Reklama

Reklama

Hosť

(festivalový názov)
Trailer 1

Jedného dňa sa pri dverách domu rodiny Petersonovcov objaví bývalý vojak, ktorý sa predstaví ako David (Dan Stevens). David tvrdí, že slúžil spolu s ich synom Kalebom a bol s ním až do poslednej chvíle, ked' umieral. Manželia Petersonovci ho prijmu, poskytnú mu ubytovanie a David sa ihned' stáva 'rodinným priateľom'. Zapôsobí na ich mladšieho syna Luka a očarí ich dcéru Annu, ktorá ho predstaví i svojim priateľom. Ale je to práve ona, ktorá si náhodou vypočuje telefónny rozhovor ich záhadného hosťa, ktorý v nej vzbudí podozrenie a navedie k rozhodnutiu vypátrať jeho pravú totožnosť. Medzitým sa však v okolí začnú diať podivné nehody a úmrtia, ktoré môžu mať spojitosť s Davidovou prítomnosťou. Problémom je, že David Collins, ktorý slúžil s ich synom Kalebom, zahynul pri vojenskom nešťastí... (sochoking)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (291)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Guest" je pre mňa presne všetko, čo by som si predstavoval od dobrého thrilleru. Plus okrem toho skombinovaný s dobrou akciou. Všetko je skvele vyvážené, atmosféra funguje a okrem toho je to jeden z najlepších soundtrackov, čo som počul k filmu. Vynikajúce. Herecké výkony sú skvelé. Dan Stevens v hlavnej role funguje vynikajúco a absolútne žerem jeho postavu. rovnako aj Maika Monroe je vynikajúca. A nie je to vôbec hlúpe dievča. Celý čas som si film skutočne maximálne užíval. A hoci som dúfal, že sa to všetko nakoniec skončí inak, musím povedať, že to celý čas drží napätie a vie kam sa správne posúvať. Skutočne by som si len prial, aby všetko mohlo dopadnúť inak. Nemyslím to však v zlom. Len si treba priznať, že mi bolo pri niektorých scénkach mnohých ľúto. Film je okrem toho aj veľmi dobre zrežírovaný a je pre mňa radosť sa naň dívať. Možno je pravda, že to miestami využíva koncepty z filmov, ktoré sme už videli, no na druhú stranu je to podľa mňa veľmi dobre spracované a film vie pracovať s postavami. Vie ich využívať a vie im dať dostatočnú hĺbku na to, aby som ich chcel sledovať od začiatku do konca. Pre mňa je "The Guest" skutočne schopným filmom s veľmi dobrou atmosférou a jeden z thrillerov, ktorý ma skutočne držal po celú dobu. Hodnotenie: A ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Uz davno ma nejaky film tak neznechutil ako tento. Uz od prvych sekund mi bol hlavny hrdina nesympaticky. Neznesitelnym modrým kukučom, neustalym pozeranim do blba a dokonca aj otravnym opakovanim yes madam. Proste magor od zaciatku. V kontraste k tomuto evidentnemu magorovi je snaha tvorcov o civilne pojatie pribehu v prvej polovici filmu. Co ma paradoxne iritovalo este viac, lebo je jasne, ze to nie je normalny film. V druhej polovici sa na to tvorcovia definitivne vysrali a naplno rozbehli zbesilu akcnu jazdu s absolutnym magorom, ktoreho konanie som uz vôbec nechapal a zaroven ma znechucovalo sledovat vsetko, co robi. Obohrany beckovy koniec vo mne vyvolal uz len kyslý usmev. A z celeho filmu mam jeden velky WTF dojem. Jedina zlozka filmu, ktora ma zaujala je hudba. Minimalisticky hlavny motiv mi pripominal stare horory. Cely film je vlastne ladeny v retro style. A par pomätencov tu v komentaroch vdaka tomu porovnava tento film so skvelym Refnovym majstrstykom Drive. Ha, ha, ha. Nenechajte sa tym obalamutit. 1/10. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $369,911Tržby Celosvetovo $2,403,000 Tržby za predaj Blu-ray v USA $427,226 //počet predaných kusov 8,299║ Tržby za predaj DVD v USA $1,867,532 //počet predaných kusov 62,703║ Tento akčný thriller začne vo vážnom napätom dramatickom tóne v doprovode z výbornou dynamickou hudbou a keď na scénu nastúpi švihák bývalí vojak David (Dan Stevens), človek má dojem že pozerá určitú obdobu filmu Drive (2011) s Ryanom Goslingom. Toto počiatočné dramatické namotanie, kde sa buduje súdržnosť rodiny a bývalého vojaka ale trvá len prvú polovicu filmu, v tej druhej sa to rázom zmení na drsný akčný masaker mieriaci svojím prevedením až do odľahčených béčkových vôd, čo samozrejme naštrbí výborne budovanú prvú polovicu filmu a keď nepristúpite na hru režiséra s očakávaniami diváka, tak rázom pri filme môžete trpieť. Takže ak dokáže byť tolerantný k nevyspytateľným pohnutkám tvorcu, film si dokážete užiť a vďaka ponúknutej dravosti aj zamilovať. /videl v kine: 80%/(filmový festival Art Film Fest 2015) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nowhere to Run potkává Univerzálního vojáka v doprovodu Carpenterových vydlabaných dýní.. Wingardovo uvědomělé disco béčko si bezpochyby užijete, nicméně dám vám jednu radu. Až se objeví člen tajné vládní organizace s očima vypoulenýma jako by nebyl pět dní na velké, našmátrejte na vlastním mozku vypínač a zhasněte. Už jej nebudete potřebovat.. Tenhle očividný autorský záměr mě malinko rozhodil, ale kdo je zvyklý dívat se „po tmě“, ten bude vrnět brakovým blahem. Tak jako já u stylově napsaného i natočeného barfightu „Strýček z armády vs. fotbalové gumy“.. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Já jsem si vlastně nebyl vůbec jist, co jsem to vůbec viděl. A popravdě si tím nejsem jist ani teď. The Guest je totiž nejdivnější film snad v tomhle roce. Zároveň se ale ihned zařadí mezi ty nejbláznivější a dost možná i nejlepší. Tedy pakliže vezmu v potaz béčka. The Guest je totiž příběhově totální chujovina, i když se to jako kravina vůbec netváří. Má to ale v průběhu filmu tak brutální zvraty, že i Zeman v přímém přenosu by byl proti tomuhle filmu nic. Na druhou stranu ale musím pochválit postavu Dana Stevenese, kterej je naprosto neuvěřitelnej. Strašně mi připomíná Ryana Goslinga. A stejně tak jsem nadšený i z muziky, která je přesně v tom dochu elektronické scény současnosti, která se s radostí navrací do minulosti osmdesátek. Tudíž se dá pochopit, že v tom plno lidí vidí Drive. Já ho tam totiž vidím taky. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (4)

  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Súvisiace novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené