce a film doplňuje povedený soundtrack od Johna Paesana. Těším se na další díl, který završí celou trilogii. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prvni dil byl vicemene celej v labyrintu, druhej je pro zmenu skoro celej v zniceny krajine, takze fajn zmena, jakkoliv me prvni dil bavil, cumet po druhy na stejny prostredi by me asi nebralo. Pribehove opet vicemene naprosty prazdno, vyuzivaj se tu vsechny klasicky parametry zanru, vetsina hercu je banda nesympatickejch dementu, ale vse to vynahrazuje skvela vizualni stranka a opet perfektne natocena akce. Navic neni ani nouze o hororovy sceny, ktery jsou na tom jeste o nekolik urovni lip nez v prvnim dile. Rovnez se tu zacne trochu osvetlovat pribeh, kdo je kdo a o co jde, coz sice neni nic objevnyho, ale dokaze to nalakat na treti dil, takze za me porad spokojenost, i kdyz bych si to asi doved predstavit kratsi o pul hodky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ten chalan je fakt bystrý. To je mozog celej operácie?“ O dosť slabšie, než jednotka. Na tej sa mi páčili kulisy tajuplného, gigantického labyrintu, jeho desivých obyvateľov, fajn kasting a v neposlednom rade zamotaný scenár s množstvom otázok. Bohužiaľ, akonáhle sa na ne v jednotke a v dvojke začalo odpovedať, išla podstatná časť dovtedy pôsobivej atmosféry dočerta a zostala tínedžerská limonáda. Dvojka je síce pokračovaním Labyrintu, ale o žiadny labyrint v nej nejde (!). Ani "nové" kulisy zničeného sveta síce nie sú na zahodenie, ale zombies (alebo čo to je) sú stvárnené dosť nezaujímavo. Navyše, stopáž oproti jednotke brutálne napučala, čo je škoda, pretože ten scenár na vyše dvojhodinovú dĺžku proste nemá. Mladí herci sú stále relatívne sympatickí, ale mnohí z nich už nemajú taký veľký priestor, ako v jednotke a skôr, než plnohodnotné postavy, pripomínajú figúrky na šachovnici. Podľa pravidiel dvojok sa objavujú nové záhady, nové lokácie a nové postavy (mňa potešil spoľahlivý miláčik Barry Pepper), ale skrátka všetko z toho mi príde o minimálne 20% slabšie, ako v prvej časti. K tomu nejaké to vykrádanie (Bayovho Ostrova, Romerovej Krajiny mŕtvych...) a otvorený koniec. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 81,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 312,3 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)

Súvisiace novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (viac)

Reklama

Reklama