Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (187)

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem čekala Resident, a ono to nebylo ani tak z poloviny akční, jak jsem si představovala. Milla se mi v téhle roli nelíbila. Survivor byl neefektivní, plytký a nudný. Honička, která nikam nesměřovala. Až teda na ten malý dodatek, který v závěru byl dost zabedněný. Dvě hvězdy za Pierce, kterému jsem jeho špatnost opravdu věřila. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Okoukaná špionážní naháněčka s příchutí devadesátých let. A nemyslím to v dobrém. Survivor by chtěl být variací na Bourna nebo Uprchlíka, ale na to je v něm až moc divných náhod, extrémně neschopný záporák a hrdinka, která přežívá ne díky inteligenci a svým schopnostem, ale blbé náhodě a umění vyškrábat protivníkům oči. To, že Milla Jovovich a James McTeigue jsou patlalové, jsem víceméně věděl. Brosnanovi dávám ještě dva takové filmy a zařadím ho hned vedle nich. Survivor má blíž k novým seagalovkám než kvalitním akčním thrillerům. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Aj niektore bourneovky majú scenár tupý ako bagandža, ale stále majú drajv. V Posledný prežije je však tak veľa blbostí, že film nedokáže gradovať (Šéfka bezpečnosti nevie, že má v ID karte sledovaci čip? A pri prvej príležitosti sa nechá natočiť na video s vražednou zbraňou v ruke? A potom ide do bytu zavraždeného? A po čo? Po nič. Len aby ju tam našiel zabijak...). McTeigue stále viac ukazuje, že či už s Wachowskimi alebo bez nich, je len béčkový režisér a V AKO VENDETA bol malý zázrak. Akcia nevýrazná, Brosnanova úloha nedotiahnutá a de facto neschopná. Kopa chýb (ktoré by sa dali ľahko odstrániť) degradujú tento triler medzi video béčka. THE NOVEMBER MAN nemal omnoho vyššie IQ, ale mňa potešil, lebo z neho sálala určitá vášeň pre žáner, Survivor je len taký trikrát vylúhovaný pigi čaj... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je to síce, čo sa týka rozprávania značne retro, ale žiadnu nostalgiu za priamočiarimi thrilermi vo mne Survivor nevyvolal. Berie sa nesmierne vážne, aj všetky svoje klišé a nám tak neostáva sa buď previnele baviť, alebo chytať za hlavu. U mňa to bolo tak na preskáčku, pričom v každej ďalšej scéne som sa utvrdzoval v až smiešnej predvídateľnosti deja. No a v podstate v tom spočívala aj jediná zábava z filmu vyplývajúca. Prípadne so sa zabavil na tom, že nadriadená agentka aj po tom, ako záporák odpáli nejakú budovu v Londýne, tvrdí, že hlavná hrdinka vytvára konšpiračné teórie. Ako čistá oddychovka po náročnom dni večer v telke to obstojí, ale v podstate ani nechápem, prečo to išlo v USA do kín a nie hneď rovno na DVD. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama