Reklama

Reklama

VOD (1)

23. marca 1985 spáchalo štyridsať sedem členov sekty "Church of Heaven's Veil" mäsovú samovraždu. Okrem seba otrávili smrteľnou drogou vytvorenou samotným lídrom Jimim Jacobsom i všetkých svojich potomkov. Teda až na jedno dieťa, malé dievčatko menom Sarah Hope. Tá sa po 25 rokoch nočných môr, ktoré ju neustále celý život prenasledujú, rozhodne v doprovode menšieho televízneho štábu dané miesto navštíviť, aby sa raz a navždy vysporiadala s minulosťou. Niekedy je to však náročnejšie, než by si bol človek pomyslel. V jednom zo starších opustených domov členovia štábu nachádzajú množstvo videonahrávok, ktoré ozrejmujú skutočné dôvody úmrtia všetkých členov sekty... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (66)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zmeniť pár detailov, odstrániť tie do očí bijúce nelogickosti, celé to pozeranie videa zmeniť - ideálne vyhodiť a natočiť inak, preobsadiť Janeovu postavu, a tak. Viem, asi z toho chcem zas úplne iný film, ale keď ten potenciál bol fakt mocný. Úplne záverečná scéna mohla byť až nechutne démonická. Chata mohla byť odporne strašidelná. The Veil mohol byť perfektný horor. Ale bavil som sa aj tak; hviezda navrch za nápady. Nazvime ju: guilty pleasure ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

VEILebnosti, jdu blejt! Lacná, otrepaná, c-éčková ducharina ako z príručky „Ako netočiť horor“. Nestrašidelné, bez akejkoľvek atmosféry, celé to nedáva žiaden zmysel a celkovo absolútne nefunkčné ako horor, totálne zbytočné ako film, neskutočne nudné a ešte to niekto prehnal aj s tým kamerovým filtrom a tak aj na pohľad odporné. Tu skutočne ani nie je čo pochváliť, akurát nerozumiem čo tu robí pár známejších hereckých mien (Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane). I keď v prípade toho Thomasa Janea k tomu radšej ani nemuselo dôjsť. To je tak cez čiaru napísaná a zahraná postava, že hraničí s paródiou a nechápem ako to niekto čoby len na sekundu mohol myslieť v tomto, ehm, horore vážne. To nám ten hororový rok 2016 začína ... toto nie je hodné snáď ani ako direct-to-video/VOD snímok. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Od doby co si Džesika vzala Davida Silvera už to není taková palba jak bejvala. Bejvávalo líp, ale nutno říct, že je pořád dostatečně sjízdná. Pod mohutným lesním Veilem se skrývá malej roztomilej rybníček s lávkou pod vodou a chaloupka jak z pohádky, kde si Tomáš Jana svýho natisíckrát reinkarnovanýho ´démona´ užívá tak mocně, že mu to soudnej člověk nemůže sežrat. Tam kde přidává prostředí amosféře, tam ubírá Tomík svým hereckým projevem. Škoda. Začínalo to hodně sympaticky. I myšlenka je neokoukaná. Jenže... 50% P.s.: Inspirace Jimem Jonesem a listopadem 1978 ? ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Rozpaky. Technicky to nebylo špatné, herecky jsem s tím také neměl problém ačkoliv Jessica Alba, na kterou film táhl především, mě ani tady nepřesvědčila, že je bůhvíjaká herečka. Ale Lily Rabe byla fajn a Thomas Jane celkem ucházející. Problém vidím především v až úzkostlivé snaze udržovat zneklidňující atmosféru po celou stopáž, protože byť místy film příjemně zamrazil, jindy byl ten záměr napínat diváka úplně mimo. A v tom se pak ztrácely ty dobré hororové prvky charakteristické pro duchařiny. Takže ano, ušlo to, ale upřímně řečeno jsem čekal trochu víc. 50% ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama