Reklama

Reklama

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

  • Slovensko Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti (viac)
Trailer 2

Vďaka tajomným stopám, ktoré hlavnému hrdinovi Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvá iných svetov a doby, Jake objaví zázračné miesto. Toto miesto je známe ako sirotinec – domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Jeho tajomnosť i nebezpečie sa začnú prehlbovať akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, priam neuveriteľné schopnosti... (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (828)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tim Burton ma poslednú dobu moc nebavil, ale toto ma celkom zaujalo. Aj bez hudby Dannyho Elfmana. Celkom fajn príbeh, prvá polka zaujímavá, ta druhá rozprávkovo čarovná. Asa Butterfield skvelo zapadol a Tim Burton po dlhšom čase konečne natočil niečo zaujímavé, bavil som sa. Obľúbený soundtrack: Go to Her. 75% - 4* ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Domov Perregrínky je taký príjemný, pozerateľný rodinný film, najlepšie na nedeľné popoludnie v telke. Na čom vážne nie je v podstate nič zlé, ak by sa k niečomu podobnému "neznížil" jeden z najväčších vizionárov Hollywoodu. Čo sa stalo, že taká bitka kostlivcov s monštrami a deckami je absolútne nudná a pomrkávanie na diváka, že Burton tu v skutočnosti vzdáva hold Harryhausenovi, je proste iba pózou, to dúfam nevie ani samotný režisér. Predpokladám, že film urobiť family friendly bolo rozhodnutím štúdia a Tim sa len viezol. Dlhá expozícia navnadila, druhá tretina v domove miestami okúzlila, miestami nudila a záverečná časť je čistý bordel v akomkoľvek zmysle slova. Takže budem miernejší a výsledné hodnotenie patrí rodinnému komernčému filmu a nie autorskému Burtonovmu počinu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Do Domova pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej sa mi absolútne nechcelo, ale nakoniec som bol prekvapený, že sa celkom dal. Čo samozrejme nie je bohvieaká pochvala, Burton kedysi robil fenomenálne pecky a nie iba filmy, ktoré "sa dajú". Nestačilo povedať „zavri oči Jake“, na čo by Jake zavrel oči, dvojičky by si dali dole masky, Samuel L. Jackson by „skamenel“, Eva Green by všetkých netvorov postrieľala kušou a bol by koniec? Schopnosti detí sú alebo WTF a hodné okamžitého a nemilosrdného vystrihnutia (chlapec premietajúci svoje sny, „včelár“) alebo celkom fajn, ale absolútne nevyužité. Toľko deciek s takými megaschopnosťami by sa logicky malo so situáciou vysporiadať prakticky okamžite. Ale nie, to by sme nemohli byť v ďalšom slabom filme Tima Burtona. Už ani neviem, kedy naposledy som od neho videl dobrý film. Aha, vlastne viem – v roku 2005. Film mal zrejme zákulisné problémy, vidno to z absencie kľúčových scén. Ako sa vysvetlili tie šialené udalosti, ktorých sa v lunaparku stali svedkami desiatky nič netušiacich civilov? Ako dopadlo vyšetrovanie vraždy vozíčkara na ostrove? Alebo kvôli „časovým slučkám“ sa nič z toho nestalo? Film nie je čistou katastrofou, no je strašne dlhý. Finále je vcelku vynaliezavé, vzhľadom na schopnosti postáv (dobrých aj zlých) však mohlo byť vynaliezavejšie. V strede to výrazne stratí na tempe a mimo Evy Green to po hereckej stránke nie je žiadny zázrak, rovnako tak ako logika univerza (dievča dokáže ovládať vzduch, ale keby nebola priviazaná, tak by odletela - tak potom ho teda vlastne neovláda...?). Nad likvidáciou hlavného zlosyna som radšej ani nepremýšľal. Potešili ma burtonovské drobnosti (záhrada ako od Nožnicovorukého Edwarda, „oči“, „bábky“, Jacksonovo absurdné namaskovanie), ale ako celok je to kuriozita. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Knížku jsem nečet, takže se nemusím rozčilovat nad úpravama v postavách ani věrností obsazených herců. Burton rozhodně mým favoritem není, sám od sebe bych do kina na jeho film nešel, ale jeho nezaměnitelná grafická aura mi nevadí, spíš u něj vždy záleží na příběhu, který zde nebyl z jeho pera, což me plnilo optimismem. Výsledek je přeci jen (a dle očekávání) rozpačitý. Výtvarné zpracování je super, tady se nedá vytknout nic. Příběh=kniha je vymyšlený taky super, bohužel film by zasloužil vykleštit minimálně o dvacet minut a hlavně první půlka by potřebovala zásadní facelift, protože nechybělo moc, abych se začal proklínat, na co jsem to vlezl. A dá se to považovat za velký Burtonův fail, protože zpravidla ty části filmů, které představují jednotlivé postavy, bývají zaručeně tím nejzábavnějším. A zrovna tady třeba ani nebylo nutné se věrně držet předlohy, bylo-li by to zapotřebí. Věkovka se určuje dost těžko, protože v první půli se neděje nic připosráníhodného, zato vše nahrazuje mnohem drsnější polovina druhá, kterou bych malým dětem asi těžko mohl doporučit. Ale to není od Burtona nic nového. Mně osobně Sirotčinec vyevokovat docela silnou vzpomínku na El Laberinto del Fauno, kde Burton s del Torem prohrává po deseti letech a s adaptovaným scénářem způsobem signifikantním, nikolivěk zásadním. Do červených to patří. 75% ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (33)

  • Když se Jake (Asa Butterfield) po probuzení z noční můry rychle zvedne z postele, zvedá se oproti oknu zleva. Když však o své narozeninové oslavě vejde do pokoje, vidíme, že část postele, kde Jake lehává hlavou, směřuje doprava. (Josephine)
  • Útočící bombardéry jsou typu Heinkel He 111. (Peklop)
  • Dvojčatá (Joseph Odwell a Thomas Odwell) vo filme nie sú ústrednými postavami v románe a nikdy nevystupovali so zvyškom detí slečny Peregrinovej (Eva Green). (belinko)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama