Reklama

Reklama

Ľadové peklo

  • Česko Zánik (viac)
Trailer

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, potom, čo svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jednými z mála, ktorí prežijú, sú jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, a najlepší priateľ Patrick, ktorého následné okolnosti zmenili natoľko, že z ich vzťahu s Jackom sa vytratilo to najcennejšie, dôvera. Aby toho nebolo málo, všetkých preživších zasiahne ďalšia katastrofa. Celá planéta sa pokryje hustým snehom, pričom mrazy dosahujú hlboké mínusové hodnoty. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije sa nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí postihne aj krvilačné beštie, to sa však zmení v okamihu, kedy zdanlivo zo dňa na deň nemŕtvi získavajú voči mrazom imunitu. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €7miliónovTržby Celosvetovo $1,860,143▐ je to skôr také béčko hlavne samým úvodom to spadá do takýchto vôd ale aj tak veľmi dobre podané, neotrávi, hlavne v druhej polovici prichádza na príbehovú žatvu a tu to fakt dobre šľape a ponúka veľmi poctivú filmárčinu, s dobrým napätím a dravosťou, nesporne to ponúkne aj určitý zaujímavý posun ohľadne zombii žánru, masky dobré, spokojnosť /70%/ ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

Reklama

Nach 

všetky recenzie používateľa

Opravdu průměrný, nízkorozpočtový hororový film, který má jen pár světlých momentů, díky kterým jsem si ho zapamatoval. A to navíc byly ještě odbočky v ději. Hlavní postavy nejsou nijak výrazné, zajímavé. Co se může jevit zajímavě (hlas neznámého zasvěcence v rádiu) je následně zazděn a již dále nevyužit. Snímek tak nastoluje možné originální kličky a nápady, které však trestuhodně nevyužívá a nechává ve vás otázky bez odpovědi. Takže ve výsledku mírné zklamání, neboť z toho šlo vytěžit předaleko víc. 60% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Neškodný mix Já, legenda a 30 dní dlouhé noci.Postapo miluju tudíž jsem ochotnej přejít nepříliš kvalitní CGI zničeného světa a sněhové apokalypsy.Škoda, že tvůrci do těhle nadějných hororů michají lidské osudy, rodiná dramata a rádoby artové pokusy o vážné herecké výlevy.Na tohle dojelo jak Já, legenda, tak i 30 dní dlouhá noc.To se nemohl Vivas poučit a natočit o 30 minut kratší atmosferický vykosovák?O to víc to sraní emocí zamrzí při pohledu na perfektně zmáknutá monstra která budila opravdu strach a výtečný hororový momentky, kterých je ve filmu plno, bohužel jsou zašlapaný do země fňukáním malé holčičky a bytostně nesympatického a idiotského ''tatínka''.Je sice super, že Matthew Fox dostal po delší době zase pořádnou roli a na jeden večer to v klidu zabavilo, ale že to mělo daleko navíc...to jakože sakra mělo.55%. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, kedy svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jedným z mála kto prežije, je jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, ale i najlepší priateľ Patrick, ktorého následne okolnosti zmenili natoľko, že ich vzájomný vzťah utrpel na tom najcennejšom, dôvere. Aby toho nebolo málo, postihne všetkých preživších ďalšia katastrofa. Celá planéta je posiata hustým snehom, pričom mrazy dosahujú veľkých mínusových hodnôt. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí však postihol aj krvilačné beštie. Teda až do momentu, kedy jedného dňa neostali proti mrazom imúnne. Zasadenie deja do doby "ľadovej" bol skutočne skvelý nápad. Dodáva filmu správny post-apokalypticky nádych. Keď k tomu pridáme monštrá žerúce všetko živé, máme slušný zombie snímok, ktorý je v mnohom podobný "úspešnejšiemu" scifi hororu "Ja, Legenda". V podstate by sa dalo povedať, že ho v mnohom priam kopíruje. Tak isto ma zaujalo rozvíjanie samotných vzťahov medzi postavami, čím jeho tvorca Miguel Ángel Viva zabŕdol do mnou obľúbeného žánru, dráma. Z môjho pohľadu je to plusom, lebo je cítiť, že si dal so samotným dejom aspoň ako takú námahu, pričom je jasným dôkazom, že scenár nebol robený takpovediac na kolene. Z pohľadu hororových prvkov musím uznať, že maska samotných zombie je skutočne na výbornej úrovni. Bohužiaľ ma ale mrzí fakt, že hororových pasáží je pomenej, gore dostalo minimálny priestor, snímok sa až na pár scén podobá viac na drámu, než horor, čo určite nesadne každému. Fanúšikov milovaného žánra určite poteší akčnejšia, záverečná polhodinka. Z Miguela mám ale dobrý pocit. Oba horory, ktoré natočil sú z úplne z iného súdka, pričom ani raz vyslovene nesklamal, ba priam naopak – 65% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Súvisiace novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (viac)

Reklama

Reklama