Reklama

Reklama

Les

Trailer 2

Psychotriler Les, ktorý zaručene poteší všetkých fanúšikov hororu, sa odohráva v lese Aokigahara, kde duše mŕtvych nedokážu nájsť pokoj. Tí, čo sa odvážia doňho vstúpiť na vlastnú päsť musia čeliť svojim najskrytejším a najtemnejším démonom. Sara (Natalie Dormer) prichádza do Japonska po tom, ako sa dozvie, že jej sestra-dvojička je už niekoľko dní nezvestná práve v lese samovrahov. Sara však cíti, že jej sestra je stále nažive a je šanca zachrániť ju. Les je však mocný a dokáže ovládnuť aj tú najracionálnejšiu myseľ. Neskutočné sa začne prelínať so skutočným a temné sily vtiahnu svoje obete hlbšie a hlbšie, až nebude cesty späť. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • Fotografie o lese Aokigahara, ktoré si prezerá Sara (Natalie Dormer), sú prevzaté zo skutočných stránok a medzi snímkami je možné vidieť i neslávne známu osobu s "polovičnou tvárou," ktorá inšpirovala plagát filmu. (pancoyote)
  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)
  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)
  • Les Aokigahara leží na úpätí hory Fudži a stal sa známym nielen pre spojitosť s démonmi z japonskej mytológie, ale predovšetkým počtom samovrážd, ktoré sem prichádza páchať niekoľko desiatok ľudí ročne. Aokigahara sa dokonca radí do prvej trojky "najobľúbenejších" miest samovrahov na svete. V roku 2003 tu našli 105 tiel a v 2011 sa tu pokúsilo vziať si život až 200 ľudí. Po roku 2011 prestali mieste orgány zverejňovať štatistiky samovrážd, aby tak zmenšili "popularitu" tohto miesta. (Zdroj: Itafilm)
  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)
  • Do povedomia ľudí sa miesto, kde sa dej odohráva, čiže les Aokigahara, dostal už v roku 1960, kedy japonský spisovateľ Seicho Matsumoto napísal román „Nami no To“, ktorého dej sa odohráva práve na tomto mieste. (Kub_ees)
  • V lese Aokigahara (les samovrahov) je spáchaných približne sto samovrážd ročne. Viac samovrážd sa spácha už len na americkom Golden Gate Bridge. (Kub_ees)
  • Zloději přišli na to, že lidé, kteří chtějí spáchat sebevraždu, u sebe častokrát mají cenné věci, šperky a mobilní telefony jako platbu pro převozníka. (Geralt z Rivie)
  • Nejvíce mrtvých tradičně bývá v březnu v období podávání daňových přiznání. (Geralt z Rivie)
  • Z místa, kde se příběh odehrává, se stala turistická atrakce, do níž lidé nanosili kostry uhynulých zvířat či panenky bez hlav a další předměty, které mají nahánět návštěvníkům hrůzu. (Geralt z Rivie)
  • Herci, představující duchy ubasute, během natáčení vůbec nic neviděli, neboť měli nasazené kompletně bílé kontaktní čočky. (Zdroj: Falcon)
  • Kostymérka Bojana Nikitovic se svým týmem oblékla duchy jurei a ubusute do kimon, nakoupených v Japonsku, ručně ušitých či zakoupených ze druhé ruky. Poté prošlo oblečení duchů procesem umělého stárnutí – bylo nejrůznějšími způsoby páleno, opotřebováváno, umazáno od trávy a bláta a potrháno. Byly do něj také vyrobeny díry, které měly působit jako vyžrané moly. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama